Bağlantıda Kalın

Analiz

CEO’ların yüzde 68’i sosyal medya kullanmıyor!

Yapılan bir araştırmaya göre, CEO’ların yüzde 68’i hiçbir sosyal medya ağına üye değil. Sosyal medya kullanan CEO’ların ana tercihi ise iş dünyasının dijital platformu olarak kabul edilen LinkedIn. 

Dünyanın önde gelen CEO’ları, dijital dünyanın dışında yaşıyor. Her ne kadar ünleriyle Twitter gibi sosyal ağlarda büyük takipçi kitlelerine ulaşsalar da, CEO’lar sosyal ağların nimetlerinden yararlanmaya hiç ilgi göstermiyor.

1930 doğumlu ABD’li işadamı Warren Buffet, ilk tweet’ini Mayıs 2013’te attı. Şu ana kadar 2 toplam tweet atan Buffet, buna rağmen 541 binden fazla takipçiye sahip. Bu örneğe rağmen, sayısız CEO herhangi bir sosyal medya ağında hesap açma zahmetinde bile bulunmuyor.

CEO.com sitesinin yaptığı araştırmaya göre, Fortune 500 listesindeki CEO’ların sadece yüzde 32’si, en az bir sosyal ağda hesaba sahip. Ancak geride kalan kesim Facebook, Twitter veya bir başka sosyal medya ağında yer almıyor. 

TWITTER’DA TAKİPÇİ REKORU KIRIYORLAR
Verilere göre, ABD’nin en büyük şirketlerinin başında yer alan CEO’ların sadece 28’nin Twitter hesabı var. Facebook hesabı olanların sayısı ise 38. Google + ise sadece 5 CEO’nun ilgisini çekmeyi başarabilmiş.

İç karartıcı bu istatistiklere rağmen, iş dünyasının dijital mekanı olarak bilinen LinkedIn, tek istisnayı oluşturuyor.

Fortune 500 CEO’larının neredeyse 3’te 1’i, LinkedIn hesabına sahip. 2013’te LinkedIn’de profili bulunan CEO sayısı 140. Bu sayı, geçtiğimiz yıl profili bulunan CEO oranının yüzde 25.9’dan yüzde 27.9’a çıktığını gösteriyor. LinkedIn’de 500’den fazla bağlantısı olan CEO sayısı ise 25.

Ancak CEO’ların değerini bilmediği asıl platform, Twitter.

The Venture Beat sitesinin haberine göre, Fortune 500 patronları, ortalama bir kullanıcıya oranla 20 kat daha hızlı takipçi kazanıyor. Buffet ise standart bir kullanıcıdan 200 kat hızlı. CEO’ların tweet’lerle kamuoyundaki yerlerini güçlendirebilecekleri, birkaç istatistikle çok net anlaşılıyor.

Okumaya Devam Et

Analiz

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3 milyon kişi kentlere taşınırken, Birleşmiş Milletler‘in tahminlerine göre 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 68’inin kentlerde yaşaması bekleniyor. 44 yıldır bilişimin gücünü akıllı şehir yaklaşımını güçlendirmek ve yaygınlaştırmak için kullanan SAMPAŞ Holding, kentleşmenin ve kentliliğe bağlı sorunların giderek arttığı bir dünyada kentlerin günümüzde ve gelecek nesiller için nasıl daha yaşanılabilir hale getirileceğiyle ilgili çözümleri, 8 Haziran 2024’te İstanbul’da gerçekleştireceği Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde paylaşacak…

2050 yılına kadar dünya genelinde kentsel alanlarda yaklaşık 2,5 milyar daha fazla sayıda insanın yaşayacağı öngörülüyor. Çok hızlı büyüyen ve gelişen ketlerin akıllı ve dirençli bir hale getirilmesi gerekiyor. Bunun da yolu barınmadan ulaşıma, kamu hizmetlerinden güvenliğe, enerji verimliliğinden çevreye duyarlı sistemlere kadar birçok faktörü içinde barındıran bütünsel bir akıllı şehir vizyonunun planlanmasından geçiyor.

SAMPAŞ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı – Şekip Karakaya

Tüm dünyanın üzerine çalıştığı, gelişmiş ülkelerin büyük yatırımlar yaptığı akıllı ve dirençli kent vizyonunu yakalamak için SAMPAŞ Holding tarafından yerel yönetimlerin katılacağı Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi düzenleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu’nun katılımıyla, 8 Haziran tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek zirvede bir kentin akıllı ve dirençli olabilmesi için gerekli olan tüm standartlar masaya yatırılacak ve yerel yönetimlerle birlikte incelenecek.

