Bağlantıda Kalın

Analiz

Küçük İşletmeler, Siber Tehditleri Hafife Alıyor

Çalışan sayısı 50’yi geçmeyen küçük işletmeler, personel davranışlarının siber güvenlik açıklarına sebep olma ihtimalinden büyük şirketlere kıyasla çok daha az endişe duyuyor. Kaspersky Lab 2016 BT Güvenliği Risk Raporu’na göre, küçük işletmelerin sadece %36’sı personel dikkatsizliği konusunda endişe ederken, orta ve büyük ölçekli işletmelerin yarısından fazlası bunu büyük bir sorun olarak görüyor.

Bilgisiz veya dikkatsiz personel tarafından BT kaynaklarının uygunsuz kullanımı, her büyüklükte şirketi siber tehditler karşısında tehlikeye atıp zarara yol açabiliyor. Yapılan araştırmaya göre, çalışanların eylemleri, dünya genelindeki şirketleri savunmasız hissettiren en büyük üç güvenlik zorluğu arasında yer alıyor. 2016’da siber güvenlik sorunları yaşayan işletmelerin yarısından fazlası (% 61), dikkatsiz ve bilgisiz çalışan davranışlarının bu duruma etkisi olduğunu itiraf ediyor. Türkiye’de ise bu oran %67.

Büyük şirketler gibi küçük ve orta ölçekli işletmeler de sürekli gelişmekte olan bir BT altyapısını yönetme zorluğuyla karşı karşıya olmakla birlikte, çalışanların kişisel cihazlarını iş için kullanmasına da izin verme, hatta tercih etme eğiliminde oluyor. Şirketlerin %74’ü iş için kullanılan akıllı telefon miktarının son üç yılda arttığını ve %71’i bu durumun tabletler için de geçerli olduğunu doğruluyor. Türkiye’de bu oran kendini %90 akıllı telefon kullanımı, %83 tablet kullanımı olarak gösteriyor. İş hayatının bu yeni gerçekliği, en küçük işletmelerde bile olsa yöneticileri BT güvenliği ve çalışanların potansiyel olarak tehlike arz eden davranışlarının kontrolü konusunda daha dikkatli olmaya itiyor.

Kaspersky Lab Türkiye Genel Müdürü Sertan Selçuk, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “BT personeli bulundurmayan küçük işletmelerde, personel siber güvenliği sıklıkla kendisi sağlamaya çalışıyor. Örneğin sınırlı işlevsellik gösteren, ücretsiz anti-zararlı-yazılım çözümleri yüklüyorlar. Bu durum, bir şirket için büyük riskler oluşturur çünkü tek bir çalışanın dikkatsizliği kurum dahilindeki tüm verileri kolayca etkileyerek, çok hızlı bir şekilde zaman, veri ve para kaybına sebep olabilir. Bu tür işletmeler, küçük ve orta ölçekli işletmeler için özel olarak tasarlanmış olan ve düşük becerilere sahip bir BT yöneticisinin bile rahatlıkla kullanıp gerekli korumayı sağlayabileceği çözümleri tercih etmelidir. ” diyor.

Şirketler ihtiyaçlarına göre çok küçük, küçük ve orta ölçekli işletmelerin belirli gereksinimlerini karşılamak için geliştirilmiş bir dizi çözümle kendilerini koruyabilirler. Örneğin Kaspersky Endpoint Security for Business ve Kaspersky Small Office Security iyi bilinen ve yeni ortaya çıkan tehditlerden çok katmanlı koruma sağlarken, basit bulut tabanlı konsolu ile Kaspersky Endpoint Security Cloud ise işletme sahiplerine ve BT dışı üst düzey yöneticilere, ek donanıma veya BT personeline ihtiyaç duymadan siber güvenlik sağlayabilmeleri için düşük bir maliyetli ve kullanımı kolay bir araç sunuyor.

