Bağlantıda Kalın

Oyun

FIFA 14’ten ne beklemeliyiz?

FIFA serisinin son oyunu FIFA 14, özellikle yeni top mekanikleri ve oyuncu ivmesinin oyuna etkisi gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. Peki, bu özellikler oyuna nasıl etkide bulunacak? Oyun ne kadar iyi? FIFA 13’e aşina olan oyuncuları ne gibi farklılıklar bekliyor? Bu yazımızda oyun mekaniklerindeki farklılıkları ve bunların oynanabilirliğe etkilerini ele alacağız.
 
Oyunun karşısına geçenlerin fark edeceği ilk şey, oyuncuların hareket etme ve yön değiştirmelerindeki farklılık olacak. Hatta ilk birkaç maçınızda oyuncuların sakar hareket ettiğini, kontrol etmenin çok zor olduğunu bile düşünebilirsiniz. Serinin geçen oyunundaki savunma değişikliklerine alışmakta zorluk çeken oyuncuların aşması gereken yeni bir engel daha olacak. Oyuncuların bu değişiklikler konusunda ikiye bölüneceğine eminiz: Kimileri bunların oyunun ihtiyaç duyduğu yenilikler olduğunu söylerken kimileri de şiddetle eleştirecek. Oyunu sonunda deneme şansı bulduğunuzda ne karar vereceğinizi bilemeyiz ama oynama biçimimizin tamamen değişeceğine şimdiden emin olabilirsiniz.
 
Dikkat etmeniz gereken nokta şu: FIFA 13, genel olarak iyi bir oyun olsa da ciddi oynanabilirlik sorunlarına sahipti. Bu sorunları gidermek için EA Sports’un çok cesur adımlar atması gerekiyordu. Bu adımların atıldığına emin olabilirsiniz.
 
Oyuna eklenen yeni top saklama ve ivme mekanikleri, oynanabilirliğe eksikliği hissedilen bir çeşitlilik katmış. Bu da eski oyunlara alışmış olan oyuncuları biraz afallatacak bazı değişikliklere yol açmış. Ama bu değişikliklerin hepsini olumlu bulduğumuzu belirtmemiz gerekiyor. Oyuncuların hızları, adam adama top mücadelesini o kadar etkiliyor ki tamamen farklı bir oynayış tarzı geliştirmek zorunda kalıyorsunuz.

Steven Gerrard şişman mı?

Elbette bu değişikliklerin oyunun son hali üzerindeki etkisi bizim tanık olduğumuzdan daha fazla olacak. Şimdi her şey tam yerine oturmamış gibi görünüyor. Örneğin Steven Gerrard gibi \”hafif\” olmayan bir oyuncunun aşırı güçlü olduğuna ya da biraz zayıf oyuncuların kelimenin tam anlamıyla ezildiğine tanık olmak mümkün. Ama oyun tamamlandıkça bu sorunların giderileceğine eminiz.
 
FIFA 14’de geliştiricilerin amacı gol atmayı gerçekten özel bir olay haline getirmek. Geliştirilmiş top mekanikleri ve koşmakta olan oyuncunun kendisini vuruş yapmaya hazırlaması gibi detaylar o kadar güzel görünüyor ki, bir de top tam doksandan girip fileleri havalandırırsa, kendinizi gerçekten gol atmış gibi hissediyorsunuz.
 
Ancak yapay zekanın biraz daha geliştirilmesi gerektiğini de eklememiz gerekiyor. Şimdilik ivmenin etkilerinin bilgisayar kontrolündeki oyuncular üzerinde tam olarak hissedilmediğini belirtmeliyiz. Umarız EA Sports bunu bir zorluk derecesi değişkeni olarak kullanmaz. Şu haliyle bu eksiklik arada sırada insanı güldüren komik durumların ortaya çıkmasına neden oluyor.
 
Bu aşamada oyundan edindiğimiz izlenim, yeni dinamiklerin oynanışa bambaşka bir boyut kattığı yönünde. Goller insanı daha çok tatmin ediyor, oyuncular birbirinden farklılık gösteriyor. Bu iki yenilik oyuna o kadar çok şey katıyor ki insan başka bir şey isteyemiyor. EA’in cesaretini kaybetmeden bu yolda ilerlemesini, oyunun tamamlanması gereken yüzde 40 ile ilgilenirken denge ve oynanabilirlik konularına daha çok eğilmesini bekliyoruz.
 
Bu kadar tanıdığımız ve yakından takip ettiğimiz bir oyunda böylesine köklü değişiklikler yapılmış olması ilk anda kulağa korkutucu gelebilir. Ama tanık olduğumuz kadarıyla bu değişiklikler hoşunuza gidecek.

Okumaya Devam Et

Oyun

Crysis 3 Türkçe Olarak Ön Siparişte

Crysis 3’ü bekleyenlerdenseniz, son dönemlerde tamamen Türkçe olarak piyasaya sürülen oyunlar furyasına katıldığını da biliyorsunuz demektir.

2013’ün merakla beklenen ilk büyük shooter oyunu Crysis 3 tamamen ‘Türkçe’ olarak ön siparişe açılıyor. PC, PS3 ve Xbox 360 formatlarında satışa sunulacak olan Crysis 3, bugün birçok prestijli mağazaların online satış sitelerindeki yerini alıyor.