Akıllı şehir yaklaşımını güçlendirmek ve yaygınlaştırmak için 42 yıldır bilişimin gücünü kullanan SAMPAŞ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya konuyla ilgili olarak değerlendirme de bulunarak “Kentlerin ve kentlerde yaşayan insanların ihtiyaçları her geçen gün değişirken değişimlere uyum gösteren, gelişen risklere karşı daha dirençli bir yaşam sunan bir kent anlayışı şekillenmeye devam ediyor. Verinin anlık toplanmasını, analiz edilmesini ve kenti yöneten kararlara yön vermesini sağlayan teknolojiler, insan, doğa ve yapılar arasında kusursuz bir uyum oluştururken, bu duruma dayalı kentlerde yaşama potansiyelimizi de artırıyor.

SAMPAŞ Holding olarak biz, verilerin altyapılarla kesintisiz etkileşime girdiği ve tüm canlıların ihtiyaçlarının anında karşılandığı kentlerin kurulabileceğini biliyoruz. İnovasyonun gücüyle, bugünden başlayarak gelecek nesiller için dirençli ve sürdürülebilir şehirler inşa etmek üzere teknolojiler, politikalar ve insanlar arasındaki uyumu ve bu konudaki bilinci artırmayı amaçlıyoruz.

Bu bağlamda, 8 Haziran’da İstanbul’da Türkiye’deki yerel yönetim idarecileriyle kentlerin geleceğini “Akıllı ve Dirençli Ketler Zirvesi’yle” şekillendiriyoruz.

Okumaya Devam Et

Analiz

VMware ve AWS ’den bulut servisi : “VMware Cloud on AWS”

Bulut altyapısı ve Kurumsal mobilitede lider VMware, Inc. (NYSE: VMW) ve bir Amazon.com şirketi olan Amazon Web Services, Inc. (AWS), entegre bir hibrit bulut servisi VMware Cloud™ on AWS’yi sunmaya yönelik stratejik iş birliklerini duyurdular. Sunulacak hibrit bulut servisi, müşterilere özel bulutun liderinden, dünyanın en popüler, güvenilir ve dayanıklı genel bulutuna kadar tam kapsamlı yazılım tabanlı veri merkezi deneyimini (SDDC) sunacak. VMware Cloud™ on AWS, müşterilere VMware vSphere® tabanlı özel, genel ve hibrit bulut ortamlarında uygulamalarını çalıştırma imkânını tanıyacak. VMware tarafından talep üzerine sunulacak, satılacak ve desteklenecek bu ölçeklenebilir servis, VMware müşterilerinin, AWS’nin küresel kullanım alanı ve servis çeşitliliğinden yararlanmak için mevcut VMware yazılım ve araçlarını kullanmalarına olanak tanıyacak. Bunlara depolama, veri tabanları, analiz ve diğer seçenekler dahil.

Çoğu büyük şirket, vSphere tabanlı özel bulutlarında uygulamalarını çalıştırmak için VMware’e güveniyor. Çoğunlukla da aynı şirketler AWS üzerinde uygulama çalıştırıyorlar. Müşteriler, giderek artan oranda iki şirketten mevcut tesis içi ortamlarını AWS’nin yanı sıra güvendikleri VMware yazılım ve araçlarını kullanarak işletmenin kolaylaştırılmasını talep ediyorlar.

VMware Cloud on AWS, dünyanın önde gelen özel b ulut ve dünyanın önde gelen genel bulutunu entegre edecek, ortaklaşa geliştirilmiş bir çözüm olarak öne çıkıyor. VMware Cloud on AWS, gücünü VMware vSphere, VMware Virtual SAN™ ve NSX™ sanallaştırma teknolojilerini entegre eden birleşik SDDC platformu VMware Cloud Foundation™’dan alıyor. VMware Cloud on AWS, AWS servislerinin tümüne işlevsel, esnek ve AWS Cloud’dan beklenen güvenlik seviyesiyle erişim sunacak. Bu yeni servis, her iki şirketin de mühendislik, operasyon, destek ve satış gibi kaynaklara yönelik yatırımlarının önemli bir örneği niteliğinde. Çözüm, yeni nesil, esnek, sanal olmayan sunucu altyapısı üzerinde çalışacak. Müşteriler, mevcut VMware ticari anlaşmaları aracılığıyla servisleri satın alabilecek ve VMware Cloud on AWS hibrit bulut ortamına yönelik sadakat indirimi imkânından yararlanmak için mevcut VMware yazılım yatırımlarını kullanabilecekler.

VMware CEO’su Pat Gelsinger, iş birliğiyle ilgili şu görüşü paylaşıyor: “VMware Cloud on AWS müşterilerimize her iki dünyanın da avantajlarını yaşama imkânını sunacak. Bu yeni servis müşterilerimizin, mevcut uygulama ve süreçlere yaptıkları yatırımlarını korumalarını sağlarken, küresel bir erişim, gelişmiş beceriler ve AWS genel bulutun ölçeğinden yararlanmalarına olanak tanıyacak.”

