Bağlantıda Kalın

Android

Android için garip özellik!

Google’ın yeni patent başvurusu, Android cihazların kullanıcının yüzünü tanıyarak kilidi açmasını sağlayan Face Unlock özelliğini daha da geliştirmeye niyetli olduğunu gösteriyor. Yeni teknoloji sayesinde telefonların ekranı, sadece suratınızı görünce değil, siz \”surat yapınca\” açılacak.
 
Cihazın ön kamerasından kullanıcının yüzünü takip eden teknoloji, belirli surat ifadelerini tanımlayacak ve ona göre cihazın kilidini açacak. Buna göre kilit açmak için kullanılacak belirli bir surat ifadesi belirleyen kullanıcı daha sonra her seferinden aynı ifadeyi tekrarlayacak. Böylece, başkaları tarafından taklit edilmesi imkansız bir kilit mekanizması geliştirilmiş olacak: Sadece kendisi tarafından bilinen ve yine sadece kendisi tarafından tekrarlanabilecek bir surat ifadesi belirleyen kullanıcı, başkalarının cihazını açma ihtimalini tamamen ortadan kaldırabilecek. Buna karşılık halen kullanılan Face Unlock özelliği, telefonun asıl kullanıcısına ait fotoğraflarla kolaylıkla kandırılabiliyor.
 
Kullanıcılar kilidi açacak olan surat ifadesini belirlerken istedikleri hareketi yapabilecekler, cihazlarının ağızlarını açtıklarında, göz kırparken, gülümserken, kaş çatarken açılmasını sağlayabilecekler. Patent başvurusunda yer alan bir diğer özellikse, sahtekarları tamamen engellemek için kullanıcının gözündeki yansımayı tanımlayarak kilidi açan ek bir teknolojiyle ilgili olan.
 
Her şey yolunda gider de Google bu teknolojiyi Android cihazlara uygulamayı başarırsa, yakında telefonlarımızı açmak için insanların içinde suratımızı şekilden şekilde sokmamız gerekebilir.

Okumaya Devam Et

Android

Android Geliştirici Günleri, 2013 için Yeniden Toplanıyor

Android Geliştirici Günleri (AGG) mobil teknolojilerdeki gelişmelerin geliştiriciler açısından değerlendirildiği, gelecek teknolojilerin öngörüldüğü, katılımcılara küresel pazara girme konusunda ilham vermeyi amaçlayan konferans, 2013 yılında yeniden toplanıyor. Geçtiğimiz sene de düzenlenen etkinlik, pek çok katılımcı ile etkileyici sonuçlar doğurmuştu.

Android Geliştirici Günleri ilk defa 21/22 Mayıs 2012 tarihlerinde ODTÜ KKM’de düzenlenmiş olup yurt içinden ve yurt dışından toplam 30’ün üstünde konuşmacıya ve 700 civarında katılımcıya ev sahipliği yapmıştır. AGG 2012′de 3 Platin, 2 Gümüş ve 9 tane ürün sponsoru yer almıştır. AGG 2012 sunumlarına, videolarına, görsellerine ulaşmak için AGG 2012 sitesini ziyaret edebilirsiniz.

14/15 Haziran 2013 tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenecek Android Geliştici Günleri kendisini duyurarak, bölgenin konu ile ilgili en büyük uluslararası organizasyonlarından biri olmayı hedeflemektedir.

Android Geliştirici Günleri Ankara, GDG İstanbul, ODTÜ IEEE, GDG Baku, GTUG Brüksel, GDG Konya, GDG Eskişehir topluluklarının organizatörlüğünde gerçekleşmekte olup ücretsiz katılım için kayıtlar alınmaya başlanmıştır.

Etkin Katılım Çağrısı

Android Geliştirici Günleri, 1 Mayıs 2013 tarihine kadar yurt içinden ve yurt dışından etkin katılımcıların bildirilerine açıktır. Android Geliştirici Günlerindeki sunumların pratiğe dönük, ilham veren ve/ya insanları heyecanlandıran konuları olması hedeflenmektedir.

Android Geliştirici Günleri akademik bir konferans olmadığından bildirilerin kolay okunup, kolay anlaşılması ve yeteri kadar görselleri barındırması beklenmektedir. Android Geliştirici Günleri aşağıdaki konular ve ilgili konularda bildirileri kabul etmektedir

Okumaya Devam Et

Android

Android 4.2 Jelly Bean Duvar Kağıtları

Geçtiğimiz yaz Haziran ayında Nexus 7 ile beraber duyurulan Android4.1.1 Jelly Bean işletim sistemiyle beraber yenilenen duvar kağıtlarını buradaki galerimizle sizlere paylaşmıştık.

