Android

En iyi 10 Android tablet!

Eğer iPad’den hoşlanmamanıza rağmen bir tablet istiyorsanız, Android tabletler tek alternatifiniz denebilir.
 
Surface 2, ATIV Tab ve VivoTab Smart gibi Windows 8 tabletler çoğalmaya devam etse de, şu an için iOS’lu iPad’lerin tek ciddi rakibi Android’li tabletler. Kimi Android tabletlerin 10-inç, kimilerinin yedi, bazılarının da bu aralarda değişen ekran boyutları var. Pil ömürleri, işlem güçleri ve bellekleri de bir o kadar birbirinden farklı.
 
O halde LG G Pad 8.3 ve Samsung Note 10.1 (2014) gibilerinin satışa sunulmasını beklerken, şu an piyasada olan en iyi tabletler hangileriymiş bir bakalım. Baştan söyleyelim, listedeki bazı modeller ülkemizde resmi olarak satışa sunulmadı. Ama bu durum, onları, piyasanın en iyiler listesinden alı koymak için yeterli değil.

10. Archos 80 Titanium

Archos 80 Titanium’un tasarımı çok iyi. Bir tabletin yapabilmesi gereken tüm temel işlevleri başarıyla yerine getiriyor ve yapım kalitesi piyasadaki rakiplerinin hiç altında değil.
 
Fiyatı ise o kadar uygun ki, bu tabletten birkaç tane bile alabilirsiniz.
 
Buna karşılık pil ömrünün kısalığı, kameranın kalitesizliği ve ara sıra yaptığı takılmalar, tableti uzun süreler yanında taşımak isteyenler için rahatsız edici olacaktır.

Sonuç

Archos 80 Titanium, bir çok alanda daha pahalı rakiplerini geride bırakmayı başarıyor. Hesaplı bir tablet arayanlar için iyi bir seçim olabilir.
 
Yurt dışı fiyatı: 129 Euro

 
9. Nook HD+

Nook HD+, tam boyutlu hesaplı tabletler arasında dikkat etmeye değer.
 
Bu 9-inç’lik tabletin 16GB sürümü, Amazon Kindle Fire HD 8.9 ile aynı fiyat aralığında, ama biraz daha iyi bir ekranı, arttırılabilir belleği, ve Google Play Store’a erişimi var.
 
Nook HD+’ın kötü tarafı ise göze hitap etmemesi. Sanki iyi bir tableti ucuz bir kasanın içine koymuşlar gibi duruyor.

Sonuç

Nook HD+ çok hesaplı bir tam boyutlu tablet olarak ortaya çıkmıştı. Kendi UI’i kullanışsız, medya mağazası kötü ve tasarımı çok sıradan. Ama hesaplı bir HD çokluortam oynatıcı arıyorsanuz, pek fazla alternatifiniz de yok.
 
Yurt dışı fiyatı: 150 Euro

8. Amazon Kindle Fire HD

Dört çekirdekli bir tabletten daha iyi ne olabilir? Üstelik son derece hesaplı bir fiyata.
 
16 ve 32 GB seçeneklerle gelen Kindle Fire HD, e-book tarzı sadeliği tabletlere getiriyor. Tabii filmlere, oyunlara, uygulamalara ve müziklere de erişimimiz var.
 
Bazıları için fazla basit olabilir, ama diğerleri için sade ve kullanışlı yapısı ve uygun fiyatıyla ilgi çekici durumda.

Sonuç

Amazon Kindle Fire HD, çok uygun fiyatı ve Android’in aksine son derece sade yapısıyla, özellikle bu tarz küçük bir tablet arayanlar için çok uygun bir seçim.
 
Yurt dışı fiyatı: 129 Euro
 

7. Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Samsung Galaxy Tab 2 10.1 iyi bir tablet. Büyük 10.1 inç’lik, 1280 x 800 çözünürlüğündeki ekranıyla filmlerin hakkını veriyor. Hoparlörlerinin önde olması sesin direkt olarak kulağınıza gelmesini sağlıyor.
 
Galaxy Tab 2 10.1 sadece 16GB seçeneğiyle gelse de, tabletin üzerindeki microSD yuvası çoğumuz için yeterli olacaktır.

Sonuç

Standart bir tablet olmanın pek ötesine geçemese de, özellikle fiyatına göre oldukça güçlü bir tablet.
 
Fiyat: 800TL

6. Asus FonePad

Görünüşü açısından neredeyse Nexus 7 ile aynı olabilir, ama FonePad’ın bir çok kendine has ek özelliği var. Uygun fiyatı, microSD yuvası ve sadece internete bağlanmaya değil, telefon etmeye de yarayan 3G bağlantısı bu özelliklerden birkaçı.
 
Jelly Bean arayüzünün o kadar da hızlı olmayışı (çift çekirdek olduğu için) ve cihazı telefon olarak kullanmanın zor olması, eksileri arasında sayılabilir. Yine de tablet, Bluetooth kulaklıklar ile son derece kullanışlı olabiliyor.

Sonuç

Asus FonePad kendini kanıtlamış, fiyatının karşılığını veren bir tablet. Bir tablete tonla para dökmek istememenize rağmen, ucuz bir cihazın sonradan getireceği sıkıntılardan da kaçınmak istiyorsanız, Asus FonePad sizin için doğru seçim olabilir.
 
Fiyat: 700TL
 

5. Asus Transformer Pad Infinity

Fiyatı daha ucuz olsaydı, Infinity birinci sıra için çok iyi bir aday olabilirdi. Bir tabletten beklenebilecek her şeye sahip olmasının yanında, standart olarak klavye istasyonu da var.
 
