VMware ve AWS ’den bulut servisi : “VMware Cloud on AWS”

Yeni servis ile müşteriler, uygulamalarını istikrarlı bir hibrit bulut ortamında, alışık oldukları yazılım ve araçlarla çalıştırabilecekler. Stratejik iş birliği kapsamında AWS, VMware’in genel bulut altyapısı alanında başlıca iş ortağı olurken, VMware de AWS’nin özel bulut alanındaki başlıca iş ortağı olacak.

ANALİZ Hit: 70910 / Yorum: 0 / 19 Ocak 2017 23:30
VMware ve AWS ’den bulut servisi : “VMware Cloud on AWS”
-A +A

Bulut altyapısı ve Kurumsal mobilitede lider VMware, Inc. (NYSE: VMW) ve bir Amazon.com şirketi olan Amazon Web Services, Inc. (AWS), entegre bir hibrit bulut servisi VMware Cloud™ on AWS’yi sunmaya yönelik stratejik iş birliklerini duyurdular. Sunulacak hibrit bulut servisi, müşterilere özel bulutun liderinden, dünyanın en popüler, güvenilir ve dayanıklı genel bulutuna kadar tam kapsamlı yazılım tabanlı veri merkezi deneyimini (SDDC) sunacak. VMware Cloud™ on AWS, müşterilere VMware vSphere® tabanlı özel, genel ve hibrit bulut ortamlarında uygulamalarını çalıştırma imkânını tanıyacak. VMware tarafından talep üzerine sunulacak, satılacak ve desteklenecek bu ölçeklenebilir servis, VMware müşterilerinin, AWS’nin küresel kullanım alanı ve servis çeşitliliğinden yararlanmak için mevcut VMware yazılım ve araçlarını kullanmalarına olanak tanıyacak. Bunlara depolama, veri tabanları, analiz ve diğer seçenekler dahil.

Çoğu büyük şirket, vSphere tabanlı özel bulutlarında uygulamalarını çalıştırmak için VMware’e güveniyor. Çoğunlukla da aynı şirketler AWS üzerinde uygulama çalıştırıyorlar. Müşteriler, giderek artan oranda iki şirketten mevcut tesis içi ortamlarını AWS’nin yanı sıra güvendikleri VMware yazılım ve araçlarını kullanarak işletmenin kolaylaştırılmasını talep ediyorlar.

VMware Cloud on AWS, dünyanın önde gelen özel b ulut ve dünyanın önde gelen genel bulutunu entegre edecek, ortaklaşa geliştirilmiş bir çözüm olarak öne çıkıyor. VMware Cloud on AWS, gücünü VMware vSphere, VMware Virtual SAN™ ve NSX™ sanallaştırma teknolojilerini entegre eden birleşik SDDC platformu VMware Cloud Foundation™’dan alıyor. VMware Cloud on AWS, AWS servislerinin tümüne işlevsel, esnek ve AWS Cloud’dan beklenen güvenlik seviyesiyle erişim sunacak. Bu yeni servis, her iki şirketin de mühendislik, operasyon, destek ve satış gibi kaynaklara yönelik yatırımlarının önemli bir örneği niteliğinde. Çözüm, yeni nesil, esnek, sanal olmayan sunucu altyapısı üzerinde çalışacak. Müşteriler, mevcut VMware ticari anlaşmaları aracılığıyla servisleri satın alabilecek ve VMware Cloud on AWS hibrit bulut ortamına yönelik sadakat indirimi imkânından yararlanmak için mevcut VMware yazılım yatırımlarını kullanabilecekler.

VMware CEO’su Pat Gelsinger, iş birliğiyle ilgili şu görüşü paylaşıyor: “VMware Cloud on AWS müşterilerimize her iki dünyanın da avantajlarını yaşama imkânını sunacak. Bu yeni servis müşterilerimizin, mevcut uygulama ve süreçlere yaptıkları yatırımlarını korumalarını sağlarken, küresel bir erişim, gelişmiş beceriler ve AWS genel bulutun ölçeğinden yararlanmalarına olanak tanıyacak.”

AWS CEO’su Andy Jassy ise şu görüşü paylaşıyor: “Müşterilerimiz bizden sürekli AWS’nin yanı sıra mevcut veri merkezi yatırımlarını kullanmayı kolaylaştırmamızı istiyorlardı. Çoğu şirket zaten VMware kullanarak sanallaştırma süreçlerini tamamlamıştı. Şimdi de VMware Cloud on AWS ile ilk kez müşteriler için mevcut VMware araçlarını AWS üzerinde kullanarak istikrarlı ve akıcı bir hibrit BT ortamına kavuşmak mümkün olacak. Üstelik bunun için özgün donanım satın almak, uygulamaları yeniden yazmak ya da işletim modelini yeniden yapılandırmak da gerekmeyecek.”

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Anket

2012 veteknoloji tüm hakları saklıdır Haber Yazılımı Haber Scripti