Bağlantıda Kalın

Yazılım

2018’de en çok Emotet saldırıları öne çıktı

Cisco siber güvenlik uzmanları, yeni saldırı stratejileri ve hedefleri hakkında ipuçları elde etmek üzere geçtiğimiz yılın öne çıkan tehditlerini analiz etti. Cisco’nun yayınladığı Şubat 2019 Tehdit Raporu’na göre yapılan analizlerde 2018’e en fazla damga vuran saldırılar şunlar oldu:
 

Emotet, kötü amaçlı yazılım dağıtımında kullanılan trojan

VPNFilter, Nesnelerin Interneti’ne yönelik modüler tehdit.

Yetkisiz, İzinsiz Mobil Cihaz Yönetimi

Kripto madencilik.

Olymic Destroyer- Olimpik Yok Edici- yok edici, işleyiş aksatıcı siber saldırı kampanyalarına örnek.

Bu vakalar yalnızca büyük çaplı olmalarından dolayı değil, gelecekte de tehlike arz eden muhtemel tehditler olarak öne çıktı.
 
VPNFilter’in üçüncü kademesi, saldırganların hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için takılabilir birimleri yıkıyor. Emotet’in dağıtım sistemi bulaştığı sistemlerin türlerine bağlı olarak veri hırsızlığından fidye yazılımlarına kadar çoklu görev yüklerini mümkün kılıyor. Yetkisiz, izinsiz mobil cihaz yönetimi (MDM) profilleri, saldırganın herhangi bir türde kötü amaçlı uygulama/yazılımı kurmasına yardımcı olacak kapıyı açıyor.
 
E-posta ise saldırganların hala en sevdiği virüs bulaştırma yöntemi olarak öne çıkıyor. Kripto madencilik ve Emotet’in yayılmak için e-postaları kullandığına dair net ve açık kanıtlar var. Ayrıca her ne kadar bulaşma vektöründe doğrudan somut delil olmasa da yetkisiz, izinsiz MDM’lerin bu yöntemi kullanmış olma ihtimalleri de çok yüksek. Bu da e-postalarla gelenlere dikkat etmenin ne kadar kritik önem taşıdığını gösteriyor.
 
Emotet tehdit dağıtım ağı olmaya yöneldi
 
Saldırganlar için bu tür siber saldırılarda kilit hedef gelir elde etmek. Kötü amaçlı yazılımlar parayı takip ediyor. Kripto madencilik tehditleri tamamen bu hedefe yönelik. Bu tehditler, tekrarlayan gelir kaynağı sunmasından ve yakalanma riski düşük olmasından dolayı bu kategoride en yaygın görülen tehdit oldular. Emotet, bankacılık sektörüne yönelik Trojan virüsü olmaktan çıkıp tehdit dağıtım ağı olmaya yöneldi. Para kazanmak için birçok seçenekten faydalanıyor. Ayrıca, her ne kadar geçtiğimiz sene fidye yazılımlarda bir azalma görülmüş olsa da, esas hedefi yine gelir elde etmek.
 
Bazı tehditlerin amacı ise yalnızca dünyayı yok olurken izlemek. Olympic Destroyer buna bir örnek. Geçtiğimiz sene buna benzer birçok tehdit gördük, ancak hiçbiri tek amacı Kış Olimpiyatları’nı aksatmak olan bu siber saldırı kadar etkili olmadı.

Okumaya Devam Et

Manşet

İş Yerlerinizi Yeni Nesil Dijital Güvenlik Ürünleriyle Koruyun 

Küresel bir yeni nesil dijital güvenlik şirketi olan ESET, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir tehdit algılama ve müdahale çözümü sunmak için yenilikçi Open XDR platformu Stellar Cyber ile iş birliği yaptığını duyurdu. Bu entegrasyon, MSSP’ler (Yönetilen Güvenlik Sağlayıcıları) ve işletmeler için uygun maliyetli, verimli tehdit tespiti ve yanıtı sağlayarak hızla gelişen tehditler karşısında güvenlik operasyonlarını daha güçlü hale getirecek…

ESET ve Stellar Cyber, güvenlik ekiplerini daha verimli ve etkili hale getiren akıllı otomasyona sahip ürünler sunmaya odaklanıyor. ESET’in yapay zekaya dayalı ESET PROTECT Platformu ve modülleri, kurumların tüm iş ortamını kolayca korumasını sağlıyor. ESET’in dünyanın dört bir yanından gelen eyleme geçirilebilir telemetri ile desteklenen proaktif önleme öncelikli yaklaşımı sayesinde fidye yazılımlarının ve diğer saldırıların büyük ölçekli güvenlik olaylarına dönüşmesini engelliyor.

ESET’in zengin, küresel kaynaklı telemetri verileri sayesinde Stellar Cyber’ın Open XDR çözümü, gelişmiş bir proaktif güvenlik duruşuna sahip olacak ve güvenlik operasyonlarının ortamlarını korumak için ihtiyaç duydukları araç sayısını azaltacak. Düşük yanlış pozitif oranları, hızlı düzeltme süresi, düşük işlem ayak izi ve yapay zekaya özgü otomasyon, ESET PROTECT Platformunu son derece cazip bir yeni nesil güvenlik platformu haline getiriyor.

