Analiz

iOS 6.1 Beta, Geliştiricilere Dağıtılıyor

Uzun süredir mobil cihaz arenasında sessiz kalan Research In Motion, BlackBerry 10 işletim sistemi ve yeni cihazları ile bu alandaki rekabete yeniden ortak olmaya hazırlanıyor. 

The Gadget Masters sitesnin BlackBerry 10 kullanan Dev Alphaa B geliştirici cihazı ve iOS 6.0.2 kullanan iPhone 5 ile yaptığı testlere bakacak olursa Research In Motion, BlackBerry 10 ile bu amacına ulaşabilecek gibi görünüyor.

iOS 6 çıktıktan sonra iki güncelleme aldı. iOS 6.0.1 ve 6.0.2 ile mevcut hatalar giderilmişti. Apple’ın iOS 6.1 sürümü için de testlere devam ettiği biliniyor.

iOS 6.1 ile hata düzeltmelerinin yanı sıra, yeni yeniliklerle gelecek olan Apple, iPhone 3GS/4/4S ve 5, iPad 2/3/4 ve mini ayrıca iPod Touch/4/5 modellerini güncelleyecek.

Sektör içerisinden alınan kaynaklara göre Apple, iOS 6.1’i son kez test ediyor. Bu hafta içerisinde beta sürüm, geliştiricilere indirilebilir olarak sunulabilir.

iOS 6.1’in beşinci betası olacak olan bu sürüm, en son beta sürüm olacak. Altın sürüm olarak nitelendirilen yazılım, daha sonra yerini Final sürüme bırakacak.

iOS 6.1 Neler Getiriyor?

Siri üzerinden sinema biletleri satın alabilecek olan iOS 6.1, ilk kurulum sırasında iCloud için güvenlik sorusu belirleme zorunluluğunu getiriyor.

Ayrıca kilit ekranındaki müzik kontrol widgetı, daha geniş ve kapsamlı olarak yenilenecek. Apple’ın en çok eleştirilen harita yazılımı da, yaşanan hataları doğrudan Apple’a iletecek. Ayrıca harita yazılımında da bazı iyileştirmeler olacak.

Apple son olarak üçüncü parti yazılılımların, bazı bilgileri görebilmesinin önünü açacak. Bu da yazılımların geliştirilmesinde, kişisel bilgilere daha çok erişilip, size özel bilgilerin sunulmasının önünü açacak.

Trendler

Exit mobile version