Donanım

DreamWorks’ün Yeni Gösterime Giren “Turbo” Animasyon Filmi HP ile Hayat Buldu

Gişe hasılatı kıran filmlerinde HP çözümlerini kullanan DreamWorks Animation (Nasdaq: DWA), yeni gösterime giren “Turbo” bilgisayar animasyonunun özel efektlerini de son kuşak HP teknolojileriyle geliştirdi.

Sunucular, depolama birimleri, ağ çözümleri, hizmetler ve yönetim yazılımlarını bir araya getiren HP Bütünleşik Altyapılar teknolojisinin yanı sıra, HP İş İstasyonları ve printerlarından yararlanan DreamWorks Animation, veri işleme kapasitesini kat kat artırdı. Bu da en gelişmiş animasyonlu film yapım tekniklerinin kullanılmasıyla birlikte, görsel detay ve yenilikçi bilgisayar grafiklerinde (CG) üstün kalite standartlarının yakalanmasına imkan tanıdı.

DreamWorks Animation Global Teknoloji Operasyonları Başkanı Derek Chan, HP teknolojilerinin sağladığı avantajları şöyle tanımladı: “Dreamworks Animation’ın HP ile süregelen stratejik işbirliği, Turbo’nun dünyanın en hızlı yarışçısı olma rüyasını gerçekçi bir şekilde görselleştirmemiz için gereken yüksek performanslı bilgi-işlem kapasitesini, iş sürekliliğini ve kullanışlı yönetim özelliklerini sağladı. HP’nin gelişmiş Bütünleşik Altyapılar portföyü, sanatçılarımız ve mühendislerimizin mümkün olan en kaliteli grafikleri tasarlamasına izin veriyor.”

HP İş İstasyonları ve HP Ağ Çözümleri verimliliği artırıyor

DreamWorks Animation, saatte 354 kilometre hızla yol alan sevimli sümüklüböcek karakteriyle birlikte, Indy 500 yarışlarının heyecanını Indianapolis Yarış Pisti’nin sanal kopyasını dolduran 500 bin seyirciyle baştan oluşturmak için HP Z İş İstasyonlarının gücünden yararlandı.

Intel® Sandy Bridge Xeon® E5 işlemci teknolojisiyle donatılan HP Z800 ve Z820 İş İstasyonları, sanatçıların saniyede işlem sayısı açısından önceki iş istasyonlarından yüzde 50 hızlı çalışmasını sağlayarak, çok daha kompleks kamera açılarıyla daha gelişmiş özel efektler kullanmasına yardımcı oldu. İş istasyonlarının oluşturduğu ekipler tarafından kullanılmadığı gece saatlerinde grafik çizim görevlerine ayrılması ise, filmin yapım süresinde milyonlarca saatlik bilgisayarlı işlem süresinden tasarruf edilmesine imkan tanıdı.

HP İş İstasyonları ve HP Uzaktan Erişim Destekli Grafik Tasarım Yazılımı entegrasyonu (ücretsiz olarak sunulan bir HP İş İstasyonu aracı), dünyanın farklı ülkelerinde çalışan animatörlerin daha etkili işbirliği yapması ve fikirlerle kaynakları tek ekranda görüntülemesine olanak veriyor.

HP FlexNetwork mimarisine dayalı çözümler DreamWorks Animation’ın performansını artırırken, dünyanın farklı bölgelerindeki stüdyolar arasındaki iletişim gecikmesini azalttı.  Bir yandan animatörlerin üretkenliğini arttırırken, diğer yandan da grafik çizim ve gözden geçirme süresini hızlandırmak üzere iş sürekliliği avantajından yararlanmasını sağlıyor.

HP Ağ Çözümleri animatörlere merkezi kaynak arşivine erişme olanağı tanıyor, farklı bölgelerdeki sanatçıların kolayca kaynak paylaşımında bulunması ve bu kaynakları kullanmasına izin vererek işbirliğini kolaylaştırıyor. Güvenilir ağ çözümleri altyapısı ise, kreatif ekiplerin her yerde her zaman çalışmasını sağlayarak, prodüksiyonun California Glendale ve Redwood City ile Hindistan Bangalor arasında geniş bir coğrafyada tamamlanmasına imkan veriyor.

