Bağlantıda Kalın

Analiz

Türk Instagram kullanıcılarının şifreleri tehlikede!

Instagram profilinizi ziyaret edenleri göstermeyi, takipçi kazandırmayı ve profil performansını analiz etmeyi vaat eden zararlı uygulamalar, kullanıcıların şifrelerini çalıyor. Intel Security’nin tespit ettiği zararlı uygulamalardan korunmak için uzmanlar, McAfee Mobile Security’yi tavsiye ediyor. 

 

Başta Facebook, Instagram ve Twitter olmak üzere, popüler sosyal medya uygulamalarının daha etkin kullanımı için geliştirilen hizmetleri taklit eden yeni bir tuzak tespit edildi. Son olarak Intel Security’nin mobil malware araştırma ekibi, Google Play Store’da Instagram şifrelerini çalan bazı yazılımları saptadı. Intel Security’nin uyarısı üzerine Google, bu zararlı uygulamaları derhal yayından kaldırdı. Fakat tehlike bitmiş değil, benzerleri her an ortaya çıkabilir.

Türkiye’deki Instagram kullanıcılarının şifrelerini çalmak üzere tasarlanmış olduğu anlaşılan tehlikeli Android uygulamaları, Instagram hesaplarına olan erişimi analiz etmeyi ve takipçi sayısını artırmayı vaat ediyor.

Görünümü Instagram’a benziyor

Kötü amaçlı uygulamanın görünümü, Instagram’ın orijinal logosu ve tasarımıyla sunulduğu için, kullanıcılar güven duyarak “Instagram ile giriş yap” düğmesine basıp giriş yapıyor. Kullanıcılara Instagram performanslarını ölçümlemeyi ve profillerini ziyaret edenleri görüntülemeyi vaat eden kötü amaçlı uygulamalar, şifre bilgilerini çalarak bir sunucuya yönlendiriyor.

Kullanıcıların kimlik bilgileri ve şifreleri, kötü niyetli yazılımı hazırlayan kişilerin sunucusuna düz metin olarak gönderiliyor. Siber korsanlar elde ettikleri kullanıcı adı ve şifrelerle Instagram’a giriş yapıp hızlıca ayarlardan e-posta ve şifreleri değiştirerek hesapları ele geçiriyor.

Şifreleri başka sitelerde de deneyebilirler

Intel Security uzmanlarına göre, kullanıcıların çoğunlukla aynı şifreyi farklı hizmet ve uygulamalarda da kullanması tehlikenin boyutunu büyütüyor. Bu zararlı uygulamaları üreten kötü niyetli kişiler, aynı şifre ve e-posta kombinasyonlarını kullanarak diğer sosyal ağlarda da denemeler yapıyor. Dolayısıyla bir kişi Instagram hesabını bu kişilere kaptırdığında, aynı e-posta ve şifrenin kayıtlı olduğu Facebook, Twitter ve YouTube hesapları da ele geçirilebiliyor.

Özellikle ülkemizde çok popüler olan Instagram’ı kullanmayı ünlüler de yoğun olarak tercih ediyor. Siber dolandırıcılar, yüksek sayıda takipçiye sahip markaları, ünlüleri ve sosyal medya fenomenlerini de hedefliyor.

Mobil güvenlik uygulaması kullanın

Intel Security, kullanıcılara kendilerini güvene almaları için mobil güvenlik ve parola yönetim yazılımı yüklemelerini öneriyor. Ayrıca bilinmeyen kaynaklardan indirilen uygulamalara da güvenilmemesi gerektiğini bildiren Intel Security uzmanları, McAfee Mobile Security uygulamasını tavsiye ediyor.

İndirilen uygulamalar arasında güvenlik sorunu yaratanları tespit ederek uyarı gösteren McAfee Mobile Security, mobil kullanıcıları şifre hırsızlarına karşı koruyor ve verilerini güvene alıyor.

#Kötüamaçlıyazılım, #hacker, #Türk, Instagramkullanıcıları, #Instagram, #takipçikazanma, #performansanaliz, #şifre, #IntelSecurity, #McAfeeMobileSecurity, #manşet

Okumaya Devam Et

Analiz

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3 milyon kişi kentlere taşınırken, Birleşmiş Milletler‘in tahminlerine göre 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 68’inin kentlerde yaşaması bekleniyor. 44 yıldır bilişimin gücünü akıllı şehir yaklaşımını güçlendirmek ve yaygınlaştırmak için kullanan SAMPAŞ Holding, kentleşmenin ve kentliliğe bağlı sorunların giderek arttığı bir dünyada kentlerin günümüzde ve gelecek nesiller için nasıl daha yaşanılabilir hale getirileceğiyle ilgili çözümleri, 8 Haziran 2024’te İstanbul’da gerçekleştireceği Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde paylaşacak…

