Volvo CEO’su Hakan Samuelsson açıkladı: Gelecek elektrikte

İsveç merkezli otomotiv devi Volvo, sevilen sedan modelini yeniledi. Yenilenen Volvo S60, bahar aylarında yola çıkacak. Ancak yenilenen Volvo S60 sedan için dizel motor seçeneği sunulmayacak.

DONANIM Hit: 102907 / Yorum: 0 / 24 Mayıs 2018 16:52
Volvo CEO’su Hakan Samuelsson açıkladı: Gelecek elektrikte
-A +A

Yeni Volvo S60’ın üretiminin bahar aylarında Volvo’nun ABD- Güney Corolina’da bulunan fabrikasında başlayacağı açıklanmıştı. İsveçli üretici geçtiğimiz gün yaptığı yeni bir açıklamada yeni S60 sedan için dört silindirli benzinli ve plug in hibrid olmak üzere iki farklı motor seçeneği sunacağını söyledi.

Dizel motorlar özellikle Avrupa son dönemde büyük bir darbe aldı ve dizel satışları düşüşe geçti. Bunun nedeni ise üreticilerin üstündeki artan baskılar. Avrupa emisyon yönetmelikleri her geçen gün daha da sertleşiyor. Üreticilerin ise bu yönetmeliklere uyum sağlaması için dizel motorların detaylı bir revizyondan geçmesi gerekiyor. Bu revizyon ve yükseltmeler ise oldukça maliyetli.

Volvo CEO’su Hakan Samuelsson açıklamalarında “Gelecek elektrikli modellerde ve bu nedenle artık yeni nesil dizel motorlar geliştirmemeye karar verdik. Aslında tam elektrifikasyonu amaçlıyoruz. Ancak geleneksel motorlardan tam elektrikli motorlara geçerken plug-in hibrid melez motorları kullanacağız'' ifadelerini kullandı.

Volvo, 2019 yılı itibariyle piyasaya sürdüğü her yeni model için bir tam elektrikli varyant sunacak.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Anket

2012 veteknoloji tüm hakları saklıdır Haber Yazılımı Haber Scripti