Bağlantıda Kalın

Analiz

Sunumlarda ‘Tıkla-Paylaş’ Devri

16K Elektronik Görüntü Sistemleri  ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, Barco Türkiye Genel Müdürü Mehmet Deniz Kaya, “Barco’nun ‘tıkla-paylaş’ mantığıyla çalışan ClickShare ürünleriyle herkes sunumlarını kablosuz ve kolayca paylaşabilecek” dedi.

Düşüncülerinizi paylaşmak için profesyonel bir sunum hazırladınız. Toplantının başlaması için herkes sizi bekliyor. Bir yandan kablolar, öbür yandan bağlantı sorunları sizi yavaş yavaş geriyor. Üstüne bir de cihazın ekrana bağlanmasında yaşadıklarınız eklenince stres başlıyor. Tanıdık bir duygu değil mi?

Bu sorunları ortadan kaldıran çözümler, Radisson Blu Bosphorus Hotel’de gerçekleştirilen “Barco Sunum Sistemleri Ürün Ailesi” toplantısında tanıtıldı. Toplantıyı düzenleyen Barco Türkiye Genel Müdürü Mehmet Deniz Kaya, dünya devi Barco’nun ClickShare adlı ürünlerinin günümüzün en basit kablosuz görüntü aktarım cihazı olduğunu hatırlatıp “Geniş ürün gamımızla insanları, içerikleri ve düşünceleri bir araya getiriyoruz. Sunum ve toplantı odalarında artık montaj yok, kurulum yok. İçeriğinizi paylaşmak için kablo tak çıkar devri bitti, tıkla paylaş devri başladı! Profesyonelleri, sunumlarını ister bilgisayardan, ister tablet veya akıllı telefondan; kolay, stressiz ve tüm dijital platformlara uyumlu ClickShare ürünleriyle yapma imkânına kavuşturduk” dedi.

Toplantıda iş ortakları ve bayileriyle görüş alışverişinde bulunan Kaya, 2017’yi değerlendirip, 2018 için de, iş ortaklarıyla hedeflerini belirlediler. “ Türkiye pazarına, dünya pazarlarındaki en son dijital teknolojileri sunuyoruz” diyen Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hayatı kolaylaştırıp, insanları yeni nesil dijital ürünlerle satış öncesinden satış sonrasına kadar süren hizmetlerimizle buluşturuyoruz. Her ölçekteki kurum ve kuruluşu geleceğe hazırlıyoruz. Bunu yaparken de, sadece firmalara uygun ürünler değil; yeni çıkacak ürünlerle küçük ölçekli işletmeleri de dikkate alıyoruz. Eğitim kurumlarından üniversitelere kadar her işletmenin kullandığı cihazları tek merkezden uzmanlık gerektirmeden kolayca yönetme fırsatı sunacağız. Kullanıcıların yüzde 93’ü ClickShare’in toplantıları daha verimli hale getirdiğini söylüyor. Clickshare ile yarattığımız verimli çalışma ortamını, lansmanını yaptığımız diğer ürünlerle bütün kurumlara yaymak istiyoruz”

16K Genel Müdürü M. Tuğberk Büyükbay ise Barco ile 3 yıldır çalıştıklarını hatırlattıktan sonra şunları söyledi: “Bazı ürünlerini Türkiye’de temsil ediyoruz. Toplantı odası çözüm ürünlerini önemsediğimizden ClickShare ürün ailesini Türkiye’de satıyoruz. Satışlarımızı yıl sonunda önceki yıla göre yüzde 100 artırmayı hedefliyoruz. 2018’de Barco ile gerçekleştireceğimiz yeni etkinliklerle kanal yapımızı güçlendirerek pazarı daha da büyüteceğiz.”

Kaya, ClickShare’i farklı kılan temel özellikleri ise şöyle özetliyor:

Kablo tak çıkar derdini ortadan kaldırıyor

Uzmanlık ve hiçbir karmaşık ayar yapmak gerekmiyor

Stres yok, paylaşım için butonun tıklanması yetiyor

IOS ve Android üzerinde de çalışıyor

Tüm PC, MAC, tablet ve akıllı telefon gibi dijital platformlarla uyumlu

Birden çok kullanıcıya görüntülerini eş zamanlı paylaşma imkânı sunuyor

Ekipman sorunlarından ortaya çıkan yüzde 20’lik zaman kaybını önlüyor

Kendi cihazıyla sunum yapmak isteyenlerin işini kolaylaştırıyor

Airplay uyumlu tüm mobil cihazlarda uygulama kurmadan görüntü aktarılabiliyor

Okumaya Devam Et

Analiz

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3 milyon kişi kentlere taşınırken, Birleşmiş Milletler‘in tahminlerine göre 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 68’inin kentlerde yaşaması bekleniyor. 44 yıldır bilişimin gücünü akıllı şehir yaklaşımını güçlendirmek ve yaygınlaştırmak için kullanan SAMPAŞ Holding, kentleşmenin ve kentliliğe bağlı sorunların giderek arttığı bir dünyada kentlerin günümüzde ve gelecek nesiller için nasıl daha yaşanılabilir hale getirileceğiyle ilgili çözümleri, 8 Haziran 2024’te İstanbul’da gerçekleştireceği Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde paylaşacak…

