Android
Android saldırısı Türkiyede yayılıyor
Hackerların, uzaktan yönetim aracı (RAT) kullanarak Android uygulamalarına erişim sağladıkları belirtildi. Symantec, tehdidin en yüksek olduğu ülkeler olarak ABD ve Türkiyeyi gösterdi.
Uzaktan yönetim araçları, uzun bir zamandır hackerların siber dünyada kullandıkları en büyük silahlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.
Çinli hackerların 2013 başında New York Times gazetesine dört ay süren saldırılarında ve özellikle kadın bilgisayar kullanıcılarının web cam aracılığıyla gözetlendikleri olaylarda öne çıkan RATlar, şimdi de Androidi gözüne kestirmiş durumda.
ArsTechnica sitesinin haberine göre, kablosuz geniş bant iletişim teknolojilerinin gelişmesi ve mobil cihazların yaygınlaşması, hackerların faaliyet alanını masa üstü bilgisayarların çok ötesine taşımış durumda.
Küresel siber güvenlik şirketi Symantecin kıdemli yazılım mühendisi Andrea Lelli, bu hafta içinde blog sayfasında paylaştığı yazıda, Androrat tabanlı yeni bir gizli kötü amaçlı yazılım dalgasının ortaya çıktığı uyarısını yaptı.
Bir RAT olan Androrat, Android işletim sistemiyle çalışan tüm cihazların hacker tarafından tamamen ele geçirilmesinde araç olarak kullanılabiliyor.
Lelli, açıklamasında hackerların RAT kodlarıyla en çok ABD ve Türkiyede sızıntılar yapmaya çalıştığını belirterek, tehdidin küresel alanda arttığı uyarısında bulundu.
TELEFONUN GÖZÜ-KULAĞI OLUYOR
Web tabanlı yazılım geliştirme platformu GitHubda Kasım 2012de yayımlanan Androrat, Android cihazlari çin hazırlanan açık kaynaklı bir RAT aracı. Android Uygulama Paketi (APK) kapsamında sunulan bir uygulama olan Androrat, bir uygulamanın SMS atarak veya spesifik bir telefon numarasıyla arama yaparak aktif edilmesini sağlıyor.
Uygulama, çağrı günlüğünü, bağlantı bilgilerini, tüm SMS mesajlarına erişim sağlayabiliyor. Dahası, konuşma esnasında gerçek zamanlı takip yapabiliyor, telefonun kamerasıyla fotoğraf çekebiliyor, telefonun mikrofonundan sunuculara ses (verisi) iletimi yapabiliyor.
Kaynak: ntvmsnbc
Android
Android için Gmail Güncellendi!
Android 4.1 ve 4.2 Jelly Bean sürümleri için Gmail uygulaması, Google tarafından güncellendi. Yeni güncellemeyle beraber, Jelly Bean’deki yeni bildirim çubuğuna uyumlu hale gelen Gmail uygulaması, gelen mailleri bildirim çubuğundan arşivleme ya da cevaplama yeteneğine, sahip oldu.
Böylece bildirim çubuğunda görülen bildirimleri, iki parmağımızla dokunup genişlettiğimizde; gelen maillere müdahale edebiliyoruz. Tıpkı Foursquare’da sizi ekleyenleri kabul edip, etmeme seçeneğinin bildirim çubuğunda gözükmesi gibi.
Jelly Bean kullanıcılarına bu özellikleri getiren Google, diğer sürümleri de unutmadı. Android 4.0 Ice Cream Sandwich için yeni arama metodu ekleyen firma, performans güncelleştirmesi de yaptı.
Android
Avrupa Android, Amerika iOS Diyor
Çeşitli analist firmalar hızla artan mobil işletim sistemlerinin sevilme oranlarını araştırmaya devam ediyor. Kantar adlı araştırma şirketi, 3 ayda bir yayınladığı raporu yeniledi.
Rapora göre ABD’de iOS işletim sisteminin oranı yüzde 35.7’den yüzde 53.3 seviyesine çıktı. Bu da ABD pazarında iOS’u lider yapmaya yetti. ABD’de Android yüzde 41.9 ile ikinci, Windows Phone ise yüzde 2.7 oranında kendisine yer bulmaya çalışıyor
Avrupa’daki değerlere baktığımızda iOS’un yükseldiğini fakat liderliğin Android’in elinde olduğunu görüyoruz. iOS yüzde 16.5’lik oranını 25.3 seviyesine çıkartmayı başarmış. android ise yüzde 67.1’den yüzde 61’e geriledi.
Avrupa ortalaması ise iOS işletim sisteminin yükseldiğini gösteriyor. Önceki dönem yüzde 16.5 olan iOS pazar payı bu dönemde yüzde 25.3’e çıkıyor. Güçlü iPhone 5 satışları firmanın pazar payını artırmasına yardımcı oldu. Android işletim sistemi önceki dönem yüzde 67.1 oranından yüzde 61.0 oranına geriledi. Avrupa’da en çok Android kullanan ülke İspanya iken, en çok Windows Phone kullanan ülke İtalya oldu.
Dünya çapında baktığımızda iOS’un çıkış yaptığını, Android’in lider olduğunu, Windows Phone 8’in de genel Windows Phone satışlarına yaklaşık yüzde 1’lik etki ettiğini görüyoruz.
Android
Android Oyunu: Marble Saga
Günlük oyunlar büyük bir kesimin vazgeçilmezi. Oynaması basit olan, indirme – yükleme gibi aşamaların da kolay olduğu bu oyunlar, genellikle gündelik oyun oynayan kişilere hitap ediyor. Bu oyunların başında Tetris, Jewels Deluxe ve Marble Saga gibi yapımlar geliyor.
ITREEGAMER’in geliştirdiği Marble Saga, diğer gündelik oyunlardan genel anlamda pek de farklılık sunmuyor. Ancak en önemli farkı, popüler mobil oyunlarda olduğu gibi büyük dünyalar ve bu dünyaların içinde bölümler içermesi ve bölümü bitirken alacağınız yıldızlar olarak göze çarpıyor.
-
Mobil8 ay önce
Yeni Samsung Galaxy S10 Ailesi
-
Mobil8 ay önce
Bill Gates’ten iPad yorumu!
-
Internet8 ay önce
IPV6 Forum Türkiye Kuruldu
-
Internet8 ay önce
Kablosuz internet ağları korumasız
-
Android8 ay önce
Android Oyunu: Radiant Free
-
Donanım8 ay önce
AMD Ryzen™ 7 İşlemcilerle
-
Oyun8 ay önce
Cebinizdeki IQ oyunu: NumerIQ
-
Internet8 ay önce
Online alışverişe çığır açan teknolojiler damga vuracak