Şüpheli tehditleri otomatik olarak tanımlamak için derin makine öğrenimi modelleri kullanarak farklı ürünlerden gelen verileri işleme ve analiz etme konusunda uzmanlaşan ve tehditlerin hızlı bir şekilde düzeltilmesini sağlayan Stellar Cyber ile entegrasyon, güvenlik ekiplerine saldırganlara karşı kalıcı bir avantaj sağlayacak.

ESET KOBİ ve MSP Segmenti Başkan Yardımcısı – Michal Jankech

ESET KOBİ ve MSP Segmenti Başkan Yardımcısı Michal Jankech yaptığı açıklamada, “Müşterilerimizin ihtiyaçları bizim için her şeyden önce gelir, Stellar Cyber’ın sunduğu çok sayıda kullanıma hazır entegrasyon sayesinde müşterilerimiz kaynak eklemeden güvenlik operasyonlarını güçlendirebiliyor” dedi.

Stellar Cyber Stratejik İş birlikleri Başkan Yardımcısı Andrew Homer “ESET ile ortaklığımızı ve birleşik çözümlerimizin değerini duyurmaktan heyecan duyuyoruz. ESET, güçlü bir anahtar teslim otomatik çözümle müşterilerimizin güvenliğini sağlamaya yardımcı olma tutkumuzu paylaşıyor” dedi.

İşbirliğinin temel faydaları olarak şunlar öne çıkıyor;

  • İşletmelerin ve güvenlik sağlayıcılarının proaktif güvenlik duruşunu geliştirir.
  • Bir kuruluşu korumak için gereken araç sayısını önemli ölçüde en aza indirir.
  • Verilerin bir araçtan diğerine taşınmasıyla ilgili manuel süreçleri ortadan kaldırarak güvenlik ekibinin üretkenliğini artırır.
  • Birleşik çözümde bulunan en son tehdit algılama teknolojilerini kullanarak sektördeki en düşük yanlış pozitif uyarı oranlarını üretir.
Okumaya Devam Et

Yazılım

iOS 9’un reklam engelleme özelliği yayıncıları endişelendiriyor

iOS 9’un önemli özelliklerinden biri olan reklam engelleyici, daha tanıtıldığı ilk günden bu yana tartışma konusu haline geldi. Kullanıcılar bu özelliği genel olarak başarılı buldu. Ancak görünüşe göre reklam verenler durumdan o kadar da memnun değil.

 

Her yıl milyonlarca satış rakamına ulaşan iPhone’a gelen bu özellik, reklam verenlerin işini iyiden iyiye zorlaştırıyor. Şu anda yıllık 70 milyar dolara yakın gelir elde edilen reklamlar, en çok zararı reklam engelleyici uygulamalardan dolayı yaşıyor. Geliştiriciler bu uygulamalarla başa çıkmakta zorlanırken bir de Apple’dan böyle bir hamle gelmesi, reklam sektörüne büyük darbe indirecek gibi görünüyor. Digital Content Next’in CEO’su Jason Kint, reklam engelleyici uygulamaların zaten büyük bir sorun olduğunu ve Apple’ın bu hamle ile birlikte reklam engelleme konusunu daha da büyük bir sorun haline getirdiğini ifade ediyor.

Okumaya Devam Et

Yazılım

En az bir zararlı yazılımla karşılaşma riskimiz yüksek!’

Kaspersky Lab tarafından yeni yapılan araştırma, Türklerin çok çeşitli iletişim ve eğlence amaçlı online hizmetleri kullanmaya meyilli olduklarını ortaya çıkardı. Aynı zamanda araştırma raporunda, interneti alışveriş ve finansal işlemler için kullanmaya çoktan alışmış olan Türk kullanıcıların, bankacılık işlemleri açısından dünya ve Batı Avrupa çapında önemli bir orana ulaştığı da ortaya çıkıyor.

Türk internet kullanıcıların yüzde 78’i sosyal ağlar üzerinden iletişim kuruyor

Online servis olarak en çok e-posta hizmetini kullanan Türk internet kullanıcılarının yüzde 86’sı her gün e-postalarını kontrol ediyor. Türk kullanıcılar arasında ikinci en popüler aktivite olan sosyal ağlar üzerinden ise iletişim yüzde 78’lik bir orana sahip. Dünya çapındaki kullanım oranlarına bakıldığında da bu rakamlar pek farklılık göstermiyor.

Internet üzerinden ücretsiz yazılım arayanların oranı yüzde 61

Kaspersky’nin araştırmasına göre ayrıca, Türk kullanıcıların çoğu internetimultimedya eğlence kaynağı olarak kullanıyor. Kullanıcıların yüzde 75’i hergün radyo üzerinden müzik dinlerken, yüzde 72’si video izliyor. Türk internet kullanıcılarının yüzde 62’si boş zamanlarını oyun oynayarak geçiriyor ve yaklaşık olarak yüzde 61’i günlük olarak ücretsiz yazılım araştırmasına giriyor.

