Bağlantıda Kalın

Analiz

İşte karşınızda Samsung Galaxy M14 5G

Samsung, Mart ayında tanıttığı Galaxy M14 5G modelini nihayet Hindistan’da piyasaya sürüyor. 21 Nisan’dan itibaren, Amazon.in ve Samsung’un online mağazası üzerinden satın alınabilecek olan telefon, küresel sürüme kıyasla şarj hızında yapılan bir iyileştirme ile beraber geliyor.

Telefonun teknik özellikleri hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse, cihazda 6.6 inçlik bir LCD ekran ve V şeklinde bir çentik bulunuyor. FHD+ çözünürlük ve 90Hz yenileme hızına sahip bu ekran, Exynos 1330 yonga seti ile 4 veya 6GB RAM ve 128GB dahili depolama alanı ile kombine edilmiş. Ayrıca telefonda MicroSD kart yuvası olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

İşte karşınızda Samsung Galaxy M14 5G

Telefon üçlü kamera kurulumuna sahip. Burada 50MP ana kameraya, 2MP derinlik sensörü ve 2MP makro ünitesi eşlik ediyor. Cihazda yer alan selfie kamerası ise 13MP çözünürlüğe sahip. Samsung Galaxy M14 5G, 6.000mAh’lık büyük bir pile sahip ve bu batarya, 25W hızlı şarjı destekliyor. Ancak telefonun kutusundan maalesef ki şarj cihazı çıkmıyor. Telefon, Samsung’un en son OneUI 5.1 arayüzü ve Android 13 işletim sistemi ile birlikte geliyor.

Mavi, yeşil ve gümüş renk seçenekleri mevcut olan telefonun 4GB / 128GB bellek kombinasyonu 13.490 rupilik fiyat etiketine sahipken, 6GB / 128GB varyasyonu 14.990 rupi olarak belirlendi.

Samsung Galaxy M14 5G’nin Hindistan’da piyasaya sürülmesi, kullanıcıların yüksek hızda internet erişimi için önemli bir seçenek sunuyor. 5G teknolojisinin desteği sayesinde, daha yüksek hızlarla internete bağlanmak mümkün olacak. Bununla birlikte, telefonun uluslararası fiyatları hakkında herhangi bir bilgi henüz mevcut değil.

Okumaya Devam Et

Analiz

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3 milyon kişi kentlere taşınırken, Birleşmiş Milletler‘in tahminlerine göre 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 68’inin kentlerde yaşaması bekleniyor. 44 yıldır bilişimin gücünü akıllı şehir yaklaşımını güçlendirmek ve yaygınlaştırmak için kullanan SAMPAŞ Holding, kentleşmenin ve kentliliğe bağlı sorunların giderek arttığı bir dünyada kentlerin günümüzde ve gelecek nesiller için nasıl daha yaşanılabilir hale getirileceğiyle ilgili çözümleri, 8 Haziran 2024’te İstanbul’da gerçekleştireceği Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde paylaşacak…

2050 yılına kadar dünya genelinde kentsel alanlarda yaklaşık 2,5 milyar daha fazla sayıda insanın yaşayacağı öngörülüyor. Çok hızlı büyüyen ve gelişen ketlerin akıllı ve dirençli bir hale getirilmesi gerekiyor. Bunun da yolu barınmadan ulaşıma, kamu hizmetlerinden güvenliğe, enerji verimliliğinden çevreye duyarlı sistemlere kadar birçok faktörü içinde barındıran bütünsel bir akıllı şehir vizyonunun planlanmasından geçiyor.

SAMPAŞ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı – Şekip Karakaya

Tüm dünyanın üzerine çalıştığı, gelişmiş ülkelerin büyük yatırımlar yaptığı akıllı ve dirençli kent vizyonunu yakalamak için SAMPAŞ Holding tarafından yerel yönetimlerin katılacağı Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi düzenleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu’nun katılımıyla, 8 Haziran tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek zirvede bir kentin akıllı ve dirençli olabilmesi için gerekli olan tüm standartlar masaya yatırılacak ve yerel yönetimlerle birlikte incelenecek.

Akıllı şehir yaklaşımını güçlendirmek ve yaygınlaştırmak için 42 yıldır bilişimin gücünü kullanan SAMPAŞ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya konuyla ilgili olarak değerlendirme de bulunarak “Kentlerin ve kentlerde yaşayan insanların ihtiyaçları her geçen gün değişirken değişimlere uyum gösteren, gelişen risklere karşı daha dirençli bir yaşam sunan bir kent anlayışı şekillenmeye devam ediyor. Verinin anlık toplanmasını, analiz edilmesini ve kenti yöneten kararlara yön vermesini sağlayan teknolojiler, insan, doğa ve yapılar arasında kusursuz bir uyum oluştururken, bu duruma dayalı kentlerde yaşama potansiyelimizi de artırıyor.

