YENİ Veeam Availability Suite 9.5 Update 3: Sanal, Fiziksel ve Çoklu Bulut Ortamlarında Merkezileştirilmiş Veri Yönetimi Sağlıyor

Tek bir konsol üzerinden, hangi bulutta olursa olsun tüm uygulama ve veriler için birinci sınıf erişilebilirlik sağlaması için sektör lideri VMware vSphere ve Microsoft Hyper-V veri korumasını geliştiriyor;

YAZILIM Hit: 1218 / Yorum: 0 / 27 Aralık 2017 11:05
YENİ Veeam Availability Suite 9.5 Update 3: Sanal, Fiziksel ve Çoklu Bulut Ortamlarında Merkezileştirilmiş Veri Yönetimi Sağlıyor
-A +A

Şirketlerin kesintisiz çalışabilmesine yönelik çözümlerin yenilikçi tedarikçisi Veeam® Software, tek bir Veeam yönetim konsolundan sanal, fiziksel veya bulut olmak üzere tüm iş yükleri için kapsamlı veri yönetimi sunan ve erişilebilirlik sağlayan Veeam Availability Suite (VAS) 9.5 Update 3 (U3) ürününü duyurdu. Büyük ölçekli şirketler, bu çığır açan ürün sayesinde uzun zamandır iş dönüşümünün önünde bir engel olan eski yedekleme ürünlerini bırakarak, ilk defa tek bir dinamik çözümle tüm ortamlarda erişilebilirliği sağlayabilecek. Veeam, sektörün en kapsamlı veri koruma ve erişilebilirlik çözümünü sunarak  pazarın gerçek lideri olduğunu kanıtlıyor.
 
Veeam eş CEO’su ve Başkanı Peter McKay, 10 yıl önce yedekleme ve erişilebilirliğe çok daha yenilikçi bir yaklaşımın gerektiğinin farkına vardıklarını ve çıkardıkları ürünün de kısa zamanda sahip olduğu benzersiz güvenilirlik ve kullanım kolaylığıyla bir numaralı sanal makine yedekleme çözümü haline geldiğini belirtiyor. “O günden beri müşterilerimiz tüm iş yükleri için aynı Veeam yeniliğini istedikleri konusunda bize talepte bulunuyorlardı. Çünkü bu sayede eski yedekleme çözümlerini tamamen geride  bırakabileceklerini söylüyorlardı. Bunu müşterilerimiz çok istiyordu ve Veeam’in 10 yıllık geçmişindeki en büyük duyurusu olan Veeam Availability Suite 9.5 Update 3 ile bunu gerçekleştiriyoruz! Müşterilerimiz tek ve birleşik bir Veeam çözümüyle, sanal, fiziksel ya da bulut olmak üzere tüm ortamları yönetebilecekler ve hangi bulutta olursa olsun her uygulama ve veri için birinci sınıf erişilebilirlik sunacak.”
Aslında sadece 10 yılda elde ettiği 267.000’den fazla müşteri ve, Net Promoter Score’da (NPS) aldığı 73 (sektör ortalamasının 2.5 katından fazla) puan Veeam’in çözümünün benimsendiğini ve müşterilerin de artık daha fazla bekleyemeyeceğini gösterdi.
 
İngiltere dişçilik pazarının en büyük tedarikçilerinden Bupa Dental UK Teknik Ekip Lideri Mike Conjoice, işlerinin geçen birkaç yılda katlanarak geliştiğini belirtiyor. “Kısa zaman önceye kadar yönetme konusunda zorlandığımız, gerçek çoklu bulut ortamına geçtik. Veeam, kesintisiz erişilebilirliği garantileyen tek noktadan hizmet sağlayarak hayatımızı çok kolaylaştırdı. Bu sayede verimsiz eski çözümleri de ortadan kaldırdık. Farklı yerleşkelerdeki iş yüklerini korumak için farklı teklifleri birleştirip birbirleriyle uyumlu hale getirmek için çabalamak zorunda değiliz. Veeam sayesinde tek bir şemsiye çözüm altında tamamen bir sigortaya sahibiz.”  
 
Veeam, bu yeni duyurusunda aynı zamanda Veeam’in gelişen yeni depolama entegrasyonlarını çok daha hızlı bir şekilde destekleyen, üstün yedekleme performansına ulaşmasına olanak veren, düşük veri kaybını sağlayan ve çok daha hızlı kurtarma sunan yeni depolama arayüzü olan Universal Storage API’yi de içeriyor. Sonuç olarak Veeam Availability Suite 9.5 Update 3’te şirket IBM Spectrum Virtualize’la entegrasyonunu ekleyebildi, Veeam’in depolama snapshot entegrasyon yetkinliklerini Lenovo Storage V Series ‘in yanı sıra IBM Storwize ve herhangi bir SAN Volume Controller tabanlı depolama dizilerini de içine alacak şekilde genişletti. Veeam böylece HPE, Cisco ve NetApp’a ek olarak IBM ile olan stratejik iş ortaklığının içeriğini genişletmiş oldu.
 
Lenovo Data Center Group Lenovo Sunucu ve Depolama Yetkili Müdürü Kamran Amini erişilebilirliğin, günümüzün veri tarafından yön verilen pazarlarındaki müşterilerin beklentisi ve her büyüklükteki işletmenin ihtiyacı olduğunu belirtiyor. “Veeam’in birinci sınıf depolamasının Lenovo ile entegrasyonu, Lenovo V Series hibrit ve tüm flash depolama dizinlerine pazarın bir numaralı erişilebilirlik çözümünü getiriyor. V Series Integration ve DS Series Solutions ile birlikte müşterilerimizin hiç durmadan artan çalışma zamanı ihtiyaçlarını karşılayacak yeni seviye veri koruma ve kurtarma çevikliği sunuyoruz.”
 
