Android her yerde!

Android'in kullanıldığı 8 farklı cihaz!

ANDROID Hit: 1397 / Yorum: 0 / 10 Ekim 2013 14:02
Android her yerde!
-A +A

Android'in cep ve tabletler dışında bu cihazlarda da kullanıldığını görünce çok şaşıracaksınız!

Google'ın Linux tabanlı popüler mobil platformu Android, bizlere kendisini cep telefonları ve tabletlerde gösteriyor. Açık kaynak kodlu işletim sistemi, popülerliği ile geliştiricilerin ve kullanıcıların ilk tercihleri arasında. Ancak Android, sadece cep ve tabletlerde kullanılmıyor. İşte Android'in gücünden faydalanan 8 cihaz daha!

1. Android'li buzdolapları: Android'le çalışan Samsung T9000, Evernote not alma uygulamasıyla geliyor. 10 inç'lik bir dokunmatik ekrana sahip buzdolabı, fotoğraf ve video uygulamalarını, takvim ve yemek tarifi uygulamalarını destekliyor.

2. Android'li televizyonlar: Android'li TV'lere nadir rastlansa da, böyle LG'nin Google TV'si gibi televizyonlar mevcut. Bunun yanında Archos TV Connect (99 Sterlin) gibi bir cihazla TV'nize Android'i ve Google Play'i entegre edebilirsiniz.

3. Android'li otomobiller: Parrot Asteroid ile otomobilinizi Android'li bir araç-içi eğlence sistemiyle donatmanızı mümkün. Cihaz bluetooth ile eller-serbest konuşma işlevinden FM radyosuna ve web erişimine, haritalardan çeşitli Android uygulamalarına birçok işlev sunuyor. İnternete bağlanabilmek için bir USB 3G modeme ihtiyacınız olacak.

4. Android'li kameralar: Samsung Galaxy Camera, Android 4.1 işletim sistemini kullanıyor. 4.8 inç'lik büyük bir ekrana sahip kompakt kamera, herhangi bir Google Play uygulamasını çalıştırabiliyor. Kameranın özellikleri arasında 21x optik zoom lensi, 23mm diyafram genişliği ve 16.3 megapiksellik sensör var. GPS konumu ile etiketlenmiş fotoğraflarınızı Facebook ve Twitter'a anında yükleyebilirsiniz.

5. Android'li saatler: Giyilebilir teknolojilerin önümüzdeki senelerde yaygınlaşması muhtemel. Si14 WearIT Sports Watch prototipi, Android 4.1 ile çalışıyor ve cep uygulamalarını çalıştırabiliyor. Müzik ve video çalabilen saat, Facebook haberlerini size gösterebiliyor. Bunun yanında saat kalp ritminizi ve kanınızın şeker seviyesini de ölçebiliyor.

6. Android'li akıllı gözlükler: Google'ın Glass Explorer Edition gözlükleri, saydam ekranları ile size etrafınızdakiler hakkında bilgiler gösterebiliyor. Vuzix'in M100'ü ise yine Android'le çalı şıyor ve HD kamerası, GPS ve ivmeölçeri sayesinde size küçük ekranı üzerinde fotoğraflar ve bilgiler gösterebiliyor (ancak ekranı saydam değil).

7. Android'li oyun konsolları: Android'li Ouya, son zamanların ilgi çeken projelerinden. OnLive, TuneIn ve XBMX entegrasyonula zenginleştirilmiş cihaz, oyundan fazlasını sunuyor.

Avuç içine sığabilen boyutlarıyla ilgi çeken diğer bir Android'li konsol ise GameStick. GameStick de oyun olduğu kadar medya merkezi işlevleriyle dikkat çekiyor.

8. Android'li ev otomasyonu: Google'ın Android@home bölümü, Android işletim sistemiyle evimizi kontrol altına almamızı sağlayacak. Ancak proje ortaya çıkalı 2 sene olmasına rağmen henüz önemli bir gelişme yaşanmadı.

Ancak her şey Android@home'dan ibaret değil. Tony Fadell'in Nest ev termostatı, Belkin'in WeMo ışık anahtarları ve Lowe'un bulut tabanlı Iris ev otomasyonu sistemi gibi Android'li sistemlerde daha önce tanışmıştık.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Anket

2012 veteknoloji tüm hakları saklıdır Haber Yazılımı Haber Scripti