29 Ekim’de tanıtılan Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemi için Google,yeni duvar kağıtları hazırlamış. Biz de daha önce olduğu gibi bu duvarkağıtlarını tam çözünürlükleriyle beraber sizlerle paylaşacağız.

1436 x 1196 piksel çözünürlüğe sahip yeni duvar kağıtları, pek çok cihazda şık duracak gibi gözüküyor.  O zaman artık duvar kağıtlarını paylaşmaya başlayalım.

Okumaya Devam Et

Android

Android Oyunu: Transporters

Transporters, aksiyon ve karmaşa dolu bir yarış oyunu. Diğer koşu oyunları gibi sonsuz olan bu yapımda amacımız puan yapmak. 7 farklı aracı kontrol edebiliyoruz. Kullanabildiğimiz  araçlardan bazıları otobüs, çöp kamyonu, itfaiye aracı, kar temizleyici ve bot.

Bir yandan ilerlerken bir yandan da yoldaki engellerden kaçmalısınız. Engeller her araç için aynı iken, kullandığınız araçlara göre de bazı minik görevleriniz var.

Örneğin itfaiye aracı ile yol kenarındaki yangınları söndürmek, otobüs ile yolcu almak, çöp kamyonu ile çöpleri toplamak gibi. Görevleri yapmak şart değil ancak yapılması halinde puan kazanıyorsunuz.

Araçların otomatik olarak gittiği Transporters’da araca sağa ya da sola dokunarak yön verebiliyorsunuz. Bazı araçlarda görevleri yapmak için aracı üstlerine sürmeniz gerekirken bazen de nesnelerin üzerine dokunmalısınz. Yol üzerindeki yangını üzerine dokunarak söndürmek gibi.

Okumaya Devam Et

Editör Seçimleri

Donanım4 ay önce

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu....

Donanım4 ay önce

Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor mu?

Akıllı saatler, fitness takip cihazları ve diğer giyilebilir cihazlar cep telefonlarımız ve tabletlerimiz kadar olağan hale geldi. Bu bağlantılı cihazlar...

Manşet4 ay önce

İş Yerlerinizi Yeni Nesil Dijital Güvenlik Ürünleriyle Koruyun 

Küresel bir yeni nesil dijital güvenlik şirketi olan ESET, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir tehdit algılama ve müdahale çözümü sunmak...

Analiz4 ay önce

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3...

Donanım4 ay önce

Link Bilgisayar İle İkas’tan Stratejik İş Birliği

Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı Link Bilgisayar, yeni nesil e-ticaret altyapısı sunan İkas ile pazar erişimini artıracak bir...

Donanım4 ay önce

MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar: “MediaMarkt Türkiye olarak kazandığımızı Türkiye’ye yatırmaya, deneyimle büyümeye devam edeceğiz.”

Avrupa ve Türkiye’nin 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt 2024 yılı stratejisini ve yatırım planlarını açıkladı. MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar,...

Mobil6 ay önce

Qualcomm, Alt Seviyeye Krait Vermeyecek

Ünlü mobil çip üreticisi Qualcomm, 2012 yılının en hızlı büyüyen yarı iletken üreticisi olmayı başarmıştı. Firmanın ARM Cortex A15 ve...

Donanım6 ay önce

Philips Smart TV’ye Tasarım Ödülü

TP Vision, Philips 47PFL6907 Smart LED TV ile 2013 iF Ürün Tasarım Ödülü’nü kazandı. iF Ürün Tasarım Ödülü, alanında en...

Android6 ay önce

WhatsApp, BB10’da Yer Almayacak mı?

Nokia S40 platformunda bile kullanılabilen WhatsApp, hızlı bir şekildeSMS’in yerini almaya doğru gidiyor. Mobil internet verisine sahip, herhangi bir numaraya sahip olan...

Donanım6 ay önce

AMD A10-5800K ve AsRock FM2A85X ile 7.93 Ghz

Nick Shih, rekor ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kendisi için 7,93Ghz’in sadece bir ısınma olduğunu hedefinde ise 8GHz olduğunu söyledi....

Trendler