Bağlantıda Kalın

Mobil

Nokia Lumia 1020 ile görüntüleme teknolojisine yeni bir heyecan geliyor!

Piyasadaki rakip cihazlardan farklı olarak, Nokia’nın, optik görüntü sabitleyicinin de dahil olduğu yenilikçi PureView teknolojisine sahip olan Nokia Lumia 1020, herhangi bir dijital kameradan alınabilecek en net görüntüyü üretiyor.

Lider donanım teknolojisi, Nokia Pro Camera adlı yeni bir uygulamayla bir araya gelerek herkesin profesyonel fotoğraflar çekebilmesine olanak tanıyor. Bu teknoloji ile kullanıcılar fotoğraf çekmeden önce ya da sonra görüntüde istedikleri alanı seçerek detaylarda farklı hikayeler oluşturabiliyor. Ayrıca, ayarların final fotoğrafı ya da videoyu nasıl etkileyeceğini görsel olarak gösteren bir arayüze sahip olan Nokia Pro Camera, çekim yapmayı, düzenlemeyi ve fotoğraflarla videoları emsalsiz bir netlikte paylaşmayı her zamankinden daha kolay kılıyor.

Dual capture (çift çekim) denen yeni bir özellik kullanan Nokia Lumia 1020, sınırsız düzenleme fırsatı tanıyan 38 megapiksel yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekiyor ve Windows Phone 8 işletim sistemi üzerinden sosyal ağlar ile paylaşımı kolay 5 megapiksel çözünürlüğe sahip fotoğraflar üretiyor.

Nokia Lumia 1020’nin 41 megapiksel, altı lensli lider ZEISS optik sensörü, düşük ışık koşullarında bile net fotoğraflar çekmeye olanak tanıyan optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip. Ayrıca Nokia’nın 140dB’ye kadar sesleri kaydedebilen, ses basınç seviyesi bilinen akıllı telefon mikrofonlarından altı kat daha yüksek olan Rich Recording teknolojisi sayesinde en gürültülü konserlerde bile stereo sesli, net videolar çekebiliyor.

Nokia Dünya Başkanı ve CEO’su Stephen Elop, yeni Nokia ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “İnsanları fotoğraf çekmenin yanı sıra  kendi hayatlarını kaydedip paylaşmaya götüren bir yolculuğa çıkarmak istiyoruz. Nokia Lumia 1020 görüntülere yeni anlamlar katıyor ve Nokia’nın görüntüleme konusundaki liderliğini pekiştiriyor.”

Nokia ayrıca Nokia Lumia 1020’nin ana görüntü düzenleme özelliklerini uygulama geliştiricilere de açan yeni bir görüntü yazılımı geliştirme paketini de (Software Development Kit – SDK) duyurdu. Yazılım geliştirme paketi, aralarında Vyclone, Yelp ve CNN’in de olduğu geliştiricilere developer.nokia.com’da, bu özellikleri ilerideki sürümlere entegre etmeleri için sunuldu.

Hipstamatic, Nokia Lumia 1020’ye özel bir uygulama olan Oggl PRO’yu vitrine çıkarıyor; bu uygulama, kendini rahat ifade edibilen kullanıcılar için en ileri akıllı telefon kamera kontrollerini sunuyor. Ayrıca popüler Path ve Flipboard uygulamalarının da yakın zamanda Windows Phone’da olacağı duyuruldu.

Nokia daha fazla profesyonel beceri ve ekstra pil ömrü için yeni Nokia Camera Grip’i de tanıttı. Bu aksesuar, Nokia Lumia 1020’nin dahili xenon flaş ve mekanik objektif perdesi gibi profesyonel kameralara özel cihaz özelliklerini tamamlıyor.

Windows Phone doğası sayesinde fotoğrafları ana ekranda canlı kutucuklar üzerinde gösterebilmek, sosyal ağlarla hızlı bir şekilde paylaşabilmek ve SkyDrive ile pek çok cihaza kolayca erişimek mümkün. Tüm bu özellikler Windows platformunu Nokia Lumia 1020 için mükemmel kılıyor. Özel kamera tuşuyla Windows Phone, görüntülemeye hep hazır!

Kullanıcıların etraflarında neler olduğunu ve fotoğraf çekebilecekleri yeni yerleri keşfetmelerine yardımcı olmak için, LiveSight’taki en son gelişmeler yakında HERE Maps’te olacak. Nokia Lumia ayrıca reklamın ve aboneliğin olmadığı, ücretsiz Nokia Mix Radio  servisiyle birlikte geliyor.

