Donanım

Hem dev gibi, hem de 4K

Akıllı telefonların bile ekranları 2560 x 1440 piksele ulaşmışken bir süre yerinde sayan monitörler, akıllı telefonların piksel sıklığına alıştıktan sonra göze batar hale gelmişti. Neyse ki bugünlerde 2560 x 1440 (QHD), 3440 x 1440 (UWQHD) ve 3840 x 2160 (4K) modellerle sıklıkla karşılaşıyoruz. Yükselen çözünürlükle beraber ekran boyutlarında da değişiklikler oluyor. Philips’in BDM3275UP model monitörü de bahsi geçen “monitör devriminin” bir parçası.

32 inç boyutunda devasa bir panel
Philips BDM3275UP, 32 inç boyutunda canavar gibi bir monitör. Bir zamanlar 55 ekran televizyonları 2 – 3 metreden izlediğimizi düşününce 82 ekranlık (32 inç) bir monitörü 50 cm uzaklığa yerleştirip oyun oynama – iş yapma fikri birazcık şaşırtıcı geliyor doğrusu.
Genel olarak Philips’in monitör çizgisini koruyan bir tasarıma sahip olan BDM3275UP, şık görünümü ve yüksek malzeme kalitesiyle hemen dikkat çekiyor. Üst seviye profesyonel monitörlerinin hemen hemen hepsinde kullanılan ve monitörün neredeyse her yöne hareketini sağlayan ayak yapısı, bu üründe de yer bulmuş durumda. Monitörü yükseltip alçaltabildiğimiz gibi, sağa – sola, öne – arkaya dönmesini sağlayabilir, öne veya arkaya doğru eğimli çalışmasını sağlayabiliyoruz. Ayrıca paneli komple döndürüp dik de çalıştırabiliyoruz.
Cihazın kontrolleri sağ alt köşeye yerleştirilmiş. Dokunmatik yapıda olan tuşlar, monitörün hem alt, hem de ön tarafından kontrol edilebiliyor. Açıkçası monitörlerde dokunmatik tuşları pek de tercih eden biri değilim; karanlıkta kolaylıkla bulunabilecek yapıda olmaları gerektiğini savunuyorum.

4K çözünürlük
Philips BDM3275UP, 4K çözünürlük sunuyor. IPS panel kullanan bu monitörün 4 milisaniyelik bir tepki süresi bulunuyor. 16:9 formundaki ürün, IPS paneli sayesinde 178 derece dikey ve 178 derece yatay görüş açısı sağlayabiliyor. Görüntü kalitesi konusunda son derece başarılı olan BDM3275UP, renkleriyle büyülüyor.
Çözünürlüğün yüksek olması detay konusunda büyük fayda sağlarken, World of WarCraft gibi oyunlarda da harika bir oyun alanı kalmasını sağlıyor. 4 ms tepki süresine sahip olması cihazı oyunlarda da avantajlı hale getirirken, iş yaparken de tek ekran üzerinde çok büyük bir alana sahip olmanızı sağlıyor. Bu noktada 4K çözünürlüğün özellikle oyunlarda ekran kartlarına getirdiği inanılmaz performans yükünü de hatırlatalım. Full HD’de oynadığınızdan çok daha güçlü bir ekran kartına ihtiyaç duyacaksınız.
Cihazın sağ – arka tarafında 4 tane USB 3.0 portu bulunuyor. Bu portlardan bir tanesi telefonların vb. cihazların şarj edilebilmesi için sürekli enerji sağlıyor.
BDM3275UP’nin arka panelinde her türlü görüntü girişinden birer tane bulunuyor: HDMI, DisplayPort, VGA ve DVI. Bu bağlantılardan sadece DisplayPort bağlantısı, 4K çözünürlükte 60 Hz görüntü iletimine imkan sağlıyor. Yani BDM3275UP’den tam anlamıyla faydalanmak için DisplayPort bağlantısını kullanmanız gerekiyor.

Trendler

Exit mobile version