BlackBerry 10'a Microsoft Engeli!

Android ve iOS'tan sonra Windows Phone işletim sistemiyle mobil pazara giren Microsoft, iddialara göre çıkacak olan BlackBerry 10 ekosisteminin önünü kesmeye çalışıyor.

MOBIL Hit: 1187 / Yorum: 0 / 27 Aralık 2012 14:01
BlackBerry 10'a Microsoft Engeli!
-A +A

Geçtiğimiz günlerde burada paylaştığımız haberde, WhatsApp'ın BB10(BlackBerry10) işletim sistemine çıkmayacağını paylaşmıştık. BlackBerry 10 için çıkmayacak olan WhatsApp, akıllarda pek çok soru işaretioluşturdu.

Peki Symbian başta olmak üzere S40 gibi pek çok platformda bulunanWhatsApp, merakla beklenen BB10 için neden hazırlanmıyor? Herkesin merakla aradığı bu sorunun cevabını, iddialardan yola çıkarakdeğerlendiriyoruz.

Başta Linux tabanlı sistemler olmak üzere BlackBerry için de uygulamageliştiricilerinden ve diğer sektör içindeki geliştiricilerden aldığımızbilgilere göre, Microsoft ile çok iyi ilişkilere sahip olduğu vurgulanan WhatsApp geliştiricileri, BB10'un gelişmesini engellemek için böyle bir karar almış durumda.

Artık günümüzde firmalar uygulamalarla birbirlerini alt etmeye çalışıyorlar.Google ve Apple'ın mobil alanda epey gerisinde kalan, pazarda Windows Phone 8 ile yer kapmaya çalışan Microsoft, dördüncü bir rakip istemiyor ve BB10'un doğmadan ölmesi için gizli kapılar ardında çalışmalarını sürdürüyor.

Savaşın yapıldığı meydan WhatsApp

Akıllı telefon pazarı o kadar büyük ki, bu pazarda üçüncü olmak bileMicrosoft'a belki yeterli gelebilir. Çünkü Android üreticilerinden aldığı ciddi patent ücretleri, Microsoft'a yüksek meblağlar kazandırıyor.

Çıkışa geçen bir BlackBerry ve Firefox OS gibi diğer ekosistemler,Microsoft'un üçüncülüğünü bile tehdit eder duruma geleblirler. İşte o zaman firma için çok daha zor bir dönem başlayacak.

PC pazarında güçlü olan, ama aksine mobil alanda Apple ve Android ile arasındaki farkı açılan Microsoft'a da başta Google olmak üzere bazı geliştiriciler de ambargo uyguluyorlar.

Örnek vermek gerekirse, Google, Windows Phone 8 için hiç bir uygulama geliştirmeyi düşünmediğini açıkladı. Google'ın olmadığı bir ekosistem, ağır yaralı olacaktır. Tıpkı o kadar kullanıcıya sahip WhatsApp'ı olmayan BB10 gibi.

 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Anket

2012 veteknoloji tüm hakları saklıdır Haber Yazılımı Haber Scripti