Nokia Lumia 1020’nin sarı, beyaz ve siyah renklerde, 2013 son çeyrekte Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor.

Okumaya Devam Et

Donanım

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu. Huawei’nin yeni amiral gemisi, fotoğraf meraklıları için şu anda piyasada bulunan en gelişmiş akıllı telefon…

DXOMARK, kameraları ve kamera ekipmanlarını puanlayan ve sıralayan köklü bir görüntüleme teknolojileri otoritesidir. Uzmanlar tarafından yaygın olarak güvenilen testleri, milyonlarca bilimsel ölçüm ve algısal analizle desteklenmektedir. Huawei’nin en yeni amiral gemisi akıllı telefonu, dünyanın önde gelen kalite değerlendirme laboratuvarı DXOMARK testinden başarıyla geçti ve üstün genel performansı ve fotoğrafçılık özellikleriyle sektörün en büyük rakiplerini geride bıraktı. HUAWEI Pura 70 Ultra’nın kapsamlı bir incelemesinin ardından, ünlü teknoloji laboratuvarı DXOMARK, HUAWEI Pura 70 Ultra’yı 163 puan vererek DXOMARK’ın en iyi akıllı telefon kamerası olarak taçlandırdı.

Fotoğrafçılıkta Devrim Niteliğinde Bir Adım

HUAWEI Pura 70 Ultra, akıllı telefon pazarına yeni öncü özellikler getiriyor ve akıllı telefon serisinin uzun süredir devam eden damgasını sürdürerek kamera yeniliklerini bir kez daha sunuyor. HUAWEI Pura 70 Ultra, saatte 300 km’ye kadar yüksek hızlı fotoğraf çekimi sağlayarak rekor kıran Ultra Hızlı Anlık Çekim özelliği ile övgüye değer görüldü. Bu, kullanıcıların eve geldiğinizde size doğru koşan bir evcil hayvan veya yüksek enerjili bir maçta en sevdiğiniz futbolcu gibi hayatın en değerli ve geçici anlarını zamanda dondurabilecekleri anlamına geliyor. DXOMARK, incelemesinde kameranın Otomatik Odaklama özelliğini vurgulamış ve test edilen tüm koşullarda doğruluğu ve yüksek hızı için övgüde bulunarak kameraya 125 puan verdi. Bu gelişim, Ultra Parlak ana kamera donanımı ve HUAWEI XD Motion Engine üzerindeki ışık alımındaki artış sayesinde mümkün oldu.

HUAWEI Pura 70 Ultra, 8,4 mm inceliğindeki cihaz gövdesine bir inç sensör boyutu ve F1,6 geniş diyafram açıklığı sığdırmayı başaran geri çekilebilir yapısıyla Ultra Parlak Pop-Out Camera’yı da barındırıyor. Gelişmiş Döner İletim Sistemi sayesinde kamera, çekim sırasında kendiliğinden uzayarak dahili kamera yapısı içinde daha fazla alan yaratıyor. Bu özellik sayesinde hafif akıllı telefon, en geniş ışık girişine sahip gelişmiş pop-out kamerayı barındırabiliyor. Aynı zamanda, daha iyi gece sahnesi ve dinamik aralık performansı elde ediyor. DXOMARK, kameranın “dinamik aralığının çok geniş olduğunu ve fotoğraflar HDR ekranda görüntülendiğinde kontrastların olağanüstü olduğunu” ve ayrıca “renklerin HDR ekranda çok hoş olduğunu” belirtti.

HUAWEI Pura 70 Ultra, yeni nesil Ultra Parlak Makro Telefoto Kamera ile de donatıldı. Sektörün en büyük F2.1 diyafram açıklığına sahip periskop telefoto kamerası, aydınlık veya karanlık ortamlarda çekilen fotoğrafların sürekli net görünmesini sağlıyor. Kamera ayrıca ister yakından ister uzaktan fotoğraflansın, keskin görüntüler oluşturan yenilikçi uzun mesafeli kaydırmalı zoom’u da destekliyor. DXOMARK, Ultra Parlak makro telefoto fotoğraf makinesinin yakınlaştırma özelliğini 164 puanla değerlendirirken, özellikle makro işleviyle fotoğraf makinesinin “hoş makro perspektifini ve keskin görüntülerini” övdü. İncelemede ayrıca telefoto zoom kameranın test edilen tüm aralıklarda zoom ile yüksek düzeyde ayrıntı üretebildiği ve düşük ışık koşullarında bile düşük gürültü seviyelerine sahip olduğu vurgulandı.

