Facebook'tan Fotoğraf Senkronizasyonu

Facebook'un Ağustos ayında testlerine başladığı ve Android uygulamarında yer verdiği "Fotoğraf Senkronizasyonu" özelliği tüm kullanıcıların hizmetine sunuldu.

INTERNET Hit: 930 / Yorum: 0 / 27 Aralık 2012 15:38
Facebook'tan Fotoğraf Senkronizasyonu
-A +A

Geçtiğimiz Ağustos ayında testlerine başlanan "FotoğrafSenkronizasyonu" özelliği ile artık Facebook kullanıcıları mobil cihazlarındaçektikleri fotoğrafları, diledikleri zaman çok daha kolay paylaşabilecek. Geçtiğimiz günlerde 5.2.2 sürümüne güncellenen iOS uygulaması veAndroid uygulaması ile Facebook, bu özelliği yavaş yavaş tüm kullanıcılarınhizmetine sunmaya başladı.

Sistem Nasıl Çalışıyor?

Bu yeni özelliğin çalışma sistemini kısaca özetleyecek olursak, mobilcihazınızda çektiğiniz fotoğraflar Facebook üzerinde sadece sizin görebileceğiniz bir albüme kaydediliyor ve paylaşmak istediğiniz zamanbu fotoğrafları kolayca paylaşabiliyorsunuz.

Fotoğraf Senkronizasyonu Nasıl Kullanılır ?

Fotoğraf Senkronizasyonunu kullanmak için yapmanız gerekn ise, mobil cihazınızdaki Facebook uygulamasında Fotoğraflar kısmına gelip,"Senkronize Et" ("Senkronize Edildi" de yazabiliyor.) sekmesine geçiş yapıp talimatları uygulamak.

Bu talimatları uyguladıktan sonra fotoğraflarınız otomatik olarak senkronize ediliyor. İstiyorsanız bu sekmedeyken sağ üstten ayarlara giripWi-Fi ya da Wi-Fi ve Hücresel bağlantıyı kullanarak senkronize etme seçeneğini seçebilir ya da bu özelliği kapatabilirsiniz. Hücresel bağlantı kullanıldığında fotoğraflar daha küçük boyutta yüklenirken, Wi-Fi bağlantısınıda ise daha büyük boyutlarda yükleniyor bunu da belirtmekte fayda var.

Facebook şimdilik her kullanıcıya 2GB'lık depolama alanı sunuyor bu alan büyük ölçüde yeterli olacaktır. Yeterli gelmezse de paylaşılan fotoğrafları daha sonra depo alanından silerek bunun önüne geçebilirsiniz.

Senkronize Edilen Fotoğraflar Nasıl Paylaşılır?

Mobil cihazınızda senkronize olan fotoğraflarınızı bilgisayarınızdan paylaşmak için yapmanız gereken ise, fotoğraflarınızı açıp "Telefonundan Senkronize" butonuna tıklamak. Açılan sayfada paylaşmak istediğiniz fotoğrafın onay işaretine tıklayarak fotoğrafı paylaşabilir ya da bir albüme ekleyebilirsiniz.

Fotoğraf Senkronizasyonu Data Paketimi Ne Kadar Etkiler ?

Ne yazık ki mobil cihazlarımızda kullandığımız Data Paketlerinin kotaları, sadece indirme değil aynı zamanda yükleme miktarını da içeren tüm veri trafiğine bağlı. Durum böyle olunca yüklediğiniz fotoğraflar canınızı sıkabilir ama daha önce de belirttiğimiz gibiFacebook bir bakıma bu duruma çözüm getirmiş. Mobil cihazınızdan yüklenen fotoğraflar daha düşük boyutlara indirilerek mümkün olduğunca az veri kullanımını sağlanmya çalışılmış. Wi-Fi bağlantısı mevcut olduğunda ise fotoğraflarınız yine daha büyük boyutlarda yükleniyor. Ayrıca mobil cihazınızın şarjı düşük seviyedeyken de Fotoğraf Senkronizasyonu yapılmıyor.

Facebook, mobil cihazları ile çok fazla fotoğraf paylaşan kullanıcılarının işlerini kolaylaştırıcı bu yeni özelliği ile başarılı bir iş çıkarmış diyebiliriz ama bu özelliğin ne kadar aktif şekilde kullanılacağını zaman içinde göreceğiz.

 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Anket

2012 veteknoloji tüm hakları saklıdır Haber Yazılımı Haber Scripti