Türklerin yüzde 70’i online alışverişe alışkın…

Finansal işlemleri gerçekleştirmek için internet kullanan Türklerin sayısı ise Dünya ve Batı Avrupa ülkelerdeki oranlarla paralel bir tablo çiziyor. Şu anda Türklerin yüzde 70’i her gün online alışveriş yapıyor. Bu oran dünya çapındaki online bankacılık işlemleri açısındanyüzde 69.7 olarak gerçekleşiyor. Yani, Dünya genelinde ve Batı Avrupa’da internet bankacılığının popüleritesi Türkiye’ye oranla yaklaşık yüzde 1 daha düşük.

Internet kullanıcılarının yüzde 37’si en az bir defa zararlı yazılımlarla karşılaşıyor

Araştırmaya göre, Türkler internetin kendilerine sunduğu fırsatlardan aktif olarak yararlanıyor. Araştırmaya katılanların çoğu, internetsiz hayatlarının nasıl olacağını hayal bile edemediklerini belirtiyorlar. Bu yüksek faaliyet oranı aynı şekilde zararlı yazılım geliştiricilerinin, hacker’ların ve diğer zarar amaçlı kullanıcıların oranını da yükseltiyor. Kaspersky Lab analistleri, her gün, 128 binden fazla tehdidi ortaya çıkarıyor. 2012’nin üçüncü çeyreğinde siber tehditlerle ilgili gerçekleştirilen bir analiz, Türk kullanıcılarının yüzde 37’sinin en az bir defa online zararlı yazılımlarla karşı karşıya kaldığını ortaya koyuyor.

Kaspersky Lab Pazarlama Kurulu Başkanı Alexander Erofeev, araştırma ile ilgili şunları söylüyor;

“Farklı oluşturmak bu portre, çağdaş bir internet kullanıcısının alışkanlıklarını, online faaliyetlerini, ‘dijital kişiliğini’ ortaya koymaktadır. Maalesef, kullanıcıların çoğunun siber tehditlere karşı duyarsız kalması, bu tehditlerin başarılı sonuçlar almasına meydan veriyor. Ancak, kullanıcıların oldukça karmaşık bu tehditlerle baş başa kalmasına izin vermiyoruz. Kullanıcıların, online ödeme gibi aktiviteleri ve internet işlemleri boyunca yalnız bırakmayan Kaspersky Internet Security, dijital dünyadaki verileri koruyan önemli bir güvenlik  çözümü olup, kullanıcılar için hem kolay hem de güvenilir bir deneyim sağlıyor.”

Okumaya Devam Et

Editör Seçimleri

Donanım2 ay önce

Canon, Yeni Çok İşlevli Yazıcısı

Görüntüleme teknoloji lideri Canon, yeni geliştirdiği imageFORCE teknoloji platformuyla çalışan imageFORCE C7165 çok işlevli yazıcısını tanıttı. Modern çalışma alanında sürekli...

Manşet2 ay önce

Nagarro + MBIS

Nagarro + MBIS, Geliştirdiği SpringField Metodolojisiyle İşletmelerin Dijital Dönüşümünü Kolaylaştırıyor  Dijital dönüşüm, işletmelerin rekabet avantajı elde etmelerinde en önemli süreçlerin...

Donanım2 ay önce

Huawei WiFi BE3

Huawei WiFi BE3, Wi-Fi 7 teknolojisi ve 3,6 Gbps’e varan hız performansıyla ev ve iş yerlerinde hızlı, kesintisiz ve güvenli...

Donanım7 ay önce

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu....

Donanım7 ay önce

Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor mu?

Akıllı saatler, fitness takip cihazları ve diğer giyilebilir cihazlar cep telefonlarımız ve tabletlerimiz kadar olağan hale geldi. Bu bağlantılı cihazlar...

Manşet7 ay önce

İş Yerlerinizi Yeni Nesil Dijital Güvenlik Ürünleriyle Koruyun 

Küresel bir yeni nesil dijital güvenlik şirketi olan ESET, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir tehdit algılama ve müdahale çözümü sunmak...

Analiz7 ay önce

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3...

Donanım7 ay önce

Link Bilgisayar İle İkas’tan Stratejik İş Birliği

Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı Link Bilgisayar, yeni nesil e-ticaret altyapısı sunan İkas ile pazar erişimini artıracak bir...

Donanım7 ay önce

MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar: “MediaMarkt Türkiye olarak kazandığımızı Türkiye’ye yatırmaya, deneyimle büyümeye devam edeceğiz.”

Avrupa ve Türkiye’nin 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt 2024 yılı stratejisini ve yatırım planlarını açıkladı. MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar,...

Mobil8 ay önce

Qualcomm, Alt Seviyeye Krait Vermeyecek

Ünlü mobil çip üreticisi Qualcomm, 2012 yılının en hızlı büyüyen yarı iletken üreticisi olmayı başarmıştı. Firmanın ARM Cortex A15 ve...

Trendler