Bağlantıda Kalın

Yazılım

Lavabit ve Silent Circle çalışmalaırını askıya aldı

Lavabit’in yanı sıra güvenli iletişim şirketi Silent Circle elektronik posta servisini, postaların güvenliğini sağlayamadığı gerekçesiyle kapattı.

E-posta güvenli değil

Ulusal Güvenlik Dairesi’nin eski ajanı Snowden, Amerika Birleşik Devletleri’nin elektronik yazışmaları izlediğini açıklamış, Amerika aleyhine istihbarat sızdırmakla suçlanmıştı.

Casusluk suçlamaları yöneltilen Snowden Amerika’dan kaçmış ve en son Rusya’dan geçici sığınma izni almıştı. Snowden’in Moskova havaalanında kaldığı sürede, Lavabit elektronik posta servisini kullandığının tespitinin ardından gözler tekrar şirkete çevrilmişti.

Lavabit elektronik posta servisinin kurucusu Ladar Levison, sitenin kapanmasının ardından yazdığı mesajda \”Kolay olmayan bir tercihi yapmaya zorlandım. Ya Amerikan toplumuna yönelen suçların ortağı olacaktım ya da on yıllık devasa çalışmayı kapatarak kendime farklı bir yol çizecektim\” dedi. \”Çalışmaları askıya aldığını\” ifade eden Levison, altı haftadan fazla süren tartışmaların kendisini bu kararı vermeye zorladığını ifade etti.

Kapanan bir diğer elektronik posta servisi Silent Circle, e-posta servisinin kapanma sebebinin teknik ve politik olduğunu açıkladı. Şirketin yöneticilerinden Jon Callas, bloguna yazdığı mesajda \”bildiğimiz elektronik postanın güvenli olamayacağını\” ifade etti.

Callas: \”Standart internet protokolünü kullanarak ulaşılan postalar, gerçek hayattaki iletişim tekniklerinin sahip olduğu güvenlik garantisine sahip değil\” dedi.
Buna rağmen Callas, şirketin ses ve yazılı iletişimi bugüne dek mümkün olduğunca güvenli ve kesintiye uğramaksızın sağladığını ifade etti.

\”Kömür madenindeki kanarya\”

ABD Adalet Bakanlığı, Lavabit’in kapatılmasına ilişkin henüz herhangi bir açıklamada bulunmadı. Stanford Hukuk Akademisi İnternet ve Toplum Merkezi’nden Jennifer Granick’e göre ABD’nin internet üzerinden yapılan işlemleri izlemesi bir çok insanı ve teknoloji endüstrisini etkileyerek olumsuz sonuçlara yol açabilir.

Okumaya Devam Et

Manşet

İş Yerlerinizi Yeni Nesil Dijital Güvenlik Ürünleriyle Koruyun 

Küresel bir yeni nesil dijital güvenlik şirketi olan ESET, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir tehdit algılama ve müdahale çözümü sunmak için yenilikçi Open XDR platformu Stellar Cyber ile iş birliği yaptığını duyurdu. Bu entegrasyon, MSSP’ler (Yönetilen Güvenlik Sağlayıcıları) ve işletmeler için uygun maliyetli, verimli tehdit tespiti ve yanıtı sağlayarak hızla gelişen tehditler karşısında güvenlik operasyonlarını daha güçlü hale getirecek…

ESET ve Stellar Cyber, güvenlik ekiplerini daha verimli ve etkili hale getiren akıllı otomasyona sahip ürünler sunmaya odaklanıyor. ESET’in yapay zekaya dayalı ESET PROTECT Platformu ve modülleri, kurumların tüm iş ortamını kolayca korumasını sağlıyor. ESET’in dünyanın dört bir yanından gelen eyleme geçirilebilir telemetri ile desteklenen proaktif önleme öncelikli yaklaşımı sayesinde fidye yazılımlarının ve diğer saldırıların büyük ölçekli güvenlik olaylarına dönüşmesini engelliyor.

