Samsung Wave'e Android 4.2.1 Geldi

Samsung'un Bada işletim sistemini kullanan ve güncelleme konusunda unutulan telefon ailesi Wave için nihayet geliştiriciler Android portlamayı başardı.

MOBIL Hit: 1187 / Yorum: 0 / 27 Aralık 2012 14:01
Samsung Wave'e Android 4.2.1 Geldi
-A +A

Samsung'un Bada işletim sistemini kullanan ve cihazlara güncellemevermediği gibi, bu işletim sistemi tarafından desteklenen pek uygulamabulunmaması dolayısıyla handikap yaşayan Wave modeline Android işletimsistemi port edildi.

Uzun zamandır beklenen bu port işleminden sonra Wave üzerindeAndroid 4.2.1 Jelly Bean tabanlı CyanogenMod 10.1 Nightly çalıştırılıyor.

Başarılı bir performans için 1.2 GHz'e çıkartılan Wave'in tek çekirdekliişlemcisi, herhangi bir ek arayüz kullanılmadığı için yeterli çalışma hızı sunuyor.

Super AMOLED ekran, Corning Gorilla Glass cam kaplaması, kalitelikasası ve zamanına göre başarılı sayılan PowerVR SGX540 grafikişlemcisiyle yeterli bir telefon olan cihazın en büyük sorunu dahili hafıza ve RAM olarak görülüyor. Cihazın dahili hafızası sadece 390 MB.

Android işletim sistemini bu hafızaya sığdruan geliştiriciler, uygulamaları doğrudan SD karta yüklemenizi öneriyorlar. İlk Wave modelinden sonraWave II modeline de gelecek olan Jelly Bean, Nightly'den Stable sürüme en geç Şubat ayında geçecek.

Güncelleme konusunda Samsung'tan yeterli desteği alamayan Wave kullanıcıları, bu şekilde cihazlarında Android işletim sisteminin son sürümünü çalıştırabilirler.

 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Anket

2012 veteknoloji tüm hakları saklıdır Haber Yazılımı Haber Scripti