İlham Veren Esintiler, Küresel Fotoğraf Kültürüne Öncülük Ediyor

Huawei, yıllardır sürekli inovasyon yoluyla mobil görüntüleme teknolojisinin evrimini ve gelişimini yönlendirdi. Ayrıca, Huawei sürekli olarak fotoğraf yarışmaları, topluluk etkinlikleri ve trend raporları gibi küresel faaliyetlerde bulunarak mobil fotoğrafçılık kültürünün dünya çapında yayılmasını teşvik etti. Şimdi HUAWEI XMAGE, akıllı fotoğrafçılığı yeni zirvelere taşıyarak küresel kullanıcılarla birlikte teknolojinin ve deneyimin sınırlarını zorlamaya devam ediyor.

Huawei bu yıl sadece yıllık fotoğraf yarışması HUAWEI XMAGE Awards 2024’ü resmi olarak başlatmakla kalmadı, aynı zamanda Huawei tarihindeki en büyük fotoğraf sergisine olan “Kalpleri Isıtan Bir Dünya – Huawei Fotoğrafçılığının 12 Yılı” teması altında açılan HUAWEI XMAGE Global Sergisi’ni de tanıttı. Sergide, milyonlarca başvuru arasından seçilen ve Huawei akıllı telefonlar tarafından çekilen yaklaşık 300 fotoğraf sergileniyor. Dünyanın her köşesinden sıcaklık, huzur ve parlaklık anlarının yanı sıra sıradan insanların gerçek ilişkiselliğini sergileyen bu görüntüler, HUAWEI XMAGE’in yeni marka felsefesi olan “Görüntünün Gücü”nü kapsıyor. Bu felsefe, üstün görüntüleme teknolojisi ve deneyimleriyle tüketicilerin hayal gücünü, yaratıcılığını ve takdirini ateşlemeyi ve çekilenlerin ötesinde güçlü etkisini sergilemeyi amaçlıyor.

Akıllı telefon fotoğrafçılığında mükemmellik için açık bir platform olan HUAWEI XMAGE Ödülleri, mobil fotoğrafçılığa daha derin bir sanatsal önem ve estetik ifade kazandırmak için benzersiz perspektiflerin ve sınırsız yaratıcılığın kullanılmasını teşvik ediyor. Art arda sekizinci yılına giren yarışma, Huawei’in lider XMAGE görüntüleme teknolojisinden yararlanarak tüketicilere yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini tamamen ortaya çıkarmaları için ilham vermeyi ve her fotoğrafa daha derin duygusal ve kültürel rezonans katmayı amaçlıyor. Bu yılki XMAGE Ödülleri, Huawei’nin Anlık Görüntü, Portre fotoğrafçılığı, telefoto ve makro fotoğrafçılık ve renk stilindeki liderliğini sergileyen “Anlar”, “Yüzler”, “Çok Uzak Çok Yakın” ve “Stil” gibi yeni kategoriler sunuyor. Ayrıca, sanatçıları Huawei’nin amiral gemisi görüntüleme yeteneklerini kullanarak çeşitli ifade biçimlerini ve temaları keşfetmeye teşvik etmek için “Pura Serisinin En İyisi” ve “Mate Serisinin En İyisi” gibi yeni ödüller oluşturuldu.

2017 yılından bu yana, 170’ten fazla ülke ve bölgeden kullanıcılar yarışmaya katılarak bugüne kadar yaklaşık 4 milyon giriş yaptı. Bu milyonlarca giriş, HUAWEI XMAGE Ödülleri’ni dünya çapındaki perspektiflerden insanlık tarihinin parçalarını içeren kendi başına bir kültürel miras haline getiriyor. HUAWEI XMAGE Awards 2024 için kayıtlar şu anda açık ve 15 Eylül 2024 tarihinde Pekin saatiyle 24:00’te (GMT+8) kapanacak

Okumaya Devam Et

Mobil

Apple’ın yeni patenti iPhone’u duman sensörüne dönüştürüyor

Farklı sensörler kullanarak genelde sektörde öncülük eden ve parmak izi sensörünün yaygınlaşmasında rol oynayan Apple, bu kez bambaşka bir sensörle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. iPhone ve iPad için alınan patent, yakında telefonlarımızda duman sensörünü kullanabileceğimizin sinyalini veriyor.

