Internet

Google’ın Yeni Telefonu: X Phone

Google, LG tarafından üretilen Nexus 4 ile oldukça Nexus serisini başarılı biçimde genişletti. Ancak internet devi, anlaşılan mobil pastasından daha fazla pay istiyor. WSJ haberine göre, 2012’nin ilk aylarında satın aldığı Motorola ile kendi telefonunu yapmaya girişen Google, \”X Phone\” adını verdiği yeni bir cihaz hazırlıyor.

Samsung ve LG gibi üçüncü parti üreticiler yerine, bizzat Google ve kendi markası halini alan Motorola tarafından üretilecek ilk cihaz olma özelliğini taşıyan X Phone’un Nexus serisine dahil olup olmayacağı bilinmiyor. Cihaz hakkında tek bilinen, üst sınıf bir telefon olacağı, Apple iPhone ve Samsung Galaxy serisiyle rekabet etmeyi hedeflediği.

Akla çizgi romanları getiren ismiyle X Phone için Motorola geliştiricilerinin ilk karşılaştığı sıkıntıyı detaylandıran WSJ haberinde; cihaza bazı gelişmiş dijital fotoğraf özellikleri koymak için uğraştıkları, ancak bu durumda telefonun pilinin çok çabuk tükendiğini fark ettikleri belirtiliyor.

Motorola CEO’su Dennis Woodside tarafından \”X Phone\” hakkında herhangi bir detay verilmezken, \”mevcut yaklaşımlardan oldukça farklı bir şey\” üzerinde çalıştıkları da inkar edilmedi. Bakalım Motorola ve Google ortaklığından nasıl bir cihaz ortaya çıkacak.

Trendler

Exit mobile version