ESET’in zengin, küresel kaynaklı telemetri verileri sayesinde Stellar Cyber’ın Open XDR çözümü, gelişmiş bir proaktif güvenlik duruşuna sahip olacak ve güvenlik operasyonlarının ortamlarını korumak için ihtiyaç duydukları araç sayısını azaltacak. Düşük yanlış pozitif oranları, hızlı düzeltme süresi, düşük işlem ayak izi ve yapay zekaya özgü otomasyon, ESET PROTECT Platformunu son derece cazip bir yeni nesil güvenlik platformu haline getiriyor.

Şüpheli tehditleri otomatik olarak tanımlamak için derin makine öğrenimi modelleri kullanarak farklı ürünlerden gelen verileri işleme ve analiz etme konusunda uzmanlaşan ve tehditlerin hızlı bir şekilde düzeltilmesini sağlayan Stellar Cyber ile entegrasyon, güvenlik ekiplerine saldırganlara karşı kalıcı bir avantaj sağlayacak.

ESET KOBİ ve MSP Segmenti Başkan Yardımcısı – Michal Jankech

ESET KOBİ ve MSP Segmenti Başkan Yardımcısı Michal Jankech yaptığı açıklamada, “Müşterilerimizin ihtiyaçları bizim için her şeyden önce gelir, Stellar Cyber’ın sunduğu çok sayıda kullanıma hazır entegrasyon sayesinde müşterilerimiz kaynak eklemeden güvenlik operasyonlarını güçlendirebiliyor” dedi.

Stellar Cyber Stratejik İş birlikleri Başkan Yardımcısı Andrew Homer “ESET ile ortaklığımızı ve birleşik çözümlerimizin değerini duyurmaktan heyecan duyuyoruz. ESET, güçlü bir anahtar teslim otomatik çözümle müşterilerimizin güvenliğini sağlamaya yardımcı olma tutkumuzu paylaşıyor” dedi.

İşbirliğinin temel faydaları olarak şunlar öne çıkıyor;

  • İşletmelerin ve güvenlik sağlayıcılarının proaktif güvenlik duruşunu geliştirir.
  • Bir kuruluşu korumak için gereken araç sayısını önemli ölçüde en aza indirir.
  • Verilerin bir araçtan diğerine taşınmasıyla ilgili manuel süreçleri ortadan kaldırarak güvenlik ekibinin üretkenliğini artırır.
  • Birleşik çözümde bulunan en son tehdit algılama teknolojilerini kullanarak sektördeki en düşük yanlış pozitif uyarı oranlarını üretir.
Okumaya Devam Et

Yazılım

e-toplum 18 MAYIS 2018 / 10:27 Defileye gemi getirdi

Yukarda gördüğünüz gemiyi defilenin yapılacağı Grand Palais sergi binasına monte ettirdi. Maket gemi, gerçek bir geminin tıpatıp aynısı. Uzunluğu 148 metre. Grand Palais 1900 yılında Paris’te açılan Dünya Fuarı için sergi salonu olarak yapılmış bir “saray” aslında. Hemen karşı kaldırımındaki Petit Palais ile birlikte bugün de yüksek prestijli sergiler için kullanılan iki mücevher bina. 72 bin metre kare tabanıyla, 14 bin metrekare sergi alanıyla, 45 metre yükseklikte, 200 metre uzunlukta.

Karl Lagerfeld, bir önceki defilesini yine burada yapmış, sergi alanını “orman”a çevirmişti. Sonbahar temalı defile için tonlarca kuru yaprak ve gerçek ağaçlar getirildi. Onun “her” defilesi bir öncekinden daha görkemli oluyor.