2050 yılına kadar dünya genelinde kentsel alanlarda yaklaşık 2,5 milyar daha fazla sayıda insanın yaşayacağı öngörülüyor. Çok hızlı büyüyen ve gelişen ketlerin akıllı ve dirençli bir hale getirilmesi gerekiyor. Bunun da yolu barınmadan ulaşıma, kamu hizmetlerinden güvenliğe, enerji verimliliğinden çevreye duyarlı sistemlere kadar birçok faktörü içinde barındıran bütünsel bir akıllı şehir vizyonunun planlanmasından geçiyor.

SAMPAŞ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı – Şekip Karakaya

Tüm dünyanın üzerine çalıştığı, gelişmiş ülkelerin büyük yatırımlar yaptığı akıllı ve dirençli kent vizyonunu yakalamak için SAMPAŞ Holding tarafından yerel yönetimlerin katılacağı Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi düzenleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu’nun katılımıyla, 8 Haziran tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek zirvede bir kentin akıllı ve dirençli olabilmesi için gerekli olan tüm standartlar masaya yatırılacak ve yerel yönetimlerle birlikte incelenecek.

Akıllı şehir yaklaşımını güçlendirmek ve yaygınlaştırmak için 42 yıldır bilişimin gücünü kullanan SAMPAŞ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya konuyla ilgili olarak değerlendirme de bulunarak “Kentlerin ve kentlerde yaşayan insanların ihtiyaçları her geçen gün değişirken değişimlere uyum gösteren, gelişen risklere karşı daha dirençli bir yaşam sunan bir kent anlayışı şekillenmeye devam ediyor. Verinin anlık toplanmasını, analiz edilmesini ve kenti yöneten kararlara yön vermesini sağlayan teknolojiler, insan, doğa ve yapılar arasında kusursuz bir uyum oluştururken, bu duruma dayalı kentlerde yaşama potansiyelimizi de artırıyor.

SAMPAŞ Holding olarak biz, verilerin altyapılarla kesintisiz etkileşime girdiği ve tüm canlıların ihtiyaçlarının anında karşılandığı kentlerin kurulabileceğini biliyoruz. İnovasyonun gücüyle, bugünden başlayarak gelecek nesiller için dirençli ve sürdürülebilir şehirler inşa etmek üzere teknolojiler, politikalar ve insanlar arasındaki uyumu ve bu konudaki bilinci artırmayı amaçlıyoruz.

Bu bağlamda, 8 Haziran’da İstanbul’da Türkiye’deki yerel yönetim idarecileriyle kentlerin geleceğini “Akıllı ve Dirençli Ketler Zirvesi’yle” şekillendiriyoruz.

Okumaya Devam Et

Analiz

BİLİŞİMİN NABZI, 34. ULUSAL BİLİŞİM KURULTAYI’NDA TUTULDU

Türkiye’de bilişimin nabzı 34. Ulusal Bilişim Kurultayı’nda tutuldu. Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) düzenlediği 34. Ulusal Bilişim Kurultayı’nda sanayi 4.0 dönemine hazırlık için önemli kararlar çıktı. TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe “Günümüz iş dünyasında bilgi, petrolün yerine geçti. Ancak kullanmadığınız veya kullanamadığınız bilginin size hiç bir faydası yok. Önemli olan bu bilgiyle ne yapabildiğiniz ve bu bilgiyi değere nasıl dönüştürdüğünüz. Dijital olgunluk tam da bu noktaya devreye giriyor ve sizin bilgiye hükmeden, bilgiden nemalanan bir ekonomi kurmanızı sağlıyor. Bu nedenle kurultay olarak, Türkiye’deki dijital olgunluk seviyesinin artırılması için seferberlik başlatılmasına karar verdik” dedi.