VAS 9.5 U3’teki yeni yetkinlikler:
·         Veeam Agent for Microsoft Windows 2.1 ve Veeam Agent for Linux v2 için dahili yönetim: VAS 9.5 U3’te kullanıcılar, sanal ve fiziksel iş yükleri için tek bir panel üzerinden karmaşıklığı azaltacak ve kullanışlılığı geliştirecek, merkezileşmiş ajan kurulumu ve yönetimine kavuşuyorlar. Veeam Agent for Microsoft Windows 2.1, iş kritik Microsoft Windows Server yük devretme demetleri için korumaya sahipken Veeam Agent for Linux v2 Veeam Cloud Connect havuzuna yedekleme yeteneği, yedekleme hedefleri ve kaynak şifrelemesi olarak scale-out backup repository’leri ekliyor.
·         VMware Cloud on AWS Desteği: VMware Cloud on AWS için Veeam desteği büyük ölçekli şirketlerin VMware tabanlı açık, özel ve hibrit bulut ortamlarında Veeam’in erişilebilirlik çözümlerini sorunsuzca kurmalarına yardım ediyor.
·         IBM depolama snapshot entegrasyonu: VAS 9.5 Update 3 ayrıca Veeam’in stratejik IBM iş ortaklığının genişlemesinden de faydalanacak. Bu iş ortaklığı içerisinde, IBM Spectrum Virtualize entegrasyonunun da olması Veeam’in depolama snapshot entegrasyon yeteneklerini IBM Storwize ve SAN Volume Controller seçeneklerine genişletiyor. Veeam Universal Storage API tabanlı entegrasyon sayesinde ortak kullanıcılar zaman kazanacaklar, iş maliyetlerini düşürecekler ve düşük kurtarma zamanı ve noktası hedeflerini gerçekleştirecekler.
·         Lenovo depolama entegrasyonu: Veeam ayrıca Lenovo Storage V Series’e yönelik VAS 9.5 Update 3 depolama snapshot entegrasyonu ile Lenovo işbirliğini de derinleştiriyor. Ek olarak, Lenovo DS serisi çok yakın zaman önce ana yedekleme depolaması için hedef olarak Veeam Ready olarak sertifikalandı. Bu da Veeam ve Lenovo müşterilerine çok daha bütüncül bir çözüm sunmuş oldu.
·         VeeamONE’daki yeni analitik ve görüntüleme yetkinlikleri: Veeam, Agent görüntüleme ve raporlamanın yanı sıra VAS 9.5 Update 3’ün yönetim bileşeni olan Backup Compliance Reporting to Veeam ONE’ı ekledi. Bu yeni yetkinlikle son kullanıcılar, yeni zorlayıcı veri yedekleme ve koruma uyumluluk düzenlemelerinde kendilerine yol göstermek için tasarlanmış ek rehberlik ve cihazlara erişebilecekler.
 
Veeam yakın zamanda Unix ortamlarındaki fiziksel iş yüklerinin korunmasına imkan veren IBM AIX ve Oracle Solaris’i destekleyeceğini de duyurdu.  Bu yeni seçenek, Veeam’in büyük ölçekli şirket ortamlarındaki girişimlerini destemekle kalmıyor aynı zamanda geleneksel eskiden kalan tedarikçileri sanal, fiziksel ve bulut tüm iş yüklerine güvenilirlik ve kullanım kolaylığı getiren çözümle değiştiriyor. Veeam artan müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılaması için portföyünü, Windows ve Linux’a ek olarak Unix ortamlarındaki fiziksel iş yüklerine desteğini genişletiyor. Bu ortamlardaki fiziksel iş yüklerine yönelik destek, Windows ve Linux’a ek olarak büyük şirket ortamlarında varolan iş kritik uygulamalar, sistemler ve verinin korunmasına imkan veriyor.
 
Daha fazla bilg için https://www.veeam.com/blog/update-3-new-important-features.html.
 
 
Veeam® Software Hakkında:
Veeam dünya çapında kesintisiz çalışmayı gerçekleştirme sırasında şirketlerin karşılaştığı zorlukların farkında. İşletmeler tüm yıl boyunca 7/24 çalışmak zorunda. Veeam şirketlerin kesintisiz çalışması adına yeni bir pazara öncülük ederek şirketlerin kurtarma zamanı ve nokta hedeflerini (RTPO) tüm uygulamalar ve veriler için 15 dakika ya da daha azında gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor. Bu talebi karşılamak amacıyla yüksek hızlı kurtarma, veri kaybının önüne geçme, kanıtlanmış koruma, yedeklenen veriden faydalanma ve uçtan uca görüntüleme sağlıyor. Veeam Backup & Replication™’ı içeren Veeam Availability Suite™, işletmelerin zaman kazanması, riskleri azaltması ve sermayeyle operasyonel harcamaları gözle görülür şekilde düşürmesine yardımcı olacak modern veri merkezinin sanallaştırma, depolama ve bulut teknolojilerini bir üst seviyeye taşırken Veeam müşterilerinin bugünkü ve gelecekteki iş hedeflerini de destekliyor.
2006’da kurulan Veeam’in 51.000’den fazla ProPartner’ı ve dünya çapında 267.500’ün üzerinde müşterisiyle sektördeki en yüksek müşteri memnuniyeti değerlerine sahip. Merkezi İsviçre’nin Baar şehrinde bulunan ve 30’dan fazla ülkede ofisi bulunan Veeam hakkında daha fazla bilgi için http://www.veeam.com‘u ziyaret edebilir ya da Twitter’da @veeam hesabını takip edebilirsiniz.
 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Anket

2012 veteknoloji tüm hakları saklıdır Haber Yazılımı Haber Scripti