Bağlantıda Kalın

Android

Android Wear işletim sistemli akıllı saatler artık iPhone uyumlu

Uzunca bir süredir merakla beklenen resmi açıklama nihayet geldi. Artık Android Wear işletim sistemiyle çalışan akıllı saatleri iPhone’la birlikte kullanmak mümkün olacak.

 

Akıllı saat tarafında yaşanan işletim sistemi karmaşası iPhone uyumlu hale gelen Android Wear ile bir nebze olsun çözülmüş oluyor. iPhone’la kullanabileceğiniz akıllı saatlerin sayısı artıyor. iOS 8,2 ve üstü işletim sistemi yüklü iPhone 5, 5c, 5s, 6, veya 6 Plus ile bugünden itibaren Android Wear uyumlu hale geliyor. Bu sayede Android Wear yüklü akıllı saatiniz ve iPhone’unuzu eşleştirerek gelen çağrıları, mesajları ve bildirimleri görüntülemek mümkün olacak. Aynı zamanda aktivite takibi için hedeflerinizi belirleyebilir, günlük veya haftalık olarak raporlar oluşturabilirsiniz. Uyumlu cihazlarla adımlarınızı, koşularınız ve kalp ritminizi de takip etmek mümkün. “Ok Google” yeteneklerinin de iPhone ile eşleşmiş cihazlarda çalışıyor.

iPhone uyumu açıklanan ilk akıllı saat LG Watch Urbane. Yeni nesil Huawei, Asus ve Motorola markalı akıllı saatler için de çok yakında güncelleme yayınlanacak.

Okumaya Devam Et

Android

Android Oyunu: Beach Buggy Blitz

Google Play Store’a az ama öz oyun sunan bir geliştirici Vector Unit.Daha önce tanıttığımız Riptide GP ve Shine Runner ile başarısını kanıtladı.Beach Buggy Blitz ise en az onlar kadar iyi grafiklere sahip başarılı biryarış oyunu. Aynı zaman Vector Unit’in tek ücretsiz oyunu.

Harika bir müzik ve kuş sesleri arasında açılan oyun, atmosferi ile baştan olumlu puan kazanıyor. Oyuna başlarken yarışların geçtiği adayı kısaca gösteren yapım, \”benim grafiksel yönüm işte bu kadar kuvvetli\” diyor.Beach Buggy Blitz’i hareket sensörleri ile ya da dokunmatik kontrollerle ya da harici bir kol ile oynayabilirsiniz.

Oyuna başlarken neler yapmanız gerektiği anlatılıyor. Yapmanız gereken en büyük görev, zamanınız dolmadan bir sonraki kontrol noktasına ulaşmak. Başaramamanız halinde oyun bitiyor. Oyun içinde topladığımız altınlarla ise güçlendirmeler satın alabiliyoruz.

Okumaya Devam Et

Android

Android’in Yeni Klavyesi Eski Sürümlerde

Android ekosisteminin son temsilcisi, Nexus 4 ve Nexus 10 ile beraber duyurulan Android 4.2 Jelly Bean oldu. Android 4.2 Jelly Bean’ın getirdiği yeniliklere buradaki makalemizden bakabilirsiniz.

Android 4.2 Jelly Bean’in getirdiği en büyük yeniliklerden biri de Gesture Typing adı verilen, swype destekli yeni klavyesiydi. Artık bu klavye içinAndroid 4.2 Jelly Bean’i beklememize gerek kalmadı.

Yazacağınız kelimelerdeki karakterleri tek tek tuşlamak yerine, elinizi yazacağınız harflere doğru sürüklediğinizde otomatik olarak kelimeleriortaya çıkartan teknoloji artık Google Play Store üzerinden indirilebiliyor.Google’ın burada yayınladığı klavye, ani bir kararla yayından kaldırıldı.

