Bağlantıda Kalın

Oyun

Google oyun dünyasına ‘Stadia’ ile giriş yaptı

Dünyanın en büyük arama motoru ve internet hizmetleri şirketi Google, yıllık cirosu 140 milyar dolara ulaşan oyun sektörüne resmen giriş yaptı. 

Google, Stadia adını verdiği bulut oyun sistemini San Fransisco’daki Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda 1 saat süren bir lansman ile görücüye çıkardı. 

Stadia platformlar arası destek sunarak istediğiniz oyunu istediğiniz cihazda oynamanızı sağlayacak bir platform.

Bu nedenle Stadia’yı ‘oyun dünyasının  Netflix’i olarak nitelendirenlerin sayısı da az değil. Örneğin istediğiniz oyunu iPhone’unuzda, akıllı televizyonunuzda veya Mac’inizden oynayabileceksiniz. 

Stadia, oyunları 4K çözünürlüğünde ve saniyede 60 kare hızında oynatacak. Önümüzdeki dönemde şirketin hedefi çözünürlüğü 8K seviyesine çıkarmak. 

Google’ın video platformu YouTube’u kullanma alışkanlıklarını da değiştirmeye aday olacak olan Stadia, oyun geliştiricilerinin oyunlarını satması için yeni bir pazar olarak karşımıza çıkacak.  

Zira YouTube’tan bir oyunun fragmanını izlediğinizde videonun sonunda ‘oyna’ şeklinde bir buton belirecek ve 5 saniye sonra Chrome tarayıcınızda oyunu oynayabileceksiniz. 

Ancak Google bu alanda rakipsiz değil. Microsoft Project xCloud, PlayStation Now, Amazon, Verizon Gaming ve Electronic Arts olası güçlü rakipler arasında yer alıyor.

Okumaya Devam Et

Oyun

Cebinizdeki IQ oyunu: NumerIQ

İnternet girişimciliği ve oyunlaştırma uzmanı Sadok Kohen’in üzerinde aylardır çalıştığı sosyal matematik oyunu NumerIQ, oyun severlerle buluştu. Beta sürecini Finlandiya pazarında tamamlayan oyun 1 ay içerisinde ücretsiz board oyunları kategorisinde birinciliğe yükselmişti. NumerIQ, bu başarısının ardından artık App Store’lar aracılığıyla tüm dünyadaki oyun severlere ulaşıyor.

Basit matematik işlemleri üzerine kurulu olmasına rağmen kurgusal olarak dünyada eşi benzeri olmayan yepyeni bir board oyunu deneyimi yaşatan NumerIQ, oyunculara hızlı düşünme ve konsantrasyon yetilerini kullandırtarak zihni mantıksal işlem gücü açısından geliştirecek nitelikte.

7’den 70’e her matematik severin bayılarak oynayabileceği NumerIQ, geliştirilen farklı oyun modları sayesinde, oyuncuların kendi kendileriyle yarışırken arkadaşlarına karşı bire bir olarak da kendilerini sınamalarını sağlıyor. Oyunun turnuva modu sayesinde herkes tüm dünyaya matematik zekâsı ile meydan okuyabiliyor.

Oyunu yapan Sadok Kohen şu açıklamayı yapıyor: “NumerIQ gerçekten uzun ve yoğun bir çalışmanın ürünü. Son derece derin ve büyülü bir dünya sunan matematik, barındırdığı sınırsız çözümlerle oyunda yapılabilecekleri sınırsız kılıyor. Hayatımın ve kariyerimin her döneminde oyunlaştırma kavramının önemine inanan bir girişimci olarak, bu oyunun, insanların sosyal yönünü ve zekâlarını geliştirmelerine olanak tanıyacak büyük bir potansiyel taşıdığına inanıyor ve büyük bir heyecan duyuyorum.”

Okumaya Devam Et

Oyun

Türkiye’de PlayStation 3 Bir Numara Oldu

2012 yılını geride bırakmaya hazırlandığımız bu dönemde, oyuncular için verimli denebilecek bir yılı geride bırakıyoruz. Piyasaya sürülmelerinin üzerinden 5-6 yıl geçmiş olmasına rağmen Xbox 360 ve PlayStation 3 gibi konsollar satış rakamlarıyla firmaların yüzünü güldürüyor.

Ülke genelindeki satışların artmasına paralel olarak Gold Teknoloji Marketleri’nin satışlarında da artış görülüyor. GfK’nın verilerine göre Ocak ayından bu yana Türkiye organize perakende kanalında 63.046 adet oyun konsolu satılırken satışların %91,1’i ile Sony Playstation 3 liderliği aldı.

Bu durumu normal karşılamamız gerektiğini hemen belirtelim zira Microsoft oyun konsolu Xbox 360 ve Xbox markasını geçtiğimiz ay Türkiye’ye resmi olarak getirdi. Buna karşılık Sony, PlayStation 3’ün çıkışından bu yana Türkiye’de faaliyetlerini sürdürüyor.

