Bağlantıda Kalın

Android

Android 4.2 Jelly Bean Duvar Kağıtları

Geçtiğimiz yaz Haziran ayında Nexus 7 ile beraber duyurulan Android4.1.1 Jelly Bean işletim sistemiyle beraber yenilenen duvar kağıtlarını buradaki galerimizle sizlere paylaşmıştık.

29 Ekim’de tanıtılan Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemi için Google,yeni duvar kağıtları hazırlamış. Biz de daha önce olduğu gibi bu duvarkağıtlarını tam çözünürlükleriyle beraber sizlerle paylaşacağız.

1436 x 1196 piksel çözünürlüğe sahip yeni duvar kağıtları, pek çok cihazda şık duracak gibi gözüküyor.  O zaman artık duvar kağıtlarını paylaşmaya başlayalım.

Okumaya Devam Et

Android

Android için garip özellik!

Google’ın yeni patent başvurusu, Android cihazların kullanıcının yüzünü tanıyarak kilidi açmasını sağlayan Face Unlock özelliğini daha da geliştirmeye niyetli olduğunu gösteriyor. Yeni teknoloji sayesinde telefonların ekranı, sadece suratınızı görünce değil, siz \”surat yapınca\” açılacak.
 
Cihazın ön kamerasından kullanıcının yüzünü takip eden teknoloji, belirli surat ifadelerini tanımlayacak ve ona göre cihazın kilidini açacak. Buna göre kilit açmak için kullanılacak belirli bir surat ifadesi belirleyen kullanıcı daha sonra her seferinden aynı ifadeyi tekrarlayacak. Böylece, başkaları tarafından taklit edilmesi imkansız bir kilit mekanizması geliştirilmiş olacak: Sadece kendisi tarafından bilinen ve yine sadece kendisi tarafından tekrarlanabilecek bir surat ifadesi belirleyen kullanıcı, başkalarının cihazını açma ihtimalini tamamen ortadan kaldırabilecek. Buna karşılık halen kullanılan Face Unlock özelliği, telefonun asıl kullanıcısına ait fotoğraflarla kolaylıkla kandırılabiliyor.
 
Kullanıcılar kilidi açacak olan surat ifadesini belirlerken istedikleri hareketi yapabilecekler, cihazlarının ağızlarını açtıklarında, göz kırparken, gülümserken, kaş çatarken açılmasını sağlayabilecekler. Patent başvurusunda yer alan bir diğer özellikse, sahtekarları tamamen engellemek için kullanıcının gözündeki yansımayı tanımlayarak kilidi açan ek bir teknolojiyle ilgili olan.
 
Her şey yolunda gider de Google bu teknolojiyi Android cihazlara uygulamayı başarırsa, yakında telefonlarımızı açmak için insanların içinde suratımızı şekilden şekilde sokmamız gerekebilir.

Okumaya Devam Et

Android

Turkcell Müzik Android Tabletler için Yenilendi

Turkcell Müzik büyesinde 3 milyonun üzerindeki yerli ve yabancı şarkıdanoluşan geniş bir arşiv bulunduruyor. Turkcell Müzik uygulamasının Androidtabletlere özel olarak geliştirilen versiyonu Turkcell Müzik HD, Yeniarama, oynat ve paylaş özellikleri dikkat çekiyor.

Sesli aramaya imkan veren ilk özellik ile aranılan şarkı, sanatçı ya da albüme ulaşmak için ismini sesli olarak söylemek yeterli olurken, “Konuş & Çal” sayesinde bulunan en yakın sonuçlar otomatik olarak çalmaya başlıyor.

“Yeni Oynat altında yer alan ve müzik uygulamalarında en çok arananlardan olan “Equalizer” özelliği, dinleyicilerin sesi kendi isteklerine göre filtrelemesine imkan tanıyor.

Salla & Paylaş özelliği ise iki Android Tablet kullanıcısının tek bir sallama hareketiyle sevdikleri şarkıları paylaşmalarını sağlıyor. “Carousel”de şarkıgörselini seçip tabletler uygulama açıkken sallandığında, paylaşılan şarkıdiğer tabletteki Turkcell Müzik uygulaması tarafından aktarılarak, otomatik şekilde çalmaya başlıyor.

Turkcell Müzik HD uygulamasını Turkcell’in kendi uygulama mağazasından ve Google Play’den indirilebilirsiniz.

Okumaya Devam Et

Android

Android Uygulaması: Dilek Ağacı

Türkçe bir uygulama olan Dilek Ağacı ile kendinizin, ailenizin ve sevdiklerinizn dileklerini bir dilek ağacında tutabilirsiniz. Uygulama çalışmak için Adobe Air eklentisi gereketiriyor. Bu eklentiyi Google Play Store’dan rahatlıkla ve güvenle indirebilirsiniz.