 

1976’DAN BU YANA DÜZENLENİYOR

TBD’nin 1976 yılından bu yana her yıl düzenlediği Ulusal Bilişim Kurultayı, 20-21 Aralık tarihleri arasında, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ak Parti Konya Milletvekili, TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Oktay Sındır, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal, BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan’ın da aralarında bulunduğu 2 bin 500’ü aşkın katılımcıyla toplandı. İki gün boyunca süren kurultayda 180’in üzerinde konuşmacı söz alırken, çalıştaylara 64’ün üzerinde uzman katkı verdi. Kurultayda tartışılan konular da, “Türkiye’nin 5G Yol Haritası-yeni teknolojiler, girişimci kadın, şehit ve gazi çocuklarına kodlama eğitimi verilmesi, nitelikli insan kaynağı, gelişen finans sektörü ve güvenliği” gibi çok geniş bir alanda, herkesi yakından ilgilendiren başlıklar oldu.

 

SANAYİ 2.0 İLE SANAYİ 3.0 ARASINDAYIZ

TBD Başkanı Rahmi Aktepe, zamanın ruhuna uygun bir kurultay gerçekleştirdiklerini söyledi. Dünyanın çok büyük bir dönüşümden geçtiğini ve artık yazılımların yüzyılının başladığını belirten Aktepe şöyle devam etti:

 

“TÜBİTAK bu yılın başında önemli bir çalışma yaptı ve AR-GE desteği alan yaklaşık bin özel sektör kuruluşunda kapsamlı bir anket düzenledi. Araştırmanın sonuçlarından firmaların yüzde 22’sinin akıllı üretim sistemleri konusunda kapsamlı bilgiye sahip olduğu, yüzde 59’unun genel bilgi sahibi olduğu, yüzde 19’unun ise bilgi sahibi olmadığı ortaya çıktı. Bu sonuçlara göre Türkiye’de sanayinin dijital olgunluk seviyesi Endüstri 2.0 ile Endüstri 3.0 arasında yer alıyor. Ama hızın ve bilginin en önemli unsurlar olduğu Endüstri 4.0 dönemi, Endüstri 2.0 ile 3.0 arasında sıkışmayı affetmeyecek bir süreç. Hızlıca harekete geçmek gerekiyor. İşte bunun için de dijital olgunluk seviyesini Türkiye genelinde vakit kaybetmeden yükseltmeliyiz. Potansiyelimiz var, enerjimiz var, tek eksiğimiz bu konuda seferberlik ruhuyla hareket etmek. Biz kurultaydan da aldığımız güçle bundan sonra, dijital olgunluğu artırmak için bir yol haritasını hızla hazırlayacağız ve uygulamaya koyacağız.”

 

BİLGİNİN ÖMRÜ ARTIK 6-7 YIL

Kurultayda Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak oturumlar da yapıldığını belirten Aktepe, “Bunlar arasında benim en çok önemsediklerimden biri rektörler zirvesi oldu. Nitelikli insan kaynağı konusunu, bu işin en yetkin isimleri olan rektörlerden dinlemek ayrıca ufuk açıcı oldu” dedi. Rektörlerin çarpıcı tespitler yaptığını kaydeden Aktepe, “Bilginin yarı ömrünün artık 6-7 yıl olduğunu, eskiden yıllarca aynı işyerinde çalışılırken, şimdi 6-7 defa iş değişikliğinin gündeme geldiğini hocalarımız dile değindi. Sanayi 4.0 döneminde mevcut bilgilerle yıllarca aynı işyerinde çalışma imkanı olmayacak. İnsana çalışma hayatında verilen değer, kişinin kendini yenilemesiyle mümkün olacak” dedi. Gençlerin de kendilerini bu yeni döneme göre hazırlaması gerektiğini kaydeden Aktepe, “Okullarda verilen eğitim de artık bu gerçeğe göre yeniden şekillendirilmeli. Bundan sonraki kurultaylarda da eğitim kavramını daha yoğun bir şekilde masaya yatırmaya devam edeceğiz” dedi.

 

AKILLI EVLER KABUSUNUZ OLMASIN

Kurultayda herkesin gündelik hayatında yer tutmaya başlayan akıllı evler ve benzeri teknolojileri de tartıştıklarını söyleyen Aktepe, “Bu alanda yeterli güvenlik önlemi alınmazsa, teknolojinin insanların yaşamını ciddi şekilde tehdit eder bir hale gelebileceğine, akıllı evlerin kabus evlerine dönüşebileceğine dikkat çektik. Bunun için bu alandaki standartlara uyumun önemini vurguladık” ifadelerini kullandı. Girişimci kadınların bilişimle ilişkisi ve siber güvenliği de kurultayda detaylı bir şekilde irdelediklerini kaydeden Aktepe şöyle devam etti:

 

“Aldığımız kararlar arasında geleceğimizi şekillendirecek çocuklara kodlama eğitimi verilmesi, siber güvenlik elemanlarına ulusal meslek standardı hazırlanması, AR-Ge ve teşvik mekanizmalarının yeniden düzenlenmesi de yer aldı. Artık kaybedecek bir dakikamız bile yok. Kurultayda değerli katılımcılarımızın verdiği bilgiler, bu gerçeği bize bir kez daha hatırlattı. Bu nedenle biz kolları sıvadık ve aldığımız kararları hayata geçirmek için çalışmaya başladık.”