Okumaya Devam Et

Analiz

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3 milyon kişi kentlere taşınırken, Birleşmiş Milletler‘in tahminlerine göre 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 68’inin kentlerde yaşaması bekleniyor. 44 yıldır bilişimin gücünü akıllı şehir yaklaşımını güçlendirmek ve yaygınlaştırmak için kullanan SAMPAŞ Holding, kentleşmenin ve kentliliğe bağlı sorunların giderek arttığı bir dünyada kentlerin günümüzde ve gelecek nesiller için nasıl daha yaşanılabilir hale getirileceğiyle ilgili çözümleri, 8 Haziran 2024’te İstanbul’da gerçekleştireceği Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde paylaşacak…

2050 yılına kadar dünya genelinde kentsel alanlarda yaklaşık 2,5 milyar daha fazla sayıda insanın yaşayacağı öngörülüyor. Çok hızlı büyüyen ve gelişen ketlerin akıllı ve dirençli bir hale getirilmesi gerekiyor. Bunun da yolu barınmadan ulaşıma, kamu hizmetlerinden güvenliğe, enerji verimliliğinden çevreye duyarlı sistemlere kadar birçok faktörü içinde barındıran bütünsel bir akıllı şehir vizyonunun planlanmasından geçiyor.

SAMPAŞ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı – Şekip Karakaya

Tüm dünyanın üzerine çalıştığı, gelişmiş ülkelerin büyük yatırımlar yaptığı akıllı ve dirençli kent vizyonunu yakalamak için SAMPAŞ Holding tarafından yerel yönetimlerin katılacağı Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi düzenleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu’nun katılımıyla, 8 Haziran tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek zirvede bir kentin akıllı ve dirençli olabilmesi için gerekli olan tüm standartlar masaya yatırılacak ve yerel yönetimlerle birlikte incelenecek.

Akıllı şehir yaklaşımını güçlendirmek ve yaygınlaştırmak için 42 yıldır bilişimin gücünü kullanan SAMPAŞ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya konuyla ilgili olarak değerlendirme de bulunarak “Kentlerin ve kentlerde yaşayan insanların ihtiyaçları her geçen gün değişirken değişimlere uyum gösteren, gelişen risklere karşı daha dirençli bir yaşam sunan bir kent anlayışı şekillenmeye devam ediyor. Verinin anlık toplanmasını, analiz edilmesini ve kenti yöneten kararlara yön vermesini sağlayan teknolojiler, insan, doğa ve yapılar arasında kusursuz bir uyum oluştururken, bu duruma dayalı kentlerde yaşama potansiyelimizi de artırıyor.

SAMPAŞ Holding olarak biz, verilerin altyapılarla kesintisiz etkileşime girdiği ve tüm canlıların ihtiyaçlarının anında karşılandığı kentlerin kurulabileceğini biliyoruz. İnovasyonun gücüyle, bugünden başlayarak gelecek nesiller için dirençli ve sürdürülebilir şehirler inşa etmek üzere teknolojiler, politikalar ve insanlar arasındaki uyumu ve bu konudaki bilinci artırmayı amaçlıyoruz.

Bu bağlamda, 8 Haziran’da İstanbul’da Türkiye’deki yerel yönetim idarecileriyle kentlerin geleceğini “Akıllı ve Dirençli Ketler Zirvesi’yle” şekillendiriyoruz.

Okumaya Devam Et

Analiz

Sunumlarda ‘Tıkla-Paylaş’ Devri

16K Elektronik Görüntü Sistemleri  ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, Barco Türkiye Genel Müdürü Mehmet Deniz Kaya, “Barco’nun ‘tıkla-paylaş’ mantığıyla çalışan ClickShare ürünleriyle herkes sunumlarını kablosuz ve kolayca paylaşabilecek” dedi.

Düşüncülerinizi paylaşmak için profesyonel bir sunum hazırladınız. Toplantının başlaması için herkes sizi bekliyor. Bir yandan kablolar, öbür yandan bağlantı sorunları sizi yavaş yavaş geriyor. Üstüne bir de cihazın ekrana bağlanmasında yaşadıklarınız eklenince stres başlıyor. Tanıdık bir duygu değil mi?