2050 yılına kadar dünya genelinde kentsel alanlarda yaklaşık 2,5 milyar daha fazla sayıda insanın yaşayacağı öngörülüyor. Çok hızlı büyüyen ve gelişen ketlerin akıllı ve dirençli bir hale getirilmesi gerekiyor. Bunun da yolu barınmadan ulaşıma, kamu hizmetlerinden güvenliğe, enerji verimliliğinden çevreye duyarlı sistemlere kadar birçok faktörü içinde barındıran bütünsel bir akıllı şehir vizyonunun planlanmasından geçiyor.

SAMPAŞ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı – Şekip Karakaya

Tüm dünyanın üzerine çalıştığı, gelişmiş ülkelerin büyük yatırımlar yaptığı akıllı ve dirençli kent vizyonunu yakalamak için SAMPAŞ Holding tarafından yerel yönetimlerin katılacağı Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi düzenleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu’nun katılımıyla, 8 Haziran tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek zirvede bir kentin akıllı ve dirençli olabilmesi için gerekli olan tüm standartlar masaya yatırılacak ve yerel yönetimlerle birlikte incelenecek.

Akıllı şehir yaklaşımını güçlendirmek ve yaygınlaştırmak için 42 yıldır bilişimin gücünü kullanan SAMPAŞ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya konuyla ilgili olarak değerlendirme de bulunarak “Kentlerin ve kentlerde yaşayan insanların ihtiyaçları her geçen gün değişirken değişimlere uyum gösteren, gelişen risklere karşı daha dirençli bir yaşam sunan bir kent anlayışı şekillenmeye devam ediyor. Verinin anlık toplanmasını, analiz edilmesini ve kenti yöneten kararlara yön vermesini sağlayan teknolojiler, insan, doğa ve yapılar arasında kusursuz bir uyum oluştururken, bu duruma dayalı kentlerde yaşama potansiyelimizi de artırıyor.

SAMPAŞ Holding olarak biz, verilerin altyapılarla kesintisiz etkileşime girdiği ve tüm canlıların ihtiyaçlarının anında karşılandığı kentlerin kurulabileceğini biliyoruz. İnovasyonun gücüyle, bugünden başlayarak gelecek nesiller için dirençli ve sürdürülebilir şehirler inşa etmek üzere teknolojiler, politikalar ve insanlar arasındaki uyumu ve bu konudaki bilinci artırmayı amaçlıyoruz.

Bu bağlamda, 8 Haziran’da İstanbul’da Türkiye’deki yerel yönetim idarecileriyle kentlerin geleceğini “Akıllı ve Dirençli Ketler Zirvesi’yle” şekillendiriyoruz.

Okumaya Devam Et

Analiz

Citrix BT dünyası için 2017 öngörülerini açıkladı

Fidye yazılımı tehdidi aynı 2016 gibi 2017’de de çok etkili olacak. Diğer yandan geçen yıla damgasını vuran IoT alanı da yeni gelişmelere ve atılımlara gebe. 2017’de çok sayıda kuruluşun IoT tabanlı girişimlerden somut faydalar sağladığını göreceğiz.

 

2017’de fidye yazılımları yine büyük bir tehdit olacak

2016’da fidye yazılımı (ransomware) öngörülenin bile üstünde hızlı şekilde yayıldı. Ortalama bir ev internet kullanıcısından büyük kurumlara ve kuruluşlara kadar bu tehdit etkili oldu. Bu yıl fidye yazılımı yine büyük bir tehdit olacak ve fidye yazılımları daha fazla kuruluşa ulaşabilmek için daha da gelişecek.

Fidye yazılımlarının; 2017’de şu alanlara yayılması kolaylıkla öngörülebiliyor;

– Kritik altyapı: Su, elektrik ve haberleşme sistemleri aynı erişim kilitleme ve gasp tekniklerine karşı savunmasız durumda.

– IoT: İnternete bağlı kişisel ve kurumsal cihazların sayısı arttıkça, işlevlerinin durdurularak fidye talep edilmesine yol açacak kötü amaçlı yazılımlara karşı zafiyetleri de artmakta.

– Bankacılık: Fidye ödenene kadar işlemleri durdurmayı hedefleyen son kullanıcı ve arka uç uygulamaları.