 

19. BİLİM KURGU ÖYKÜ YARIŞMASI BİRİNCİSİ, ‘KAPAT-AÇ’ ÖYKÜSÜ

Yine Kurultay kapsamında 1998’den bu yana geleneksel olarak yapılan \”TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması”nın sonuçları da ödül töreninde açıklandı. Bu yıl ki yarışmada birinciliği Funda Özlem Şeran’ın yazdığı ‘Kapat- Aç’ öyküsü, ikinciliği Nur İpek Önder Mert’in ‘İki Kızıl Yabani At’, üçüncülüğü Özgür Hünel’in ‘Çok Satan Kitaplar’ öyküsü kazandı.

Okumaya Devam Et

Analiz

Türk tasarımcıdan hamurla canlanan emojiler

Dijital ortamda iletişimin anahtarlarından biri de emojiler. Duygularımızı tam olarak aktarabilmek için sık sık başvurduğumuz sevimli küçük ikonları gerçek hayata taşımayı hiç düşündünüz mü? İlkay Alptekin düşünmüş.

 

Hamur denince akla ilk olarak mutfak kokuları gelse de İlkay Alptekin, mutfaktaki değil atölyedeki hamuru kullanarak emojileri hayata geçiriyor. YouTube’da da pek çok yardımcı videonun bulunduğu hamur şekillendirerek mini heykel yapma hobisi Alptekin’in usta ellerinde çok keyifli ürünlerin ortaya çıkmasını sağlamış. Pek çok model ve heykel çalışması olan Alptekin, günlük hayatın en olağan parçası haline gelmiş olan emojilerden bazılarını da hamurla fiziksel hayata geçiriyor. Instagram hesabında yaptığı çalışmaları paylaşan Alptekin’in tüm emoji modellemelerini buradan da inceleyebilirsiniz.

 

Hamur şekillendirmek ve bir şeyler üretmek fikri size sıcak geldiyse, kilden pişince sertleşerek plastik benzeri bir maddeye dönüşen özel hamurlara kadar geniş bir yelpazede ürün seçenekleri bulabileceğinizi de ekleyelim

Okumaya Devam Et

Editör Seçimleri

Donanım4 ay önce

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu....

Donanım4 ay önce

Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor mu?

Akıllı saatler, fitness takip cihazları ve diğer giyilebilir cihazlar cep telefonlarımız ve tabletlerimiz kadar olağan hale geldi. Bu bağlantılı cihazlar...

Manşet4 ay önce

İş Yerlerinizi Yeni Nesil Dijital Güvenlik Ürünleriyle Koruyun 

Küresel bir yeni nesil dijital güvenlik şirketi olan ESET, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir tehdit algılama ve müdahale çözümü sunmak...

Analiz4 ay önce

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3...

Donanım4 ay önce

Link Bilgisayar İle İkas’tan Stratejik İş Birliği

Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı Link Bilgisayar, yeni nesil e-ticaret altyapısı sunan İkas ile pazar erişimini artıracak bir...

Donanım4 ay önce

MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar: “MediaMarkt Türkiye olarak kazandığımızı Türkiye’ye yatırmaya, deneyimle büyümeye devam edeceğiz.”

Avrupa ve Türkiye’nin 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt 2024 yılı stratejisini ve yatırım planlarını açıkladı. MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar,...

Mobil6 ay önce

Qualcomm, Alt Seviyeye Krait Vermeyecek

Ünlü mobil çip üreticisi Qualcomm, 2012 yılının en hızlı büyüyen yarı iletken üreticisi olmayı başarmıştı. Firmanın ARM Cortex A15 ve...

Donanım6 ay önce

Philips Smart TV’ye Tasarım Ödülü

TP Vision, Philips 47PFL6907 Smart LED TV ile 2013 iF Ürün Tasarım Ödülü’nü kazandı. iF Ürün Tasarım Ödülü, alanında en...

Android6 ay önce

WhatsApp, BB10’da Yer Almayacak mı?

Nokia S40 platformunda bile kullanılabilen WhatsApp, hızlı bir şekildeSMS’in yerini almaya doğru gidiyor. Mobil internet verisine sahip, herhangi bir numaraya sahip olan...

Donanım6 ay önce

AMD A10-5800K ve AsRock FM2A85X ile 7.93 Ghz

Nick Shih, rekor ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kendisi için 7,93Ghz’in sadece bir ısınma olduğunu hedefinde ise 8GHz olduğunu söyledi....

Trendler