Bu sorunları ortadan kaldıran çözümler, Radisson Blu Bosphorus Hotel’de gerçekleştirilen “Barco Sunum Sistemleri Ürün Ailesi” toplantısında tanıtıldı. Toplantıyı düzenleyen Barco Türkiye Genel Müdürü Mehmet Deniz Kaya, dünya devi Barco’nun ClickShare adlı ürünlerinin günümüzün en basit kablosuz görüntü aktarım cihazı olduğunu hatırlatıp “Geniş ürün gamımızla insanları, içerikleri ve düşünceleri bir araya getiriyoruz. Sunum ve toplantı odalarında artık montaj yok, kurulum yok. İçeriğinizi paylaşmak için kablo tak çıkar devri bitti, tıkla paylaş devri başladı! Profesyonelleri, sunumlarını ister bilgisayardan, ister tablet veya akıllı telefondan; kolay, stressiz ve tüm dijital platformlara uyumlu ClickShare ürünleriyle yapma imkânına kavuşturduk” dedi.

Toplantıda iş ortakları ve bayileriyle görüş alışverişinde bulunan Kaya, 2017’yi değerlendirip, 2018 için de, iş ortaklarıyla hedeflerini belirlediler. “ Türkiye pazarına, dünya pazarlarındaki en son dijital teknolojileri sunuyoruz” diyen Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hayatı kolaylaştırıp, insanları yeni nesil dijital ürünlerle satış öncesinden satış sonrasına kadar süren hizmetlerimizle buluşturuyoruz. Her ölçekteki kurum ve kuruluşu geleceğe hazırlıyoruz. Bunu yaparken de, sadece firmalara uygun ürünler değil; yeni çıkacak ürünlerle küçük ölçekli işletmeleri de dikkate alıyoruz. Eğitim kurumlarından üniversitelere kadar her işletmenin kullandığı cihazları tek merkezden uzmanlık gerektirmeden kolayca yönetme fırsatı sunacağız. Kullanıcıların yüzde 93’ü ClickShare’in toplantıları daha verimli hale getirdiğini söylüyor. Clickshare ile yarattığımız verimli çalışma ortamını, lansmanını yaptığımız diğer ürünlerle bütün kurumlara yaymak istiyoruz”

16K Genel Müdürü M. Tuğberk Büyükbay ise Barco ile 3 yıldır çalıştıklarını hatırlattıktan sonra şunları söyledi: “Bazı ürünlerini Türkiye’de temsil ediyoruz. Toplantı odası çözüm ürünlerini önemsediğimizden ClickShare ürün ailesini Türkiye’de satıyoruz. Satışlarımızı yıl sonunda önceki yıla göre yüzde 100 artırmayı hedefliyoruz. 2018’de Barco ile gerçekleştireceğimiz yeni etkinliklerle kanal yapımızı güçlendirerek pazarı daha da büyüteceğiz.”

Kaya, ClickShare’i farklı kılan temel özellikleri ise şöyle özetliyor:

Kablo tak çıkar derdini ortadan kaldırıyor

Uzmanlık ve hiçbir karmaşık ayar yapmak gerekmiyor

Stres yok, paylaşım için butonun tıklanması yetiyor

IOS ve Android üzerinde de çalışıyor

Tüm PC, MAC, tablet ve akıllı telefon gibi dijital platformlarla uyumlu

Birden çok kullanıcıya görüntülerini eş zamanlı paylaşma imkânı sunuyor

Ekipman sorunlarından ortaya çıkan yüzde 20’lik zaman kaybını önlüyor

Kendi cihazıyla sunum yapmak isteyenlerin işini kolaylaştırıyor

Airplay uyumlu tüm mobil cihazlarda uygulama kurmadan görüntü aktarılabiliyor

Okumaya Devam Et

Analiz

Şimdi de LG G4 Note iddiaları!

