Bağlantıda Kalın

Oyun

GAME+ ve Samsung Türkiye’den ‘Premium’ Oyun Kampanyası

Samsung Türkiye ve bulut tabanlı oyun platformu NVIDIA GeForce NOW powered by GAME+, bulut oyun teknolojisiyle popüler bilgisayar oyunlarını mobil cihazlara getirmek için iş birliği yaptı. İş birliği kapsamında Turkcell mağazalarından veya Turkcell Pasaj’dan kontratlı Samsung A53, A73, Z serisi veya S serisi telefon alanlar, 3 aylık GeForce NOW Premium üyeliğini ücretsiz deneyimleyebiliyor. Oyunseverler hediye GeForce NOW Premium üyelikleriyle akıllı telefonlarında 1.500’den fazla PC oyununu oynayabiliyor.

Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı – Ataç Tansuğ

Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ, yapılan iş birliğiyle ilgili; “Turkcell’in dijital ekosistemindeki üstün ürün, servis ve çözümlerimizi, farklı alanlarda faaliyet gösteren güçlü markalarla yaptığımız iş birlikleriyle kullanıcılarımıza sunmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda GeForce NOW powered GAME+ olarak, GeForce gücünü mobil cihazlara getirmek için Samsung Türkiye ile çalıştık ve Samsung Türkiye bu segmentte Türkiye partnerimiz oldu. İş birliğini genişletme hedefimiz doğrultusunda Turkcell’in üstün kalitesi ve güvencesiyle sunduğumuz premium oyun keyfini, ilerleyen dönemde markanın farklı cihaz modellerine de entegre etmeyi planlıyoruz. Oyunseverlerin cihaz alımlarını Turkcell’in satış kanallarından yapmaları yeterli” dedi.

Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Birimi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı – Murat Azdemir

Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Birimi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Azdemir ise “Samsung inovasyonlarının zirvesi olan Galaxy S Serisi ve tüm dünyada katlanabilir dönüşümün öncüsü olan Galaxy Z Flip4 ve Galaxy Z Fold4 cihazlarımız güçlü işlemcileri ve yüksek çözünürlüklü ekranlarının sağladığı üstün grafik ve görüntü kalitesi ile oyun oynamayı ve izlemeyi sevenlere Galaxy’nin en iyi deneyimini yaşatıyor. Turkcell ile gerçekleştirdiğimiz bu kampanyamıza oyun tutkunlarının yoğun ilgi göstereceğini düşünüyoruz. Üstelik şimdi Galaxy A Serisi modellerimizi de Turkcell ile yaptığımız iş birliği kapsamında oyun severlere 12 ay taksitle sunuyoruz.” dedi.

Bilgisayar oyunları mobil cihazda

GeForce NOW Premium aboneliği ile oyunseverler, sunuculara öncelikle erişim ve destekleyen oyunlarda hızlı performans ve yapay zeka desteği sunan RTX ON özelliğiyle en popüler bilgisayar oyunlarını kendi cihazlarında deneyimleyebiliyor. ‘Fortnite’, ‘Genshin Impact’ ve ‘Slay the Spire’ gibi binlerce oyun Samsung akıllı telefonlarda rahatlıkla oynanıyor.

‘Mobil Dokunmatik Kontrol’ özelliği devrede

Mobil cihazlarda gelişmiş oyun deneyimi için dokunmatik kontrol desteğine sahip olan GeForce NOW’ın gelişmiş mobil dokunmatik kontrolleri, mobil cihazlarda ve tabletlerde 10’dan fazla oyunda kullanılabiliyor. Kullanıcıların bu oyunları deneyimlemek için GeForce NOW uygulamasındaki yeni “Mobil Dokunmatik Kontroller” özelliğini aktifleştirmeleri yeterli.

Okumaya Devam Et

Oyun

Far Cry 4 Sistem Gereksinimleri Açıklandı

20 Kasım’da PC, PS 4, PS 3, Xbox One ve Xbox 360 platformlarına çıkışını gerçekleştirecek olan Far Cry 4’ün minimum ve önerilen sistem gereksinimleri resmi olarak açıklandı.

Minimum sistem gereksinimlerine baktığımızda en dikkat çeken özellik oyunun minimum 4 GB belleğe ve NVIDIA GeForce GTX 460 grafik kartına htiyaç duyuyor olması. Ayrıca diğer yeni nesil oyunların 40-50 GB boyutlarında harici alana ihtiyaç duyması pek de Far Cry 4’e yansımamış. Far Cry 4, 30 GB harici alana ihtiyaç duyuyor.

Oyuncular şikayetçi

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz hafta açıklanan bir diğer Ubisoft oyunu Assassin’s Creed: Unity’nin sistem özellikleri Far Cry 4’ten daha bir yüksek olarak belirtilmiş, oldukça tepki gösterilmişti.

Minimum Sistem Gereksinimleri:

İşletim Sistemi: Windows 7 SP1, Windows 8/8.1 (Sadece 64Bit)
İşlemci: Intel Core i5-750 @ 2.6 GHz veya AMD Phenom II X4 955 @ 3.2 GHz
RAM: 4 GB
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 460 veya AMD Radeon HD5850 (1GB)
HDD: 30 GB

Önerilen sistem gereksinimleri:

İşletim Sistemi: Windows 7 SP1, Windows 8/8.1 (Sadece 64Bit)
İşlemci: Intel Core i5-2400S @ 2.5 GHz veya AMD FX-8350 @ 4.0 GHZ veya daha iyisi
RAM: 8 GB
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 680 veya AMD Radeon R9 290X (2GB)
HDD: 30 GB

Okumaya Devam Et

Oyun

Angry Birds Star Wars, Facebook’a Geldi

Rovio, mobil platformlarda Angry Birds adlı oyunla büyük bir  başarı yakaladı. Bu başarının sırrı neydi bilinmez ama \”Casual\” olarak tabir eidlen oyuncu kitlesini kendine çekmeyi iyi bildiği kesin.