 

İşletmelerde ileri görüşlü IoT liderleri öne çıkacak

Citrix 2017 yılını kurumsal IT için çok önemli bir yıl olarak görüyor. IT kuruluşları, müşteri etkileşimi ve geleceğin işyerleri gibi IoT girişimlerini belirlemek ve uygulamak için ileri görüşlü IoT liderlerini görevlendirecek. Buna ek olarak siber güvenlik kuruluşları IoT ile ilgili riskleri tanımlamak için kapsama alanlarını genişletecek; hatta birçoğu siber tehditlere karşı gelişmek ve hareket etmek için IoT’den yararlanacak.

2017 yılında çok sayıda kuruluşun IoT tabanlı girişimlerden somut faydalar sağladığını göreceğiz. Dijital dönüşüm çabalarının bir parçası olarak yeni cihazlar ve iş akışları mevcut sistemlere eklenerek yeni ve daha verimli iş süreçlerinin oluşturulmasını sağlayacak. Güvenlik en büyük kaygılardan biri olmaya devam etse de 2017, ağların cihaz-veri kombinasyonlarına uymada daha akıllı hale geleceği önemli bir yıl olacak.

 

Finans şirketleri daha da çok güvenlik diyecek

FinServ tüketicilerin evde veya şubede para transferleri için en iyi yöntemi seçebilmeleri için büyük veri, dijitalleşme, makine öğrenimi ve buluttan yararlanarak anlık kişiselleştirme sağlayacak. Dijital ve geleneksel kanallar, tüketici deneyimini optimize etmek için entegre olacak. Bu yollarla tüketici sadakatini sürdürmek ve artırmak hedeflenecek. Finans şirketleri daha önce hacker ve iç tehditlere karşı güvenli sandıkları ağları/uygulamaları/verileri güvenli hale getirmek için daha derinlemesine çalışacak ve buna ek olarak mobil ödemeler, bulut ve IoT alanlarındaki yeni teknolojileri güvenli hale getirmenin yollarını arayacaklar.
Banka ve finans kurumlarına karşı saldırılar daha büyük ve daha karmaşık bir hal alacak; kurumlar arası transferleri kontrol eden sistemleri hedef almaya devam edecek. Politik amaçlı siber saldırılar özellikle oltalama (phishing), mühendislik ve sosyal medya taktikleri kullanarak hükümetleri ve çok uluslu şirketleri hedef alacak.  IoT tabanlı saldırılar artacak ve ransomware gibi kötü amaçlı yazılımları içerecek şekilde, şiddetli DDoS saldırılarından daha gelişmiş hale gelecek.
Blockchain teknolojileri yükselişlerine devam edecek; ancak çok başarılı bir uygulama üretilmediği sürece en iyi çıkışlarını yapamayacak. Yine de dijital para birimleri Darknet ve siber suçlara güç sağlamaya devam edecek. ATM ve POS gibi tüketici tarafına yönelik saldırılar Chip ve PIN gibi güvenlik önlemlerini büyük ölçüde atlatacak.
Eğitimde teknolojik araçlara daha fazla yatırım

2017 yılında eğitimi daha uyumlu ve esnek hale getirecek teknolojik araçlara yatırım yapıldığını göreceğiz. Yatırımlar özellikle online eğitimin daha kişisel hale getirilmesine ve okullarda verilen eğitimin teknolojiyle daha iyi desteklenmesine odaklanacak. Bu çabaların büyük bir kısmı teknoloji ve sosyal araçların, öğrenme alanlarının kullanımını nasıl geliştirebileceğine odaklanacak. Eğitim kurumları ve öğrenciler tarafından benimsenmesinde teknolojinin kendi kendine engel olmasına karşı savaşılacak.

 

Hizmetlerin otomasyonu gelişmeye devam edecek

Siber saldırı vektörleri giderek masaüstü platformlardan mobil cihazlara geçiş yapmakta. Hükümetlerin Mobil Çalışma Tarzlarını benimsemesiyle daha yeni OS rootkit’lerinin ve diğer kötü amaçlı yazılımların kurum ağlarına girmelerini engellemek için mobil güvenliğin katmanlanması, uygulama izolasyonunu artırılması ve telefon/tabletlerin mobil istemci olarak görülmesi gerekecek. 2016’da karşılaştığımız Mirai botnet’i gibi güvenliksiz IoT cihazları aracılığıyla devlet sponsorluğunda gerçekleştirilen DDoS saldırılarına karşı kurumların, bu saldırıları hızla tanıyıp hafifletecek yollara ihtiyaçları olacak.

