Bağlantıda Kalın

Analiz

İşte 2016 yılının en çok aranan ürünleri

Türkiye’de e-ticaretin ev sahibi GittiGidiyor üzerinden 2016 yılında en çok arama yapılan ürünler açıklandı. Teknoloji ürünlerine ilginin devam ettiğini gösteren sıralamaya bazı sürpriz ürünlerin girmesi GittiGidiyor’u ziyaret edenlerin aradıkları her şeyi bulabildiklerini göstermesi açısından da önem taşıyor.

En çok aranan ilk 10 ürün listesinde 1. ve 4. sırada Apple’ın iPhone telefonları yer aldı. LG’nin akıllı telefonları 2. sırada Samsung’un akıllı telefonları ise 10. sırada yer buldu.

Sıralamada bazı sürpriz ürünlerin yükselişi de dikkat çekti. Bunlardan ilki 3. sırada yer alan bisiklet oldu. Bisikletlerin sağlıklı bir ulaşım aracı olmasının yanı sıra, İstanbul gibi büyük şehirlerde trafikten bunalan insanların bisikletlere yönelmesi ve şehir hayatına uygun katlanır bisikletlere artan ilgi bu ürünü en çok aranan 3. ürün yaptı.

Dikkat çeken bir diğer ürün ise 5. sıradaki kol saati oldu. Bu durum özellikle son aylarda moda kategorisi altında yeni mağazalar açan GittiGidiyor’un ortaya koyduğu başarıyı da yansıtıyor. Geçtiğimiz haftalarda GittiGidiyor’da satış yapan markalar arasına Markafoni, Lidyana ve Gardrops gibi modanın önemli markaları da dahil olmuştu.

Sıralamanın devamında 6. sırada TV üniteleri, 7. sırada tablet, 8. sırada PS4, 9. sırada ise Zippo çakmak bulunuyor.

“Teknoloji ürünleri hakimiyetlerini korusa da bazı sürprizler gördük”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan GittiGidiyor Genel Müdürü Öget Kantarcı, “Her yaş grubundan tüketicinin teknoloji kullanımının artması, sıralamada kendisini akıllı telefon, tablet ve oyun konsolları ile gösteriyor. Diğer yandan sektöre öncülük eden bir pazaryeri olarak bu yıl imza attığımız önemli marka işbirlikleri sayesinde moda kategorisi altındaki aksesuar ürünlerinin aranma sayılarında da ciddi bir artış gördük. Kol saati bu aksesuarlar içerisinde öne çıkan ürün oldu. Sıralamadan ortaya çıkan bir diğer önemli sonuç ise artık tüketicilerin fiziksel mağazalarda bulabilecekleri bisiklet ve TV ünitesi gibi bazı ürünleri online olarak satın almaya başlamaları. Bisiklet kelimesinin üçüncü sırada olması bu değişimin en önemli kanıtı.” dedi.

Kantarcı sözlerinin devamında şunları söyledi: “GittiGidiyor’daki geniş ürün yelpazesi, fiyat avantajları ve ürünlerle ilgili detaylı bilgiler, internet üzerinden ürün satın almak isteyenlerin platformumuzu seçmesini sağlıyor. Ayrıca yoğun iş temposu altında çalışan kişiler de mağaza mağaza gezerek zaman kaybetmek yerine GittiGidiyor’un kolay alışveriş deneyimini tercih ediyor. Yine ‘aynı gün kargo’, ‘hızlı kargo’ gibi kargo alanındaki hizmetlerimiz de TV ünitesi gibi büyük ve ağır ürünlerin internet üzerinden satın alınmasına ciddi bir katkı sağlıyor.”

