Dünyanın duyguları anlayabilen ilk robotu Pepper satışa çıktı

Japonya'da satışa çıkan Pepper'ın yıl sonuna kadar dünya piyasalarında olması bekleniyor.

BİLİM Hit: 1971 / Yorum: 0 / 22 Haziran 2015 14:27
Dünyanın duyguları anlayabilen ilk robotu Pepper satışa çıktı
-A +A

Japon teknoloji devi SoftBank duyguları olan ilk robot Pepper’ı satışa çıkardı. Bugünden itibaren Japonya’da satışa çıkan Pepper için 1.600 dolarlık bir fiyat açıklandı ancak robotun üç yıllık garanti süresi ve destek planı bulunuyor. Bunlar da eklenince fiyat 9.040 dolara yükseliyor.

Paper sahip olduğu kamera ve sensörler aracılığıyla sevinç, üzüntü, kızgınlık, korku gibi birçok duyguyu algılayabiliyor. Örneğin, bir insanı övüldüğü zaman mutlu olduğunu ya da ışıklar kapatıldığında korktuğunu anlayabiliyor. Pepper ayrıca duyguya bağlı olarak sesini yükseltip alçaltabiliyor.

 

SoftBank, Pepper için garanti kapsamı içerisinde uygulama geliştirmeyi sürdürecek. Robot halihazırda 200 ön yüklü uygulamayla geliyor.

Pepper için şu an inanılmaz bir rağbet var. Sadece Nestle firması Japonya’da mağazalarında kahve satmak için 1.000 Pepper robot dağıtmayı hedefliyor. Robot hem işyeri hem de evlerde insanlara büyük kolaylık sağlayacak.

SoftBank, Pepper için temmuz ayında dünya etkinliği düzenleyecek. Foxconn tarafından üretilen Pepper’in bu yılın son çeyreğinde dünya piyasalarında olması bekleniyor. 

 

Haberin Videosu
Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Anket

2012 veteknoloji tüm hakları saklıdır Haber Yazılımı Haber Scripti