2017’de hizmetlerin otomasyonu ve IoT etrafındaki trendler gelişmeye devam edecek. Bulut tabanlı platformların hizmet olarak kullanımını daha da geliştirerek, kullanımı kolay hizmetler üretmeye devam etmemiz gerekiyor. Özellikle genel ve yerel hükümet seviyesindeki kurumların Office 365 gibi bulut hizmetlerini benimsemeye başlamasıyla, bu trendlerin kamu sektöründe bile hız kazanacağını tahmin ediliyor. 2017 yılında siber güvenliğe verilen önemin devam ettiğini, IT’nin hem buluttan hem de kurum içi sistemlerden yararlandığı kısımların daha hizmet odaklı hale geldiğini göreceğiz. Tüketicileşmeyi benimseyen ticari bir dünyada, son kullanıcı tarafındaki bilgi işlem uygulamaları kısmen, yeteneği kendine çekmek ve onun için rekabet etmek amacıyla kişisel tercihleri benimseyen bir modele kayacak.

Okumaya Devam Et

Analiz

Lenovo’dan dev ekranlı akıllı telefon sürprizi

Teknoloji dünyası birkaç gün sonra başlayacak olan IFA 2015’e kilitlenmiş durumdayken Lenovo bu karmaşa içinde sessiz sedasız yeni bir telefon tanıttı. Duyuru sessiz sedasız gerçekleşse de Lenovo Phab Plus dev ekranıyla çok ses getireceğe benziyor.

 

5,5 inç ve üzeri ekrana sahip telefonlara bile henüz tam alışamamışken Lenovo cesur bir hamleyle 6,8 inçlik bir akıllı telefonla geldi. Karşılaştırmak açısından şöyle söyleyelim; Lenovo Phab Plus, Google’ın 7 inçlik Nexus 7 tabletinden yalnızca 0,2 inç daha küçük. Lenovo Phab Plus iddialı ekran boyuna rağmen ne yazık ki yalnızca 1080p çözünürlük sunuyor. Telefonun diğer özellikleri arasında ise Snapdragon 615 işlemci, 2 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 13 MP arka kamera, 5 MP ön kamera ve 3.500 mAh kapasiteli pil yer alıyor. Çin’de yaklaşık 400 dolardan satışa sunulan Lenovo Phab Plus’ın yurt dışına çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil.

Okumaya Devam Et

Editör Seçimleri

Donanım4 ay önce

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu....

Donanım4 ay önce

Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor mu?

Akıllı saatler, fitness takip cihazları ve diğer giyilebilir cihazlar cep telefonlarımız ve tabletlerimiz kadar olağan hale geldi. Bu bağlantılı cihazlar...

Manşet4 ay önce

İş Yerlerinizi Yeni Nesil Dijital Güvenlik Ürünleriyle Koruyun 

Küresel bir yeni nesil dijital güvenlik şirketi olan ESET, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir tehdit algılama ve müdahale çözümü sunmak...

Analiz4 ay önce

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3...

Donanım4 ay önce

Link Bilgisayar İle İkas’tan Stratejik İş Birliği

Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı Link Bilgisayar, yeni nesil e-ticaret altyapısı sunan İkas ile pazar erişimini artıracak bir...

Donanım4 ay önce

MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar: “MediaMarkt Türkiye olarak kazandığımızı Türkiye’ye yatırmaya, deneyimle büyümeye devam edeceğiz.”

Avrupa ve Türkiye’nin 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt 2024 yılı stratejisini ve yatırım planlarını açıkladı. MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar,...

Mobil6 ay önce

Qualcomm, Alt Seviyeye Krait Vermeyecek

Ünlü mobil çip üreticisi Qualcomm, 2012 yılının en hızlı büyüyen yarı iletken üreticisi olmayı başarmıştı. Firmanın ARM Cortex A15 ve...

Donanım6 ay önce

Philips Smart TV’ye Tasarım Ödülü

TP Vision, Philips 47PFL6907 Smart LED TV ile 2013 iF Ürün Tasarım Ödülü’nü kazandı. iF Ürün Tasarım Ödülü, alanında en...

Android6 ay önce

WhatsApp, BB10’da Yer Almayacak mı?

Nokia S40 platformunda bile kullanılabilen WhatsApp, hızlı bir şekildeSMS’in yerini almaya doğru gidiyor. Mobil internet verisine sahip, herhangi bir numaraya sahip olan...

Donanım6 ay önce

AMD A10-5800K ve AsRock FM2A85X ile 7.93 Ghz

Nick Shih, rekor ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kendisi için 7,93Ghz’in sadece bir ısınma olduğunu hedefinde ise 8GHz olduğunu söyledi....

Trendler