HP Bütünleşik Bulut hizmetleri ve sunucuları işlem gücünü ve ölçeklenebilirliği artırıyor

“Turbo” filminin yapım aşamasında süper gerçekçi animasyonların oluşturulması için 75 milyon çizim saati harcandı. Bu animasyonlar arasında 32 Indy 500 yarış otosu ve toplam 32 milyon seyirci karakteri yer alıyordu. Bu da DreamWorks Animation’ın bugüne kadarki en kapsamlı animasyon projesini oluşturdu.

DreamWorks Animation HP Kurumsal Bulut Hizmetleri’nden yararlanarak güçlü, ölçeklenebilir bir bulut altyapısının avantajlarını elde ediyor. HP’nin sağladığı işlem gücü aynı anda 10 bilgisayar animasyonlu filmin gerçekleştirilmesine imkan veriyor. HP Bütünleşik Bulut portföyünün bir parçası olan HP Kurumsal Bulut Hizmetleri, DreamWorks Animation’ın mevcut veri merkezi tesislerini genişletmeden artan iş ihtiyaçlarını karşılamasını sağlıyor.

DreamWorks Animation “Turbo” grafiklerinin çizim ihtiyacını karşılamak üzere yüksek performanslı HP ProLiant Generation 8 (Gen8) sunuculardan yararlandı. HP ProLiant Gen8 sunucular grafik çizim veri çıktısını yaklaşık yüzde 40 oranında ve watt başına performansı ise yaklaşık yüzde 42 oranında artırdı(1). Bu da DreamWorks Animation’ın günde ortalama 500 bin çizim işi tamamlamasını sağlayarak, stüdyonun yapım aşamasını istenen sürede tamamlaması için gereken bilgi-işlem gücüne ulaşmasına izin verdi.

HP kapsamlı teknoloji çözümleri sağlıyor

HP’nin kapsamlı portföyü DreamWorks Animation’a yapım sürecinin tüm aşamalarında uçtan uca çözümler sunuyor:

•HP 3PAR StoreServ Depolama’nın güvenilir uygulama performansı, kritik yapım kanalı araçları için gereken depolama altyapısını oluşturuyor. Yardımcı HP 3PAR StoreServ sistemleri ise operasyonların aksamadan yürütülmesine yönelik felaketten kurtarma özellikleri sunuyor.

•HP StoreAll 9730 Depolama çözümü üzerinden sağlanan güvenli arşivleme, sanatçılarla mühendislerin “Turbo”yu oluşturan 230 terabayt dosyayı güvenle korumasına ve bu dosyalara kolayca erişmesine imkan veriyor. Bu sistem stüdyonun diğer filmleri ile üretim kaynaklarının arşivlenmesinde de kullanılıyor.

•HP Akıllı Dayanıklı Çerçeve (IRF) ile kullanışlı ağ çözümleri yönetimi, stüdyonun çok sayıda ağ anahtarı grubunu toplu halde yönetmesini ve yedekli sistemlerle planlamamış kesintileri önlemesini sağlıyor.

•HP BladeSystem c7000’in sunduğu yüksek yoğunluklu veri merkezi teknolojisi ile esneklik, mühendislerin gelecek kuşak sunucuları sistemi hemen hiç duraklatmadan kurmasına imkan tanıyor.

•HP DreamColor ekranlarla birlikte iş istasyonları ve printerlar arasında elde edilen doğal renk tutarlılığı, kreatif kararların özel tasarlanmış renk odalarına ihtiyaç duymadan alınmasını sağlıyor.

•Entegre yazılım izleme teknolojisinden yararlanan HP Yönetilen Bulut Hizmetleri, baskı yönetiminde kullanım kolaylığı ve iş akışı süreçlerinde iyileşme sağlıyor. Bu da DreamWorks Animation’ın geleceğin kaynak taleplerini öngörerek işleri hızlandırması ve teknik sorunları hızla gidermesine olanak veriyor.

Trendler

Exit mobile version