Donanım

300 derece dönebilen tablet ayağı: Kubi

Eğer yakınları uzakta yaşayan biriyseniz ya da iş hayatında sürekli telekonferans yapan biriyseniz, Kubi adlı ürün hayatınız kolaylaştıracak cinsten. Japonca “boyun” manası gelen Kubi, tabletin bir boyun gibi hareket etmesinisağlayarak, telekonferansın maksimum verimli geçmesini sağlıyor.

Hali hazırda kullanılan tablet ayakları, insanların işini görse de, özellikle kalabalık ortamlarda tabletin elden ele dolaşması bir noktadan sonra insanların yaptıkları işten tam verim alamamasına sebep oluyor.

Bu duruma bir çözüm getirmek isteyen Revolve Robotics şirketi, Kubi adında motorlu bir tablet ayağı geliştirerek, telekonferans konuşmalarından daha fazla verim alınmasını amaçlıyor. 300 derecelik bir görüş kapasitesine sahip olan Kubi, 90 derece eğilebiliyor. Cihaz, her türlü tabletle kullanılabildiği gibi, yatay ve dikey olarak konumlandırılabiliyor.

Grid bazlı internet arayüzü üzerinden uzaktan kontrol edilen Kubi, Bluetooth 4.0 ile uyumlu. Kullanıcılar, yatay ya da dikey kullanımı belirledikten sonra internet arayüzü üzerinden kullanıma başlayabiliyorlar.

Henüz seri üretimi başlamayan teknolojinin, telekonferans kullanıcıları tarafından oldukça ilgi görecek gibi görünüyor.

Trendler

Exit mobile version