Nissan’dan her yeri ekranlarla kaplı otomobil konsepti

DONANIM Hit: 933 / Yorum: 0 / 7 Ekim 2015 14:54
Nissan’dan her yeri ekranlarla kaplı otomobil konsepti
-A +A

Geleceğin otomobillerinin ses tanıma, yüz tarama, sürücüsüz ve şu anda hayal bile edemeyeceğimiz özelliklerle tamamen teknolojik cihazlar haline geleceğini tahmin ediyoruz. Üreticiler benzer teknolojileri yavaş yavaş uygulamaya başlasa da en azından tasarım konsunu daha insani boyutlarda tutup sürücülere “normal” bir araba kullanıyormuş hissini vermeye devam ediyor. Ancak söz konusu bir Japon üreticisiyse, mantık sınırlarını zorlamak için hiçbir engel yok.

Nissan’ın Tokyo Otomobil Fuarı’nda sergilemek üzere görücüye çıkardığı Teatro isimli konsept otomobil, çizgi filmlerden fırlamış gibi görünüyor. Hem iç hem dış tasarımıyla oyuncak görünümlü cihaz sahip olduğu teknolojik özelliklerle dikkat çekiyor. Kocaman ön panelinden koltuklarına kadar her şey bir ekran görevi görüyor. Tamamen ayarlanabilir bu ekranlar kullanıcıyı bilgilendirmenin yanında daha çok eğlence odaklı. Ekranların yetenekleri arasında fotoğraf çekme, görüntülü görüşme, sosyal medya hesaplarıyla bağlantı kurma gibi özellikler yer alıyor.

Fotoğraflardan fark edeceğiniz üzere içerde direksiyon ve pedallar dışında bir tane bile fiziksel tuş, kol, mekanizma bulunmuyor. Her şey ses veya jestlerle çalıştırılıyor. Konsept aşamasındaki Nissan Teatro’nun yakın gelecekte üretime geçmesi zor görünüyor.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Anket

2012 veteknoloji tüm hakları saklıdır Haber Yazılımı Haber Scripti