AWS CEO’su Andy Jassy ise şu görüşü paylaşıyor: “Müşterilerimiz bizden sürekli AWS’nin yanı sıra mevcut veri merkezi yatırımlarını kullanmayı kolaylaştırmamızı istiyorlardı. Çoğu şirket zaten VMware kullanarak sanallaştırma süreçlerini tamamlamıştı. Şimdi de VMware Cloud on AWS ile ilk kez müşteriler için mevcut VMware araçlarını AWS üzerinde kullanarak istikrarlı ve akıcı bir hibrit BT ortamına kavuşmak mümkün olacak. Üstelik bunun için özgün donanım satın almak, uygulamaları yeniden yazmak ya da işletim modelini yeniden yapılandırmak da gerekmeyecek.”

Okumaya Devam Et

Analiz

LG Nexus’un teknik özellikleri sızdı

Şimdiye kadar yalnızca görselleriyle karşımıza çıkan LG üretimi Nexus akıllı telefonun nihayet teknik özellikleri de ortaya çıktı. Android Police‘in “güvenilir kaynaklardan” elde ettiğini söylediği bilgilere göre 2015 model Nexus 5 pek de şaşırtıcı özelliklere sahip değil.

 

5,2 inç boyunda 1080p çözünürlüklü ekranla geleceği söylenen LG Nexus’ta Snapdragon 808 işlemci, 3 GB RAM, 2.700 mAh kapasiteli pil, 12,3 MP arka kamera, 5 MP ön kamera ve USB Type-C girişi yer alıyor. Telefonun hafıza seçenekleri arasında ise 16 GB ve 32 GB yer hafıza bulunuyor. Siyah, beyaz ve mavi renk seçenekleriyle geleceği söylenen telefon için belirtilen duyuru tarihi ise eylül sonu.

 

Ayrıca daha önce sızan görsellerden, telefonun parmak izi sensörüyle geleceğini de biliyoruz. Huawei Nexus ile yakın tarihlerde duyurulması beklenen telefon hakkındaki bilgilerin kesinleşmesi için biraz daha beklemek gerek.

Okumaya Devam Et

Editör Seçimleri

Donanım1 hafta önce

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu....

Donanım1 hafta önce

Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor mu?

Akıllı saatler, fitness takip cihazları ve diğer giyilebilir cihazlar cep telefonlarımız ve tabletlerimiz kadar olağan hale geldi. Bu bağlantılı cihazlar...

Manşet1 hafta önce

İş Yerlerinizi Yeni Nesil Dijital Güvenlik Ürünleriyle Koruyun 

Küresel bir yeni nesil dijital güvenlik şirketi olan ESET, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir tehdit algılama ve müdahale çözümü sunmak...

Analiz1 hafta önce

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3...

Donanım1 hafta önce

Link Bilgisayar İle İkas’tan Stratejik İş Birliği

Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı Link Bilgisayar, yeni nesil e-ticaret altyapısı sunan İkas ile pazar erişimini artıracak bir...

Donanım1 hafta önce

MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar: “MediaMarkt Türkiye olarak kazandığımızı Türkiye’ye yatırmaya, deneyimle büyümeye devam edeceğiz.”

Avrupa ve Türkiye’nin 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt 2024 yılı stratejisini ve yatırım planlarını açıkladı. MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar,...

Mobil2 ay önce

Qualcomm, Alt Seviyeye Krait Vermeyecek

Ünlü mobil çip üreticisi Qualcomm, 2012 yılının en hızlı büyüyen yarı iletken üreticisi olmayı başarmıştı. Firmanın ARM Cortex A15 ve...

Donanım2 ay önce

Philips Smart TV’ye Tasarım Ödülü

TP Vision, Philips 47PFL6907 Smart LED TV ile 2013 iF Ürün Tasarım Ödülü’nü kazandı. iF Ürün Tasarım Ödülü, alanında en...

Android2 ay önce

WhatsApp, BB10’da Yer Almayacak mı?

Nokia S40 platformunda bile kullanılabilen WhatsApp, hızlı bir şekildeSMS’in yerini almaya doğru gidiyor. Mobil internet verisine sahip, herhangi bir numaraya sahip olan...

Donanım2 ay önce

AMD A10-5800K ve AsRock FM2A85X ile 7.93 Ghz

Nick Shih, rekor ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kendisi için 7,93Ghz’in sadece bir ısınma olduğunu hedefinde ise 8GHz olduğunu söyledi....

Trendler