En yeni Android sürümü yolda. Ayrıca basit arayüzüne ek olarak çok sayıda portu sayesinde, Infinity’e çok sayıda aparat takılabiliyor.
 
Tüm bunlara yüksek çözünürlüklü Super IPS panel de eklenince, tabletin listedeki bu konumunu hak ediyor.

Sonuç

Üst sınıf bir tabletten bekelenecek tüm özellikler, Transformer Pad Infinity’de var.
 
Güç her zaman önemli olsa da, dikkatimizi asıl çeken geliştirilmiş ekranı oldu. Bir tabletin en çok internette gezinmek ve video izlemek için kullanıldığını düşününce, çözünürlük çok önemli bir etken oluyor. Eğer üst sınıf bir Android tablet arıyor ve buna verecek kadar paranız da varsa, Asus Transformer Pad Infinity öncelik listenizin başında olmalı.
 
Yurt dışı fiyatı: 400 Euro

4. Samsung Galaxy Note 8.0

Samsung Galaxy Note 8.0, iPad mini ile aynı zamanlarda ortaya çıkmıştı. Kalemi ve kalitesiyle iyi bir tablet olsa da, rakibi Apple kadar başarılı olamadı.
 
Tabii ki bu Galaxy Note 8.0 iyi bir tablet değil anlamına gelmiyor. Hafif ve son derece taşımaya elverişli yapısı, ve buna da ek olarak iPad Mini’den çok daha iyi bir görüntü kalitesi var.
 
S-Pen kaleminin bu tabletin en önemli noktası olarak tasarlandığı belli, ve bu özelliğini iyi de kullanıyor.

Sonuç

Galaxy Note 8.0 iyi bir cihaz. Piyasada daha fazla fiyata daha iyileri de, daha iyi dizayna sahip olanları da var. Ama S Pen ilginizi çekiyorsa bu tablet sizin için iyi bir seçim olabilir.
 
Fiyat: 1,000TL
 

3. Google Nexus 10

10.1 inç ekranı, Google Nexus 10’un en önemli noktalarından. İnç başına 300 piksel çözünürlüğüyle, dünyadaki en yüksek çözünürlüğe sahip olan tablet.
 
Performansı da çok iyi. Panoramik resimleri işlemesinin biraz zaman alması dışında, hiçbir zaman takılma ve zorlanma hissetmedik. Ne yaparsanız yapın, hızlı ve akıcı bir tablet.
 
Görünüşü etkileyici olmayabilir, veya bir iPad 4 kadar iyi bir yapıya sahip olmayabilir. Belleğin arttırılamayışı da bazı kullanıcıları rahatsız edebilir. Ama genel olarak Nexus 10, es geçilemeyecek kadar kaliteli ve büyük ekranlı bir Android deneyimi sunuyor.
 
Bunların yanında işletim sisteminin en son sürüm olan Android 4.3’e güncellenmesi de, Google’ın bu tabletten yakın zamanda vazgeçmeyeceğinin işareti.

Sonuç

Google Nexus 10’un piyasadaki en iyi Android tabletlerden olduğu rahatlıkla söylenebilir. Fiyat performans oranı, yeni çıkan Nexus 7 kadar iyi olmasa da, yüksek fiyatlı iPad 4 için ciddi bir rakip.
 
Fiyat: 1,077 TL

2. Sony Xperia Tablet Z

Yakın zamana kadar Xperia Tablet Z tablet ağacının başında oturuyordu, ama Google Nexus 7 yüzünden yerinden oldu. Yine de bunun sizi yanıltmasına izin vermeyin.
 
Sony son yıllarda mobil piyasadan uzaklaşma eğilimi gösteriyordu, ama Sony Xperia Z ve Tablet Z ile Japon firması bu piyasadaki gücünü tazeledi.
 
Tablet Z’nin en beğendiğimiz noktalarından biri çok ama çok hafif olması, ve buna rağmen son derece klas görünmesi. Sony öyle bir tablet yapmış ki cihaz, hem bir iş ortamına hem de ev ortamına mükemmel uyum sağlıyor.
 
Su geçirmezliği de cabası. Bu özelliğini pek fazla denemek istemeyebilirsiniz, ama böylesine pahalı bir cihazın dayanıklılığını bilmek içimizi rahatlatıyor açıkçası.
 
Sonuç

Süper ince kasası, etkileyici ekranı ve bir çok Sony’e has ekstrası ile Xperia Tablet Z, 2013 yılında gördüğümüz en iyi cihazlardan. Çantadan çıkardığınız anda kalitesini hissediyorsunuz. Sadece hızı ve hafifliği bile bu tableti tüm kalbimizle tavsiye etmemiz için yeterli.
 
Fiyat: 1,500TL
 

1. Google Nexus 7 (2013)

Android tablet dünyasının yeni kralı, ismi aynı olsa da, Nexus 7 (2013 sürümü) uygun fiyatını korurken birçok bakımdan geliştirilmiş.
 
Hafif, parlak, eğlenceli ve ince bir tablet. Pil gücü gerçekten etkileyici. CPU, ekran veya GPU, tüm özellikleri gerçekten en üst seviyelerde.

Sonuç

Yeni Nexus 7’yi çok sevdik. Google, eski sürümü alarak ufak tefek ne sorunu varsa gidermiş, geliştirmiş. Tüm bunlara rağmen fiyatı sadece biraz artmış.
 
Eğer 7-inç’lik bir tablet arıyorsanız, piyasada şu an için daha iyi bir alternatif yok.
 
Yurt dışı fiyatı: 219 Dolar

Trendler

Exit mobile version