Crysis 3 ön siparişe özel hediyesi ile geliyor. PC formatı 110 TL, PS3 ve Xbox 360 formatı 180 TL’den satışa sunulacak olan Crysis 3, ön sipariş verenler için özel ve sınırlı sayıda üretilen T-shirt hediyesi ile severlerini tekrar büyüleyecek.

Crytek CEO’su Cevat Yerli tamamen “Türkçe” olan yeni Crysis 3 için, “En yeni CryENGINE teknolojisini daha da üst seviyeye taşıyarak oyunculara etkileyici görsellerle dolu bir oyun deneyimi yaşatacak yedi farklı tema sunuyoruz. Oyuncuların oyunla buluşacakları günü heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.

Crytek tarafından geliştirilen ve son teknoloji ürünü CryEngine motorunu kullanan Crysis 3, Xbox 360 video oyun ve eğlence sistemi, PlayStation 3 bilgisayar eğlence sistemi ve PC için 22 Şubat’ta piyasaya çıkacak.

Okumaya Devam Et

Oyun

BioShock Infinite, Sevenlerini Üzecek

Phantom Pain adı son günlerde oyun dünyasının en çok tartışılan isimlerinden biri olmayı başardı. Video Game Awards 2012 sırasında yayımlanan videosu ile birlikte herkesi merak içerisinde bırakan Phantom Pain, Moby Dick Studios tarafından hazırlanıyor gibi görünüyor.

BioShock serisinin yeni oyunu için artık gün saymaya başlayanlardansanız, size kötü bir haberimiz var. İlk olarak 2012 yılının başlarında piyasaya çıkması planlanan; sonra sonbahara, daha sonra ise Şubat 2013’e ertelenen BioShock Infinite, oyunun kreatif direktörü Ken Levine’den gelen açıklamaya göre bir ay daha ertelendi.

Irrational Games web sitesinde yer alan bir blog yazısında, oyunun çıkış tarihinin 26 Şubat’tan 26 Mart 2013’e alındığı açıklandı. Oyun üzerindeki çalışmanın tamamlandığını belirten Levine, son cilalamanın ve hata çözümlemenin başladığını duyurdu. Umuyoruz, BioShock 2 için artık daha fazla beklememiz gerekmez.

Okumaya Devam Et

Oyun

Family Guy Online İptal Edildi

Fox Broadcasting Company ve Seth MacFarlane ortaklığında hazırlanan çizgi dizi Family Guy’ı duymayanınız yoktur herhalde. Dünyada izlenme rekorları kıran ve ülkemizde de CNBC-E tarafından yayımlanan komedi dizisinin MMO türünde bir oyununun geleceği bundan aylar önce duyurulmuştu.

Fakat yeni gelen haberler çizgi dizinin hayranı olan oyunseverleri üzecek gibi görünüyor. Çünkü uzun süredir açık beta konumunda bulunan Family Guy Online, yeterli ilgiyi görmediği gerekçesiyle sunucularını 18 Ocak tarihinde kapatma kararı aldı.

Henüz beta aşamasındaki bir oyun için erken alınmış bir karar gibi görünse de, Roadhouse Interactive’in hazırladığı yapım, 20th Century Fox’un aldığı kararla artık geliştirilmeyecek.

Okumaya Devam Et

Editör Seçimleri

Donanım4 ay önce

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu....

Donanım4 ay önce

Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor mu?

Akıllı saatler, fitness takip cihazları ve diğer giyilebilir cihazlar cep telefonlarımız ve tabletlerimiz kadar olağan hale geldi. Bu bağlantılı cihazlar...

Manşet4 ay önce

İş Yerlerinizi Yeni Nesil Dijital Güvenlik Ürünleriyle Koruyun 

Küresel bir yeni nesil dijital güvenlik şirketi olan ESET, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir tehdit algılama ve müdahale çözümü sunmak...

Analiz4 ay önce

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3...

Donanım4 ay önce

Link Bilgisayar İle İkas’tan Stratejik İş Birliği

Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı Link Bilgisayar, yeni nesil e-ticaret altyapısı sunan İkas ile pazar erişimini artıracak bir...

Donanım4 ay önce

MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar: “MediaMarkt Türkiye olarak kazandığımızı Türkiye’ye yatırmaya, deneyimle büyümeye devam edeceğiz.”

Avrupa ve Türkiye’nin 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt 2024 yılı stratejisini ve yatırım planlarını açıkladı. MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar,...

Mobil6 ay önce

Qualcomm, Alt Seviyeye Krait Vermeyecek

Ünlü mobil çip üreticisi Qualcomm, 2012 yılının en hızlı büyüyen yarı iletken üreticisi olmayı başarmıştı. Firmanın ARM Cortex A15 ve...

Donanım6 ay önce

Philips Smart TV’ye Tasarım Ödülü

TP Vision, Philips 47PFL6907 Smart LED TV ile 2013 iF Ürün Tasarım Ödülü’nü kazandı. iF Ürün Tasarım Ödülü, alanında en...

Android6 ay önce

WhatsApp, BB10’da Yer Almayacak mı?

Nokia S40 platformunda bile kullanılabilen WhatsApp, hızlı bir şekildeSMS’in yerini almaya doğru gidiyor. Mobil internet verisine sahip, herhangi bir numaraya sahip olan...

Donanım6 ay önce

AMD A10-5800K ve AsRock FM2A85X ile 7.93 Ghz

Nick Shih, rekor ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kendisi için 7,93Ghz’in sadece bir ısınma olduğunu hedefinde ise 8GHz olduğunu söyledi....

Trendler