Lumia Denim İle Gelecek Yenilikler

Lumia modelleri için Lumia Denim güncellemesi ile gelecek yenilikler açıklandı. İşte güncelleme ile gelecek yenilikler ve yenilikler hakkında detaylar.

DONANIM Hit: 1361 / Yorum: 0 / 7 Kasım 2014 16:54
Lumia Denim İle Gelecek Yenilikler
-A +A

Microsoft, Nokia ismini kaldırmasının ardından, kullanıcılarını daha fazla bekletmeme amacıyla güncelleme çalışmalarını hızlandırdı ve tüm Windows Phone Lumia modelleri için gelecek olan Lumia Denim güncellemesinin detayları açıklandı.

Çok yakında üst seviye Lumia modellerinden itibaren başlatılacak güncellemeyle pek çok yenilik, geliyor. Peki, güncelleme ile ne gibi yenilikler gelecek, hangi uygulamalarda değişiklikler olacak? İşte güncelleme ile olacak değişiklik ve yenilikler.

Cortana Yayılıyor!

Microsoft'un sesli asistanı Cortana, güncellemeyle birlikte büyük ilerleme kaydedecek. Açıklamaya göre Cortana, artık İngiltere ve Çin'de Beta olarak kullanılabilir olacak.

Ayrıca sesli asistan için Hindistan, Avustralya ve Kanada'da, Alpha sürümleri kullanıma sunulacak.

Cortana'nın güncelleme öncesinde aktif olarak kullanılmaya devam edildiği Amerika'da ise, pek çok yenilikle birlikte, takvim iyileştirmeleri, Bluetooth araç kiti ve daha gelişmiş dil ile çok daha iyi bir kullanım sunacak.

Kolay Oluşturulabilen Canlı Klasörler
Lumia Denim güncellemesiyle birlikte dikkat çeken bir diğer yenilik ise canlı klasörlerdeki yenilikler. 

Kolay kullanım sunan canlı kalsörlerde uygulama ve oyun kısayollarına çok kolay erişilebilecek. Uygulamaları üst üste getirerek kolayca oluşturulabilecek klasörler, görsel açıdan çok kullanışlı olacak.

Sınırlı Kullanım Seçeneği
Artık Lumia Denim güncellemesi ile Windows Phone kullanıcıları yepyeni bir deneyim yaşayacak.

Android ya da iPhone'da sıkça gördüğümüz çocuk moduna benzer yenilikle birlikte, bir Windows Phone cihazda sadece belirli uygulamaların kullanımına izin verebileceksiniz.

Sadece sizin belirlediğiniz uygulamaların bulunacağı bir ana ekran oluşturabileceğiniz yenilikle birlikte, özellikle işverenler, çalışanlarına verdikleri telefonlarda, sadece belli uygulamaların kullanımına izin verebilecek.

Ya da çocukların kullanmamasını istediğiniz uygulamaların bulunmadığı bir ana ekran oluşturarak, güvenli bir Windows Phone deneyimi sağlayabilirsiniz.Mesajları Birleştirin ve Yönlendirin
Lumia Denim ile yenilenen mesajlaşma uygulamasında, aynı kişilerden gelen mesajlar birleştirilecek, gelen mesajları, farklı telefonlara yönlendirebileceksiniz.

Alarm Erteleme Süresini Özelleştirin
Artık Lumia Denim güncellemesiyle birlikte, alarm uygulamasındaki erteleme süresini özelleştirebileceksiniz. Bu şekilde alarmı istediğiniz bir süre erteleyerek, daha rahat uyanabilirsiniz.

Artan Hız ve Güvenlik
Yenilenen Wifi uygulaması ile VPN, Hotspot ya da normal kablosuz bağlantılarınızın güvenliği artıyor. Bu şekilde daha güvenli bir web deneyimi elde edilebilir.

Ayrıca Lumia Denim ile birlikte, İnternet Explorer Mobil'in hızı artıyor. Lumia Denim'le birlikte daha hızlı bir web deneyimi sizleri bekliyor.

Ve Gelelim Kamera'ya
Lumia Denim güncellemesinin en önemli yeniliği ise kamerada yapılıyor. İşte kameraya gelecek yenilikler.

Lumia Kamera Uygulaması Yayında
Yakın zaman öncesine kadar Nokia Kamera olan resmi Nokia Lumia kamera uygulaması, geçtiğimiz günlerde "Nokia Camera, Lumia Camera Oldu!" başlıklı haberimizde sizlere aktardığımız gibi, Lumia Camera adını aldı.Yüksek Hızda Çekim
Kamera çekimlerinde yaşanan bekleme sorunu, Lumia Denim güncellemesiyle birlikte ortadan kalkıyor.

Güncelleme sonrasında, bir Android ya da iOS cihaz kullanır gibi hızlı fotoğraflar yakalayabilirsiniz.

Artan Kalite
Lumia Denim güncellemesiyle birlikte, kameralar atık daha az noise yani dumanlı görüntüye sahip olacak. Artık çok daha canlı fotoğraflar yakalanabilecek. Ayrıca otomatik HDR ve akıllı Flaş modları ile en iyi görüntüleri elde edebilirsiniz.

Sesli Fotoğraf Yakalama
Özellikle arka kamerayla selfie çekerken, yanda kamera tuşu olmayan Windows Phone modellerinde, ekrandaki fotoğraf yakalama butonunu aramak gerekmeyecek. Cihazınızı daha rahat tutarak sesli olarak fotoğraf çekebileceksiniz.

SensorCore teknolojisi ve Cortana'ya eklenen yeni özellikle, kamera uygulamasını açıp "Hey Cortana" dediğinizde, otomatik olarak belirlediğiniz ayarlar ile, Cortana fotoğrafınızı çekecek.

Microsoft tarafından 2015 yılına girilmeden yayınlanacak güncelleme, tüm Windows Phone Lumia modellerine gelecek.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Anket

2012 veteknoloji tüm hakları saklıdır Haber Yazılımı Haber Scripti