SAMPAŞ Holding olarak biz, verilerin altyapılarla kesintisiz etkileşime girdiği ve tüm canlıların ihtiyaçlarının anında karşılandığı kentlerin kurulabileceğini biliyoruz. İnovasyonun gücüyle, bugünden başlayarak gelecek nesiller için dirençli ve sürdürülebilir şehirler inşa etmek üzere teknolojiler, politikalar ve insanlar arasındaki uyumu ve bu konudaki bilinci artırmayı amaçlıyoruz.

Bu bağlamda, 8 Haziran’da İstanbul’da Türkiye’deki yerel yönetim idarecileriyle kentlerin geleceğini “Akıllı ve Dirençli Ketler Zirvesi’yle” şekillendiriyoruz.

Okumaya Devam Et

Analiz

Fidyecilerin kurbanı olmayın

Sophos, fidye yazılımlarının neden olabileceği olası zararları en aza indirmek için kullanıcılara şu tavsiyelerde bulunuyor:

1.Düzenli olarak yedek alın ve ana sistemlerinizin haricinde, çevrimdışı ortamda taze bir yedek saklayın: Fidye yazılımları dosyalarınızı şifrelerken sistemlerinizin bağlı olduğu depolama alanlarını da hedefleyebilirler. Ayrıca yanlışlıkla dosyaların silinmesi, sistem arızaları ve doğal afet gibi durumlarda önemli dosyaların bir yedeğinin olması gerekir. 
 
2.Dosya uzantılarını görünür yapın: Windows işletim sisteminin varsayılan ayarı, dosya uzantılarını gizleyecek şekilde. Bu durumda bir dosyayı tanımlamak için dosya simgesine bakmak gerekir. Oysa dosya uzantılarını görünür yaparak alışık olmadığınız, kötü niyetli dosyaları çok daha kolay tespit edebilirsiniz.
 
3.JavaScript (.JS) dosyalarını Notepad uygulamasında açın: JavaScript dosyalarını Notepad uygulamasında açmak, zararlı kodların çalışmasına neden olmadan dosya içeriğini görebilmenizi sağlar.
 
4.E-posta ekindeki dokümanların makro fonksiyonunu aktif hale getirmeyin: Microsoft yıllar önce makroların otomatik olarak çalışmasının önüne geçmiş olsa da, özellikle kötü niyetli yazılımlara sahip dosyalarını ısrarla makroları aktif hale getirmeye çabaladığı da bir gerçek. 
 
5.Ne olduğunu bilmediğiniz dosya eklerini açmayın: Bazı durumlarda e-posta ekindeki dosyanın istediğiniz dosya olduğundan emin olamaz, bu dosyayı açmak gerektiğini düşünürsünüz. Oysa emin değilseniz açmayın. 
 
6.Kendinize ihtiyacınız olandan daha fazla yetki vermeyin: Kullandığınız sistemde yönetici yetkiniz olsa bile gerekmedikçe dosya açma, internette gezinme ve diğer gündelik işler sırasında sisteme yönetici olarak giriş yapmaktan kaçının.
 
7.Microsoft Office görüntüleyicilerini kullanın: Microsoft Office dosya görüntüleyicileri Word, Excel, PowerPoint gibi dosyaların içeriğini yanlışlıkla makroları aktif hale getirmeden görüntülemenizi sağlar. Böylece dosya içeriğine bakarken tuzağa düşmenizi de engeller.
 
8.Yamalarınızı ihmal etmeyin: Zararlı yazılımlar sadece belli yazılımlarla değil, her türlü sistem açığı üzerinden bilgisayara giriş yapabilirler. İşletim sistemini ve yazılımları ne kadar güncel tutarsanız, güvenlik açıkları nedeniyle zarar görme riskiniz o kadar azalır. 
 
9.İş uygulamalarınızla gelen güvenlik özelliklerini aktif hale getirin: Yeni uygulamalar, beraberinde “internetten gelen dosyalarda makro fonksiyonlarının çalışmasını engelle” gibi yeni özelliklerle gelir. Bunları kullanmayı ihmal etmeyin.
 
