Analiz

Online alışverişte Türkiye’de bir ilk gerçekleşiyor!

PayU ve ComPay işbirliği sayesinde milyonlarca internet bankacılığı müşterisi, binlerce e-ticaret sitesi üzerinden yapacakları alışverişlerde banka hesabından, kredili mevduat hesabından ya da bankasının cüzdan uygulamasından kolayca ve güvenle ödeme yapabilecek. İşbirliği, kredi kartı olmayan müşterilerin yanı sıra internet alışverişlerinde kart bilgilerini paylaşmak istemeyenler için de kolay ve güvenli bir ödeme çözümü sunuyor.

Türkiye’nin önde gelen Fintech start-uplarından olan ve online alışveriş esnasında dijital bankacılık kanallarını kullanarak ödeme yapma imkanı sağlayan ComPay Ödeme Çözümleri’nin sunduğu kolay ve güvenli ödeme altyapısı, PayU platformuna entegre oldu. Bu entegrasyonla artık lider ödeme kuruluşu PayU Türkiye’nin güvenli ödeme çözümlerinden faydalanan binlerce e-ticaret sitesinde, ComPay ile ödeme kabulü mümkün oluyor, milyonlarca internet bankacılığı müşterisi artık banka hesabından, kredili mevduat hesabından ya da bankasının cüzdan uygulamasından kolayca ve güvenle ödeme yapabiliyor.

Dünyada ve Türkiye’de son yıllarda hızla büyüyen FinTech alanında öncü iki şirketin gerçekleştirdiği ortaklık, ödeme sistemlerinin dinamiklerini etkileme anlamında da önem taşıyor. Sektörde farklı çözümleri sunabilmek için ciddi entegrasyon maliyetine katlanmak zorunda olan e-ticaret siteleri, bu sayede ek maliyete katlanmadan yenilikçi ödeme çözümüne tek bir kanaldan sahip olabiliyor.

İnternetten alışveriş yaparken farklı ve güvenli ödeme alternatiflerini çok daha yaygın kullanma imkanına kavuşan son tüketici, ödeme anında hesabının bulunduğu bankanın kanallarına bağlanarak bankasının güvenlik standartlarında işlemlerini tamamlayabiliyor.

Online alışveriş ve ödeme konusunda kendi alanlarındaki en iyi iki çözümü sunan PayU ve ComPay’in sahip oldukları avantajları birleştirerek güç birliği yapmaları, hizmet verdikleri e-ticaret firmaları, müşteriler ve bankalar için değer katarak Türkiye’de e-ticaretin gelişmesine de katkı sağlayacak. PayU’nun mevcut ödeme araçlarına ek olarak ComPay’in internet üzerinden farklı ödeme alternatif kanallarını kullanmak isteyen müşterilere yönelik ödeme kolaylıkları birleştiğinde milyonlarca müşteriye kolay ve güvenli ödeme alternatifleri sunulacak. E-ticaret pazarının genişlemesi için bu tip işbirlikleri büyük önem taşıyor ve sektör için örnek teşkil ediyor.

PayU Türkiye CEO’su Y. Emre Güzer, konuyla ilgili şunları söylüyor:  “PayU Türkiye olarak öncelikli amacımız e-ticaret ekosistemini genişletmek. Bu doğrultuda işyerlerimize yeni müşterilere ulaşmalarını sağlayacak alternatif ödeme araçları sunmamız oldukça önem taşıyor. ComPay’in internet bankacılığı kanalları üzerinden ödeme çözümü sayesinde kartı olmayan ya da kartını internet üzerinden alışverişlerde kullanmak istemeyen milyonlarca müşteriye de online alışveriş imkanı sunmuş oluyoruz.  İşyerlerimize de sadece duyulduğunda kulağa ilgi çekici gelen teknolojik yenilikler değil, gerçekten işlerine ve ticaretlerine katma değer sağlayacak, rekabette fark katabilecekleri ürünler sunmak için çalışıyoruz.”

ComPay Kurucu Ortağı İrfan Aslan, konuyla ilgili şöyle konuşuyor: “PayU Türkiye ile olan işbirliğimizden son derece memnunuz. Özellikle proje geliştirme aşamasında hem ComPay hem de PayU’nun ortak paydasının müşterilere değer sağlamak olması dolayısıyla çok kısa sürede projemizi hayata geçirdik. Müşterilerimizin hayatını kolaylaştırıp daha güvenli çözümler sundukça işbirliğimizin gelecekte daha da kapsamlı olacağına ve sektörün de bundan pozitif etkileneceğine inanıyoruz. ComPay olarak artık binlerce e-ticaret firmasına PayU ile çok daha hızlı ulaşmayı ve çok kısa sürede ComPay İnternet Bankacılığı ile ödemenin Türkiye çapında yaygın bir ödeme alternatifi olmasını hedefliyoruz.”

Trendler

Exit mobile version