Qualcomm, Alt Seviyeye Krait Vermeyecek

2013 yılına ilerlediğimizde hızla büyümeye devam eden mobil çip üreticisi Qualcomm'un yeni giriş seviyesi ürünleriyle ilgili detaylarda ortaya çıkmaya başladı.

MOBIL Hit: 1117 / Yorum: 0 / 27 Aralık 2012 13:15
Qualcomm, Alt Seviyeye Krait Vermeyecek
-A +A

Ünlü mobil çip üreticisi Qualcomm, 2012 yılının en hızlı büyüyen yarı iletken üreticisi olmayı başarmıştı. Firmanın ARM Cortex A15 ve A9 kırması özel tasarımından oluşan Krait çekirdeği, 28nm üretim teknolojisinin avantajlarıyla beraber mobil pazarın en güçlü çipseti olmayı başardı.

Firmanın arkasındaki yeni nesil güçlü Adreno 320 GPU'su da Snapdragon S4 Pro'nun gücünü arttırıyor. Qualcomm, üst seviyede olduğu kadar giriş seviyesinde de oldukça iddialı işlemcilere sahip olan bir firma. Genelde pek çok firmanın giriş seviyesi telefonlarında tek çekirdekli Snapdragon S1 işlemcilerini görüyoruz. Eski nesil Adreno 200 GPU'larıyla artık yeni nesii cihazlara göre çağ dışı kalan bu işlemciler artık Qualcomm tarafından güncellenecek.

Qualcomm, yeni nesil işlemcilerinde Adreno 320 GPU'sunu üst segment işlemcilerinde, 225 ve 305 GPU'larını ise orta segment işlemcilerinde konumlandırıyor.

Firmanın yeni stratejisi giriş seviyesinde de çok çekirdekli modeller. HTC'nin Desire X modelinde kullanılan ARM Cortex A5 tabanlı çift çekirdekli işlemci ve Adreno 203 GPU'su gibi yeni nesil işlemcileri giriş seviyesinde çok sık göreceğiz.

Firmanın 2013 planlarında 4 çekirdekli giriş seviyesi işlemciler bulunuyor. ARM Cortex A5 tasarımını kullanması beklenen bu işlemcilere yerine göre Adreno 203 ya da 305 GPU'su eşlik edecek.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Anket

2012 veteknoloji tüm hakları saklıdır Haber Yazılımı Haber Scripti