10.Çağdaş güvenlik uygulamalarından destek alın: Fidye yazılımları ve benzer inatçı tehditleri sistemlerden uzak tutmak, her aşamada özenli bir koruma gerektirir. Bunun için çağdaş güvenlik yazılımlarından yardım alın.

Okumaya Devam Et

Analiz

ZTE amiral gemisi telefonu Nubia Z9’u yeniliyor

Mayıs başında amiral gemisi Nubia Z9’u açıklayan ZTE, 30 Haziran’da üst düzey telefonun biraz güncellenmiş sürümü Nubia Z9S’i duyuracak. Nubia Z9S tasarım ve teknik özellikleri itibariyle Nubia Z9’dan farklı olmayacak ancak iki telefon arasında ciddi bir LTE teknolojisi farkı olacak.

Nubia Z9 Cat 4 LTE standardını desteklerken, Nubia Z9S modelinde ise Cat 9 LTE teknolojisi kullanılacak. Telefon yenilenen LTE modemi sayesinde teorik olarak 450Mbps’ye kadar veri indirme hızına ulaşacak. Söz konusu rakam tabii ki kağıt üzerinde ve gerçek kullanımda bu rakam daha aşağılarda olacaktır. Altta sızan görüntü Nubia Z9S’in 250Mbps veri indirme hızına ulaştığını gösteriyor.

30 Haziran’da açıklanacak Nubia Z9S’te öne çıkan özellikler şunlar olacak;5.2-inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü ve 2.5D kavisli 0.8mm kalınlığında ve neredeyse çerçevesiz görünen ekran, 8.94mm kalınlığında metal kasa, Qualcomm 64-bit sekiz çekirdekli Snapdragon 810 işlemci, 3/4GB RAM, 32GB dahili depolama, F/2.0 diyafram açıklığına sahip 16MP arka kamera (Sony IMX234), 8MP ön kamera, Android 5.0 ve Nubia UI 3.0 kullanıcı arayüzü, 2.900 mAh kapasiteli pil, Bluetooth 4.1, MHL 3.0 ve yüksek kalitede ses için AKM AK4961 Hi-Fi ses çipi.

Okumaya Devam Et

Editör Seçimleri

Donanım1 hafta önce

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu....

Donanım1 hafta önce

Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor mu?

Akıllı saatler, fitness takip cihazları ve diğer giyilebilir cihazlar cep telefonlarımız ve tabletlerimiz kadar olağan hale geldi. Bu bağlantılı cihazlar...

Manşet1 hafta önce

İş Yerlerinizi Yeni Nesil Dijital Güvenlik Ürünleriyle Koruyun 

Küresel bir yeni nesil dijital güvenlik şirketi olan ESET, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir tehdit algılama ve müdahale çözümü sunmak...

Analiz1 hafta önce

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3...

Donanım1 hafta önce

Link Bilgisayar İle İkas’tan Stratejik İş Birliği

Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı Link Bilgisayar, yeni nesil e-ticaret altyapısı sunan İkas ile pazar erişimini artıracak bir...

Donanım1 hafta önce

MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar: “MediaMarkt Türkiye olarak kazandığımızı Türkiye’ye yatırmaya, deneyimle büyümeye devam edeceğiz.”

Avrupa ve Türkiye’nin 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt 2024 yılı stratejisini ve yatırım planlarını açıkladı. MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar,...

Mobil2 ay önce

Qualcomm, Alt Seviyeye Krait Vermeyecek

Ünlü mobil çip üreticisi Qualcomm, 2012 yılının en hızlı büyüyen yarı iletken üreticisi olmayı başarmıştı. Firmanın ARM Cortex A15 ve...

Donanım2 ay önce

Philips Smart TV’ye Tasarım Ödülü

TP Vision, Philips 47PFL6907 Smart LED TV ile 2013 iF Ürün Tasarım Ödülü’nü kazandı. iF Ürün Tasarım Ödülü, alanında en...

Android2 ay önce

WhatsApp, BB10’da Yer Almayacak mı?

Nokia S40 platformunda bile kullanılabilen WhatsApp, hızlı bir şekildeSMS’in yerini almaya doğru gidiyor. Mobil internet verisine sahip, herhangi bir numaraya sahip olan...

Donanım2 ay önce

AMD A10-5800K ve AsRock FM2A85X ile 7.93 Ghz

Nick Shih, rekor ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kendisi için 7,93Ghz’in sadece bir ısınma olduğunu hedefinde ise 8GHz olduğunu söyledi....

Trendler