Alınan bu patentle iPhone ve iPad tam bir duman sensörüne dönüşüyor. Telefon yakınınızdayken uyuduğunuzu varsayalım. Sensörlerini sürekli olarak aktif tutan cihaz, duman algıladığında direkt olarak alarm vermeye başlıyor ve kullanıcıyı uyarıyor. Telefonun içerisine sığabilmesi için olabildiğince küçültülen sensörün dumanı algılayabilmesi için dumanın tamamen içeri girmesi gerektiği belirtiliyor. Apple’ın patenti elinde bulundurmak için mi yoksa kullanmak amacıyla mı aldığı ise henüz bilinmiyor.

Okumaya Devam Et

Mobil

Xbox Live’da Yerel Para Dönemi Başlıyor

Xbox Live üzerindeki tüm ücretli içerikler Microsoft Points ile alınabiliyor. Tam sürüm oyunlar, indirilebilir içerikler, avatarımız ve ekstralar Microsoft Points üzerinden satılıyor. Kullanıcılar, Microsoft Points’i kutulu olarak ya da Paypal ve kredi kartı ile satın alabiliyor.

Daha önce bu sistemi değiştireceğini beliren Microsoft, yaptığı açıklama veXbox Live kullanıcılarına attığı e posta ile yıl sonundan itibaren yerelpara birimine geçileceğini belirtti. Her ülkede içerikler kendi yerel paralarıüzerinden satın alınacak. Ülkemiz için de TL biriminin devreye girmesini umuyoruz.

Xbox 360 ve Xbox One sahipleri bu özelliğe yayınlanacak sistemigüncellemesini yükledikten sonra ulaşabilecek. Microsoft önemli bir noktayı da atlamadı. Bu geçiş döneminde kullanıcıların hesaplarındaki Microsoft Points, eşdeğer ya da daha fazla oranda para olarak görünecek. Yani oyuncular bu durumdan zararlı çıkmayacak.

Okumaya Devam Et

Editör Seçimleri

Donanım1 hafta önce

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu....

Donanım1 hafta önce

Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor mu?

Akıllı saatler, fitness takip cihazları ve diğer giyilebilir cihazlar cep telefonlarımız ve tabletlerimiz kadar olağan hale geldi. Bu bağlantılı cihazlar...

Manşet1 hafta önce

İş Yerlerinizi Yeni Nesil Dijital Güvenlik Ürünleriyle Koruyun 

Küresel bir yeni nesil dijital güvenlik şirketi olan ESET, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir tehdit algılama ve müdahale çözümü sunmak...

Analiz1 hafta önce

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3...

Donanım1 hafta önce

Link Bilgisayar İle İkas’tan Stratejik İş Birliği

Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı Link Bilgisayar, yeni nesil e-ticaret altyapısı sunan İkas ile pazar erişimini artıracak bir...

Donanım1 hafta önce

MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar: “MediaMarkt Türkiye olarak kazandığımızı Türkiye’ye yatırmaya, deneyimle büyümeye devam edeceğiz.”

Avrupa ve Türkiye’nin 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt 2024 yılı stratejisini ve yatırım planlarını açıkladı. MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar,...

Mobil2 ay önce

Qualcomm, Alt Seviyeye Krait Vermeyecek

Ünlü mobil çip üreticisi Qualcomm, 2012 yılının en hızlı büyüyen yarı iletken üreticisi olmayı başarmıştı. Firmanın ARM Cortex A15 ve...

Donanım2 ay önce

Philips Smart TV’ye Tasarım Ödülü

TP Vision, Philips 47PFL6907 Smart LED TV ile 2013 iF Ürün Tasarım Ödülü’nü kazandı. iF Ürün Tasarım Ödülü, alanında en...

Android2 ay önce

WhatsApp, BB10’da Yer Almayacak mı?

Nokia S40 platformunda bile kullanılabilen WhatsApp, hızlı bir şekildeSMS’in yerini almaya doğru gidiyor. Mobil internet verisine sahip, herhangi bir numaraya sahip olan...

Donanım2 ay önce

AMD A10-5800K ve AsRock FM2A85X ile 7.93 Ghz

Nick Shih, rekor ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kendisi için 7,93Ghz’in sadece bir ısınma olduğunu hedefinde ise 8GHz olduğunu söyledi....

Trendler