Verimlilik kategorisindeki Dilek Ağacı uygulaması, 33 Megabyte boyutunda. Google Play Store sayfasında puan ortalaması ve kullanıcı yorumunun bulunmadığı uygulama, 10 – 50 arasında indirme sayısına sahip. Dilek Ağacı çalışmak için Android 2.2 ve üzerini gerekitiriyor. 

Dilek ağacı uygulaması ne işe yarıyor diyecek olursanız; Bu uygulama ile kendinizin,ailenizin ve sevdiklerinizin dileklerini bir dilek ağacında tutabiliyorsunuz. Uygulamanın ana ekranın uygulamanın asıl amacı olan bir ağaç bulunuyor. Bu ağacın dallarına dokunarak gerçekleşmesini istediğiniz dilekleri ekleyebiliyorsunuz.

Üstelik bu dileklere çeşitli ikonlar da ekleyebiliyorsunuz. Para kazanmayı dilerseniz para, aşk hayatınız ile ilgili bir dilek dilerseniz kalp ikonunu seçebiliyorsunuz. Ayrıca dileklerinize tarih de atayabiliyorsunuz. Dilekleriniz gerçekleşirse \”Dileğim Gerçekleşti\” ikonu ile işareyetleyebiliyorsunuz ve böylelikle ne kadar gelişim gösterdiğinizi ya da şanslı olduğunuzu görebiliyorsunuz. 

Dilek Ağacı, manevi değerlere ve umutlara hitap eden bir uygulama olduğu için, huzur dolu bir atmosfer sunuyor. Uygulamanın alt kısmında bulunan seçeneklerden ‘sahne’ye dokunduğunuzda arkaplanın değiştiğini göreceksiniz. Ayrıca huzur verici bir fon müziğine sahip olan uygulamada kuş seslerini de duyabiliyorsunuz. Uygulamanın görsel ve işitsel olarak en başarılı Türkçe uygulamalardan biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Diğer seçeneklerden öneriler ile geliştiriciden dilekleriniz ile ilgili tavsiyelere ulaşabilirsiniz. Menü ile uygulamanın tekliflerine ve tüm ayarları silmeye ulaşabidiğiniz gibi animasyon ve ses ikonları ile bu efektleri açıp kapayabilirsiniz.

Kısacası Dilek Ağacı, hayalleriyle yaşamayı sevenlere ve dilek ağacı oluşturmak isteyenlere hitap ediyor.

Okumaya Devam Et

Editör Seçimleri

Donanım4 ay önce

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu....

Donanım4 ay önce

Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor mu?

Akıllı saatler, fitness takip cihazları ve diğer giyilebilir cihazlar cep telefonlarımız ve tabletlerimiz kadar olağan hale geldi. Bu bağlantılı cihazlar...

Manşet4 ay önce

İş Yerlerinizi Yeni Nesil Dijital Güvenlik Ürünleriyle Koruyun 

Küresel bir yeni nesil dijital güvenlik şirketi olan ESET, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir tehdit algılama ve müdahale çözümü sunmak...

Analiz4 ay önce

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3...

Donanım4 ay önce

Link Bilgisayar İle İkas’tan Stratejik İş Birliği

Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı Link Bilgisayar, yeni nesil e-ticaret altyapısı sunan İkas ile pazar erişimini artıracak bir...

Donanım4 ay önce

MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar: “MediaMarkt Türkiye olarak kazandığımızı Türkiye’ye yatırmaya, deneyimle büyümeye devam edeceğiz.”

Avrupa ve Türkiye’nin 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt 2024 yılı stratejisini ve yatırım planlarını açıkladı. MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar,...

Mobil6 ay önce

Qualcomm, Alt Seviyeye Krait Vermeyecek

Ünlü mobil çip üreticisi Qualcomm, 2012 yılının en hızlı büyüyen yarı iletken üreticisi olmayı başarmıştı. Firmanın ARM Cortex A15 ve...

Donanım6 ay önce

Philips Smart TV’ye Tasarım Ödülü

TP Vision, Philips 47PFL6907 Smart LED TV ile 2013 iF Ürün Tasarım Ödülü’nü kazandı. iF Ürün Tasarım Ödülü, alanında en...

Android6 ay önce

WhatsApp, BB10’da Yer Almayacak mı?

Nokia S40 platformunda bile kullanılabilen WhatsApp, hızlı bir şekildeSMS’in yerini almaya doğru gidiyor. Mobil internet verisine sahip, herhangi bir numaraya sahip olan...

Donanım6 ay önce

AMD A10-5800K ve AsRock FM2A85X ile 7.93 Ghz

Nick Shih, rekor ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kendisi için 7,93Ghz’in sadece bir ısınma olduğunu hedefinde ise 8GHz olduğunu söyledi....

Trendler