Donanım
Gelecekte küre biçiminde tekerlekler kullanılabilir
Artık elektrikli veya hibrit motorlar da seçenekler arasında. Bir süre sonra motorların tamamı muhtemelen elektrikliye dönecektir. Her ne kadar motor ve iç aksam tarafında değişiklikler yaşanıyor olsa da direksiyonların ve araçların dönüş sistemlerinde ciddi bir değişiklik bulunmuyor. Mekanik ve hidrolik direksiyonların yanına otonom araçlarla daha iyi çalışacak elektronik direksiyon sistemleri ekleniyor. Fakat bu sistemler de araçlarımıza daha fazla dönüş veya manevra kabiliyeti sağlayacak teknolojiler değiller. Goodyear, bunun önümüzdeki senelerde değişeceğini düşünüyor.
Dünyaca ünlü lastik markası Goodyear, gelecekte araçlarda maglev teknolojisini kullanan küre tekerleklerin kullanacağını öngörüyor. Maglev teknolojisi günümüzde süper hızlı (500 km/s civarında gidebilen) trenlerde kullanılıyor. Çok güçlü bir manyetik alan yaratılarak trenlerin havada gitmesini ve yer / ray ile sürtünmesini sıfıra indirmesini sağlayan maglev teknolojisi, otomobillerin tekerleklerle olan temasını kesecek. Küre biçimindeki tekerlekler, yine maglev teknolojisini kullanarak her yöne doğru hareket edebilecek. Her yöne doğru gerçekleşen hareket arabalara 90 derecelik manevralar sağladığı gibi aynı zamanda aracın direkt olarak yan gitmesine olanak sağlıyor. Böylece dar bir alana park etmek, bir sorun olmaktan çıkıyor.
Tekerleği gözetleyen sensörler aracılığıyla tekerleğin dönüş açısı değiştirilerek tüm yüzeyinden faydalanılması sağlanabilecek. Yine sensörler sayesinde yol durumu kontrol edilerek yüzey durumuna göre aracın otomatik olarak yavaşlaması sağlanacak. Özellikle karlı, buzlu veya ıslak yollarda durumun farkına varamayan sürücüler için büyük bir güvenlik önlemi sağlanmış olacak.
Günümüzde bu teknolojinin önündeki en büyük engel, muhtemelen maglev teknolojisi için gereken enerjinin yüksek olmasıdır. Belki araçlardaki batarya teknolojisi çok geliştiğinde, belki de maglev teknolojisinin verimi arttığında bu teknolojinin önü açılacaktır.