Yetişkinler, çocuklardan daha hevesli

Yetişkinlerin, oyun konsolları konusunda çocuklardan daha heyecanlı ve hevesli olduğu gözlemleniyor. 2012’de gerçekleşen satışlarda ağırlıklı olarak yetişkinlerin oyun konsollarını kendileri için aldıkları görüldü. Ağırlıklı olarak çocukların tercih ettiği taşınabilir oyun cihazları ise ev tipi oyun konsollarının dörtte biri kadar satış payına sahip oldu.

2012’de konsol oyunlarında en çok tercih edilen oyun kategorileri ise futbol, yarış ve aksiyon oldu. Futbol oyunları arasından ise özellikle PES ve FIFA serilerinin yüksek satışları dikkat çekti. Yarış oyunlarında en çok Need For Speed serisi satılırken, aksiyon oyunlarında en çok satan Call of Duty ve Crysis serileri oldu.

Türkçe dil desteği veren oyunların kısıtlı olduğu görülürken, Türkçe olarak çıkarılan Crysis oyununu 2012’de yok sattı. Yakın zaman önce Türkçe olarak piyasaya sürülen Football Manager 2013 de Türkiye’de en çok satan menajerlik oyunu oldu.

Okumaya Devam Et

Oyun

Xbox One bekleyenleri üzen tweet!

Xbox One PS4’ün ABD ve Avrupa’da satışa sunulmasına sadece birkaç hafta kaldı. Oyunseverler, oynanabilirlik, görüntü kalitesi ve internet bağlantı hızına kadar birçok özelliğe göre tercih edecekleri konsolları, en merakla beklenen oyunlara göre de eleyebilir.

The Verge sitesinin haberine göre, oyunseverlerin kararını etkileyecek oyunlardan bir tanesi COD: Ghosts. Anlaşılan o ki, Microsoft ve Sony’nin konsollarında kullandığı donanım, COD: Ghost’un farklı görüntü kalitelerinde sunacak. 

COD geliştiricisi Infinity Ward’un yapımcılarından Mark Rubin, attığı tweet’le Xbox One almayı düşünenleri hayal kırıklığına uğrattı. Rubin, COD: Ghosts’un Xbox One’da sadece 720p çözünürlüğe sahip olacağını belirtirken, PS4’te 1080p oyun tecrübesi sunulacağını ifade etti. Her iki konsolda oyun hızı saniyede 60 kare (fps) olacak.

Tek bir oyun elbette çok büyük bir kriter olmayabilir. Xbox One’ın ve PS4’ün potansiyeli, piyasaya sunulacakları günlerden itibaren yeni içeriklerle güçlenecek. Oyunseverlerin büyük kısmı,  tercihlerini yüzmilyonlarca dolarlık reklam kampanyası süresince verecek.

Okumaya Devam Et

Editör Seçimleri

Donanım1 hafta önce

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu....

Donanım1 hafta önce

Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor mu?

Akıllı saatler, fitness takip cihazları ve diğer giyilebilir cihazlar cep telefonlarımız ve tabletlerimiz kadar olağan hale geldi. Bu bağlantılı cihazlar...

Manşet1 hafta önce

İş Yerlerinizi Yeni Nesil Dijital Güvenlik Ürünleriyle Koruyun 

Küresel bir yeni nesil dijital güvenlik şirketi olan ESET, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir tehdit algılama ve müdahale çözümü sunmak...

Analiz1 hafta önce

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3...

Donanım1 hafta önce

Link Bilgisayar İle İkas’tan Stratejik İş Birliği

Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı Link Bilgisayar, yeni nesil e-ticaret altyapısı sunan İkas ile pazar erişimini artıracak bir...

Donanım1 hafta önce

MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar: “MediaMarkt Türkiye olarak kazandığımızı Türkiye’ye yatırmaya, deneyimle büyümeye devam edeceğiz.”

Avrupa ve Türkiye’nin 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt 2024 yılı stratejisini ve yatırım planlarını açıkladı. MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar,...

Mobil2 ay önce

Qualcomm, Alt Seviyeye Krait Vermeyecek

Ünlü mobil çip üreticisi Qualcomm, 2012 yılının en hızlı büyüyen yarı iletken üreticisi olmayı başarmıştı. Firmanın ARM Cortex A15 ve...

Donanım2 ay önce

Philips Smart TV’ye Tasarım Ödülü

TP Vision, Philips 47PFL6907 Smart LED TV ile 2013 iF Ürün Tasarım Ödülü’nü kazandı. iF Ürün Tasarım Ödülü, alanında en...

Android2 ay önce

WhatsApp, BB10’da Yer Almayacak mı?

Nokia S40 platformunda bile kullanılabilen WhatsApp, hızlı bir şekildeSMS’in yerini almaya doğru gidiyor. Mobil internet verisine sahip, herhangi bir numaraya sahip olan...

Donanım2 ay önce

AMD A10-5800K ve AsRock FM2A85X ile 7.93 Ghz

Nick Shih, rekor ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kendisi için 7,93Ghz’in sadece bir ısınma olduğunu hedefinde ise 8GHz olduğunu söyledi....

Trendler