Ama bütün bu gösterişin arka planında ciddi bir ekonomi var: Fransa’nın ulusal istatistik araştırmaları kurumu INSEE’nin Fransız Moda Enstitüsü için yaptığı araştırmaya göre moda ürünleri, ülkeye 2015’te 150 milyar Euro kazandırdı. Havacılık ise sadece 102 milyar, otomotiv 39 milyar kazandırıyor. Moda üretimi, Fransa’nın aslında 1 numaralı sektörü. 58 bin kişi tam zamanlı çalışıyor. Bu sayı, moda iletişimi, model ajansları, pazarlama vb ile 1 milyona çıkıyor. Veriler 2015’e ait olduğu için aradan geçen 3 yılda kazanç daha da artmıştır.

Okumaya Devam Et

Yazılım

WP 8 için GDR3 Güncellemesi Geliyor

Bir sonraki güncellemenin Windows Phone platformuna ne gibi özelliklerekleyeceği herkes tarafından merak ediliyordu. Reddit’e takılan bilgilere göre; Full HD ekranı ve 4 çekirdeği desteklemeyen Windows Phone 8,GDR3 güncellemesi ile artık bunları destekleyecek.

Reddit ağında ortaya çıkan GDR3 güncellemesi ile ayrıca; ekrandöndürme kilidi, sürüş modu, çoklu görev yöneticisi, geliştirilmiş NFCdesteği ve masaüstünden SMS senkronizasyonu gibi birçok yenilik gelecek.

GDR3 güncellemesinin çıkış tarihi hakkında henüz kesin bir bilgi bulunmuyor. Bakalım yeni güncelleme Windows Phone 8’in popülerliğini arttırabilecek mi?

Okumaya Devam Et

Editör Seçimleri

Donanım1 hafta önce

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu....

Donanım1 hafta önce

Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor mu?

Akıllı saatler, fitness takip cihazları ve diğer giyilebilir cihazlar cep telefonlarımız ve tabletlerimiz kadar olağan hale geldi. Bu bağlantılı cihazlar...

Manşet1 hafta önce

İş Yerlerinizi Yeni Nesil Dijital Güvenlik Ürünleriyle Koruyun 

Küresel bir yeni nesil dijital güvenlik şirketi olan ESET, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir tehdit algılama ve müdahale çözümü sunmak...

Analiz1 hafta önce

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3...

Donanım1 hafta önce

Link Bilgisayar İle İkas’tan Stratejik İş Birliği

Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı Link Bilgisayar, yeni nesil e-ticaret altyapısı sunan İkas ile pazar erişimini artıracak bir...

Donanım1 hafta önce

MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar: “MediaMarkt Türkiye olarak kazandığımızı Türkiye’ye yatırmaya, deneyimle büyümeye devam edeceğiz.”

Avrupa ve Türkiye’nin 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt 2024 yılı stratejisini ve yatırım planlarını açıkladı. MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar,...

Mobil2 ay önce

Qualcomm, Alt Seviyeye Krait Vermeyecek

Ünlü mobil çip üreticisi Qualcomm, 2012 yılının en hızlı büyüyen yarı iletken üreticisi olmayı başarmıştı. Firmanın ARM Cortex A15 ve...

Donanım2 ay önce

Philips Smart TV’ye Tasarım Ödülü

TP Vision, Philips 47PFL6907 Smart LED TV ile 2013 iF Ürün Tasarım Ödülü’nü kazandı. iF Ürün Tasarım Ödülü, alanında en...

Android2 ay önce

WhatsApp, BB10’da Yer Almayacak mı?

Nokia S40 platformunda bile kullanılabilen WhatsApp, hızlı bir şekildeSMS’in yerini almaya doğru gidiyor. Mobil internet verisine sahip, herhangi bir numaraya sahip olan...

Donanım2 ay önce

AMD A10-5800K ve AsRock FM2A85X ile 7.93 Ghz

Nick Shih, rekor ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kendisi için 7,93Ghz’in sadece bir ısınma olduğunu hedefinde ise 8GHz olduğunu söyledi....

Trendler