Google tarafından yayınlanan Gesture Typing uygulaması esaısnda dahaönce de mevcuttu fakat Android 4.2’deki değişiklikler şimdi eklenerek yenilendi diyebiliriz. Şimdi yayından kaldırılmasına sebep olarak bazı sorunlar öne sürülüyor. Bakalım Play Store’a uygulama tekrar yüklenecek mi?

Uygulama tekrar yüklenmese de Android sitelerinde apk’sı bulunuyor. Denemek isteyenler aratıp, apk şeklinde uygulamayı yükleyebilirler.

Çalıştırabilmeniz için Android 4.0 Ice Cream Sandwich ve üzeri bir işletimsistemine sahip olmanız gerektiği Gesture Typing’i yüklediğiniz zaman ayarlardaki giriş, klavye ve giriş kısmında ortaya çıkıyor.

Okumaya Devam Et

Android

Xperia Z3’e Android 5.0 Lollipop güncellemesi geldi

Güncelleme ile gelen çoklu kullanıcı profilleri ve misafir profili ile hem aile hem de arkadaşlarla birlikte tek bir cihaz kullanılabilecek. Güncellemeyle birlikte Xperia telefonlarda iş ve iş dışı olmak üzere iki farklı ortam yaratabilecek ve cihazlar Android for Work özelliğinden faydalanabilecek.

Android for Work özelliği sayesinde kullanıcılar, Google for Work ekosisteminin de bir parçası olabilecek. Ayrıca yeni güncelleme ile birlikte uygulamalar kolayca dahili hafızadan SD karta taşınabilecek ve telefon hafızası üzerinde kontrol sağlanabilecek.

Okumaya Devam Et

Editör Seçimleri

Donanım1 hafta önce

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu....

Donanım1 hafta önce

Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor mu?

Akıllı saatler, fitness takip cihazları ve diğer giyilebilir cihazlar cep telefonlarımız ve tabletlerimiz kadar olağan hale geldi. Bu bağlantılı cihazlar...

Manşet1 hafta önce

İş Yerlerinizi Yeni Nesil Dijital Güvenlik Ürünleriyle Koruyun 

Küresel bir yeni nesil dijital güvenlik şirketi olan ESET, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir tehdit algılama ve müdahale çözümü sunmak...

Analiz1 hafta önce

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3...

Donanım1 hafta önce

Link Bilgisayar İle İkas’tan Stratejik İş Birliği

Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı Link Bilgisayar, yeni nesil e-ticaret altyapısı sunan İkas ile pazar erişimini artıracak bir...

Donanım1 hafta önce

MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar: “MediaMarkt Türkiye olarak kazandığımızı Türkiye’ye yatırmaya, deneyimle büyümeye devam edeceğiz.”

Avrupa ve Türkiye’nin 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt 2024 yılı stratejisini ve yatırım planlarını açıkladı. MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar,...

Mobil2 ay önce

Qualcomm, Alt Seviyeye Krait Vermeyecek

Ünlü mobil çip üreticisi Qualcomm, 2012 yılının en hızlı büyüyen yarı iletken üreticisi olmayı başarmıştı. Firmanın ARM Cortex A15 ve...

Donanım2 ay önce

Philips Smart TV’ye Tasarım Ödülü

TP Vision, Philips 47PFL6907 Smart LED TV ile 2013 iF Ürün Tasarım Ödülü’nü kazandı. iF Ürün Tasarım Ödülü, alanında en...

Android2 ay önce

WhatsApp, BB10’da Yer Almayacak mı?

Nokia S40 platformunda bile kullanılabilen WhatsApp, hızlı bir şekildeSMS’in yerini almaya doğru gidiyor. Mobil internet verisine sahip, herhangi bir numaraya sahip olan...

Donanım2 ay önce

AMD A10-5800K ve AsRock FM2A85X ile 7.93 Ghz

Nick Shih, rekor ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kendisi için 7,93Ghz’in sadece bir ısınma olduğunu hedefinde ise 8GHz olduğunu söyledi....

Trendler