Firma şimdi mobil platformlardan sonra, geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen ve iyi bir satış rakamı elde eden Angry Birds Star Wars’u Facebook’a taşıdı. Oyunun beta süreci Facebook kullanıcılarına açıldı.

Bu Facebook’ta yer alan ikinci Angry Birds oyunu oldu. Zira ilk oyun Angry Birds Friends olarak adlandırılmıştı ve Facebook üzerinde birçok kişi bu oyunla zaman öldürüyordu.

Oyun mobil platformlardan Facebook’a taşınırken birçok değişikliğe de uğramış durumda. Facebook’un sosyal ağ olduğunun farkına varan Rovio, Angry Birds Star Wars ile arkadaşlarınızla kapışabileceğiniz bir oyun yaratmış durumda.

Oyunda toplanan puanlar ve yıldızlar sizi bir sıralamanın içerisine sokuyor ve bu da arkadaşlarınızla kıyasıya bir mücadele içerisinde olmanıza izin veriyor diyebiliriz.

Okumaya Devam Et

Oyun

Cebinizdeki IQ oyunu: NumerIQ

İnternet girişimciliği ve oyunlaştırma uzmanı Sadok Kohen’in üzerinde aylardır çalıştığı sosyal matematik oyunu NumerIQ, oyun severlerle buluştu. Beta sürecini Finlandiya pazarında tamamlayan oyun 1 ay içerisinde ücretsiz board oyunları kategorisinde birinciliğe yükselmişti. NumerIQ, bu başarısının ardından artık App Store’lar aracılığıyla tüm dünyadaki oyun severlere ulaşıyor.

Basit matematik işlemleri üzerine kurulu olmasına rağmen kurgusal olarak dünyada eşi benzeri olmayan yepyeni bir board oyunu deneyimi yaşatan NumerIQ, oyunculara hızlı düşünme ve konsantrasyon yetilerini kullandırtarak zihni mantıksal işlem gücü açısından geliştirecek nitelikte.

7’den 70’e her matematik severin bayılarak oynayabileceği NumerIQ, geliştirilen farklı oyun modları sayesinde, oyuncuların kendi kendileriyle yarışırken arkadaşlarına karşı bire bir olarak da kendilerini sınamalarını sağlıyor. Oyunun turnuva modu sayesinde herkes tüm dünyaya matematik zekâsı ile meydan okuyabiliyor.

Oyunu yapan Sadok Kohen şu açıklamayı yapıyor: “NumerIQ gerçekten uzun ve yoğun bir çalışmanın ürünü. Son derece derin ve büyülü bir dünya sunan matematik, barındırdığı sınırsız çözümlerle oyunda yapılabilecekleri sınırsız kılıyor. Hayatımın ve kariyerimin her döneminde oyunlaştırma kavramının önemine inanan bir girişimci olarak, bu oyunun, insanların sosyal yönünü ve zekâlarını geliştirmelerine olanak tanıyacak büyük bir potansiyel taşıdığına inanıyor ve büyük bir heyecan duyuyorum.”

Okumaya Devam Et

Editör Seçimleri

Donanım1 hafta önce

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu....

Donanım1 hafta önce

Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor mu?

Akıllı saatler, fitness takip cihazları ve diğer giyilebilir cihazlar cep telefonlarımız ve tabletlerimiz kadar olağan hale geldi. Bu bağlantılı cihazlar...

Manşet1 hafta önce

İş Yerlerinizi Yeni Nesil Dijital Güvenlik Ürünleriyle Koruyun 

Küresel bir yeni nesil dijital güvenlik şirketi olan ESET, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir tehdit algılama ve müdahale çözümü sunmak...

Analiz1 hafta önce

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3...

Donanım1 hafta önce

Link Bilgisayar İle İkas’tan Stratejik İş Birliği

Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı Link Bilgisayar, yeni nesil e-ticaret altyapısı sunan İkas ile pazar erişimini artıracak bir...

Donanım1 hafta önce

MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar: “MediaMarkt Türkiye olarak kazandığımızı Türkiye’ye yatırmaya, deneyimle büyümeye devam edeceğiz.”

Avrupa ve Türkiye’nin 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt 2024 yılı stratejisini ve yatırım planlarını açıkladı. MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar,...

Mobil2 ay önce

Qualcomm, Alt Seviyeye Krait Vermeyecek

Ünlü mobil çip üreticisi Qualcomm, 2012 yılının en hızlı büyüyen yarı iletken üreticisi olmayı başarmıştı. Firmanın ARM Cortex A15 ve...

Donanım2 ay önce

Philips Smart TV’ye Tasarım Ödülü

TP Vision, Philips 47PFL6907 Smart LED TV ile 2013 iF Ürün Tasarım Ödülü’nü kazandı. iF Ürün Tasarım Ödülü, alanında en...

Android2 ay önce

WhatsApp, BB10’da Yer Almayacak mı?

Nokia S40 platformunda bile kullanılabilen WhatsApp, hızlı bir şekildeSMS’in yerini almaya doğru gidiyor. Mobil internet verisine sahip, herhangi bir numaraya sahip olan...

Donanım2 ay önce

AMD A10-5800K ve AsRock FM2A85X ile 7.93 Ghz

Nick Shih, rekor ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kendisi için 7,93Ghz’in sadece bir ısınma olduğunu hedefinde ise 8GHz olduğunu söyledi....

Trendler