Samsung yeni nesil Note modeli Galaxy Note5 ile piyasaya hızlı bir giriş yaptı ancak görünüşe bakılırsa Güney Koreli rakibi Samsung’un başarısına gölge düşürmeye hazırlanıyor. Zira bir süre önce kısık seslerle başlayan “LG G4 Note” iddiaları yeniden alevlenmiş durumda.

 

Bu yılın başlarında Güney Kore’de “LG G4 Note” isminin haklarını alan alan LG’den bu isimde bir cihaz çıkaracağı beklense de şimdiye kadar böyle bir hamle gelmedi. Ancak geçtiğimiz günlerde aynı ismin haklarını Amerika’da da alan şirketin işleri ciddiye bindirdiğini söyleyebiliriz. Cihazın isminden başka elimizde henüz yeterli bilgi yok. Şimdiye kadar G4 modelinin birkaç farklı versiyonunu tanıtan LG, G4 Note’u nereye konumlandıracak, tahmin etmek zor. Zira Güney Koreli üreticinin “not” almak için halihazırda G4 Stylus modeli bulunuyor. G4 Note bu modelin daha üstün özellikli versiyonu olarak karşımıza çıkabilir.

 

Öte yandan LG Samsung’un izinden mi gidiyor yoksa Samsung’u açık açık “trolluyor” mu, kestirmek zor. Zira şirket daha önce içinde Edge olan dört farklı modelin isim hakkını almıştı. Şirket kısa bir süre önce de Samsung’un Note5’i Avrupa pazarına geç getirmesiyle dalga geçmişti.

Okumaya Devam Et

Editör Seçimleri

Donanım4 ay önce

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu....

Donanım4 ay önce

Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor mu?

Akıllı saatler, fitness takip cihazları ve diğer giyilebilir cihazlar cep telefonlarımız ve tabletlerimiz kadar olağan hale geldi. Bu bağlantılı cihazlar...

Manşet4 ay önce

İş Yerlerinizi Yeni Nesil Dijital Güvenlik Ürünleriyle Koruyun 

Küresel bir yeni nesil dijital güvenlik şirketi olan ESET, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir tehdit algılama ve müdahale çözümü sunmak...

Analiz4 ay önce

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3...

Donanım4 ay önce

Link Bilgisayar İle İkas’tan Stratejik İş Birliği

Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı Link Bilgisayar, yeni nesil e-ticaret altyapısı sunan İkas ile pazar erişimini artıracak bir...

Donanım4 ay önce

MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar: “MediaMarkt Türkiye olarak kazandığımızı Türkiye’ye yatırmaya, deneyimle büyümeye devam edeceğiz.”

Avrupa ve Türkiye’nin 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt 2024 yılı stratejisini ve yatırım planlarını açıkladı. MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar,...

Mobil6 ay önce

Qualcomm, Alt Seviyeye Krait Vermeyecek

Ünlü mobil çip üreticisi Qualcomm, 2012 yılının en hızlı büyüyen yarı iletken üreticisi olmayı başarmıştı. Firmanın ARM Cortex A15 ve...

Donanım6 ay önce

Philips Smart TV’ye Tasarım Ödülü

TP Vision, Philips 47PFL6907 Smart LED TV ile 2013 iF Ürün Tasarım Ödülü’nü kazandı. iF Ürün Tasarım Ödülü, alanında en...

Android6 ay önce

WhatsApp, BB10’da Yer Almayacak mı?

Nokia S40 platformunda bile kullanılabilen WhatsApp, hızlı bir şekildeSMS’in yerini almaya doğru gidiyor. Mobil internet verisine sahip, herhangi bir numaraya sahip olan...

Donanım6 ay önce

AMD A10-5800K ve AsRock FM2A85X ile 7.93 Ghz

Nick Shih, rekor ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kendisi için 7,93Ghz’in sadece bir ısınma olduğunu hedefinde ise 8GHz olduğunu söyledi....

Trendler