XP'ye karşı bir hamle daha!

Microsoft'tan XP'den vazgeçirecek yardım!

INTERNET Hit: 1229 / Yorum: 0 / 12 Ağustos 2013 10:40
XP'ye karşı bir hamle daha!
-A +A

Microsoft, Windows XP'yi bırakmayanları Windows 8'e geçirmek için sonunda bunu da yapıyor!

Araştırmalara göre tüm bilgisayarların yüzde 37'sinde kullanılan Windows XP, yaklaşık 8 ay sonra güvenlik yamalarından yoksun kalacak. Windows XP'nin kullanım oranını destek tarihinin tamamlandığı 8 Nisan 2014'ten önce yüzde 10'un altına düşürmek isteyen Microsoft ise yeni bir girişimde daha bulundu.

Microsoft,yaptığı açıklamada büyük bir Japon sigorta şirketi olan Meiji Yasuda'ya Windows XP'den Windows 8'e geçişte yardım edeceğini söyledi. Yazılım devi, Japon şirkete özel üretilmiş Windows 8'li tabletler sağlayarak yardımda bulunacak. Eylül ayında başlayacak geçişin 30.000 kişiyi etkileyeceği söyleniyor.

Microsoft, Windows 8'li tabletler sayesinde satış çalışmalarının daha etkili olacağını ve tüketici deneyiminin iyileşeceğini söylüyor. Dahası Japonya merkezli sigorta şirketi, Windows 8 sayesinde kontratları daha hızlı işleyebilecek ve yazılı dökümantasyona olan ihtiyacı ortadan kaldıracak.

Meiji Yasuda'nın Windows XP için geliştirdiği yazılımlar, yeni Fujitsu ürünlerinde de çalışacak. Bu uygulamalara, dijital belgeler geçiş işleminin bir parçası olarak, kalemle elektronik imza atabilme gibi yeni işlevler eklenecek.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Anket

2012 veteknoloji tüm hakları saklıdır Haber Yazılımı Haber Scripti