Okumaya Devam Et

Analiz

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3 milyon kişi kentlere taşınırken, Birleşmiş Milletler‘in tahminlerine göre 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 68’inin kentlerde yaşaması bekleniyor. 44 yıldır bilişimin gücünü akıllı şehir yaklaşımını güçlendirmek ve yaygınlaştırmak için kullanan SAMPAŞ Holding, kentleşmenin ve kentliliğe bağlı sorunların giderek arttığı bir dünyada kentlerin günümüzde ve gelecek nesiller için nasıl daha yaşanılabilir hale getirileceğiyle ilgili çözümleri, 8 Haziran 2024’te İstanbul’da gerçekleştireceği Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde paylaşacak…

2050 yılına kadar dünya genelinde kentsel alanlarda yaklaşık 2,5 milyar daha fazla sayıda insanın yaşayacağı öngörülüyor. Çok hızlı büyüyen ve gelişen ketlerin akıllı ve dirençli bir hale getirilmesi gerekiyor. Bunun da yolu barınmadan ulaşıma, kamu hizmetlerinden güvenliğe, enerji verimliliğinden çevreye duyarlı sistemlere kadar birçok faktörü içinde barındıran bütünsel bir akıllı şehir vizyonunun planlanmasından geçiyor.

SAMPAŞ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı – Şekip Karakaya

Tüm dünyanın üzerine çalıştığı, gelişmiş ülkelerin büyük yatırımlar yaptığı akıllı ve dirençli kent vizyonunu yakalamak için SAMPAŞ Holding tarafından yerel yönetimlerin katılacağı Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi düzenleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu’nun katılımıyla, 8 Haziran tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek zirvede bir kentin akıllı ve dirençli olabilmesi için gerekli olan tüm standartlar masaya yatırılacak ve yerel yönetimlerle birlikte incelenecek.

Akıllı şehir yaklaşımını güçlendirmek ve yaygınlaştırmak için 42 yıldır bilişimin gücünü kullanan SAMPAŞ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya konuyla ilgili olarak değerlendirme de bulunarak “Kentlerin ve kentlerde yaşayan insanların ihtiyaçları her geçen gün değişirken değişimlere uyum gösteren, gelişen risklere karşı daha dirençli bir yaşam sunan bir kent anlayışı şekillenmeye devam ediyor. Verinin anlık toplanmasını, analiz edilmesini ve kenti yöneten kararlara yön vermesini sağlayan teknolojiler, insan, doğa ve yapılar arasında kusursuz bir uyum oluştururken, bu duruma dayalı kentlerde yaşama potansiyelimizi de artırıyor.

SAMPAŞ Holding olarak biz, verilerin altyapılarla kesintisiz etkileşime girdiği ve tüm canlıların ihtiyaçlarının anında karşılandığı kentlerin kurulabileceğini biliyoruz. İnovasyonun gücüyle, bugünden başlayarak gelecek nesiller için dirençli ve sürdürülebilir şehirler inşa etmek üzere teknolojiler, politikalar ve insanlar arasındaki uyumu ve bu konudaki bilinci artırmayı amaçlıyoruz.

Bu bağlamda, 8 Haziran’da İstanbul’da Türkiye’deki yerel yönetim idarecileriyle kentlerin geleceğini “Akıllı ve Dirençli Ketler Zirvesi’yle” şekillendiriyoruz.

Okumaya Devam Et

Analiz

Fidyecilerin kurbanı olmayın

Sophos, fidye yazılımlarının neden olabileceği olası zararları en aza indirmek için kullanıcılara şu tavsiyelerde bulunuyor:

1.Düzenli olarak yedek alın ve ana sistemlerinizin haricinde, çevrimdışı ortamda taze bir yedek saklayın: Fidye yazılımları dosyalarınızı şifrelerken sistemlerinizin bağlı olduğu depolama alanlarını da hedefleyebilirler. Ayrıca yanlışlıkla dosyaların silinmesi, sistem arızaları ve doğal afet gibi durumlarda önemli dosyaların bir yedeğinin olması gerekir. 
 
2.Dosya uzantılarını görünür yapın: Windows işletim sisteminin varsayılan ayarı, dosya uzantılarını gizleyecek şekilde. Bu durumda bir dosyayı tanımlamak için dosya simgesine bakmak gerekir. Oysa dosya uzantılarını görünür yaparak alışık olmadığınız, kötü niyetli dosyaları çok daha kolay tespit edebilirsiniz.
 
3.JavaScript (.JS) dosyalarını Notepad uygulamasında açın: JavaScript dosyalarını Notepad uygulamasında açmak, zararlı kodların çalışmasına neden olmadan dosya içeriğini görebilmenizi sağlar.
 
4.E-posta ekindeki dokümanların makro fonksiyonunu aktif hale getirmeyin: Microsoft yıllar önce makroların otomatik olarak çalışmasının önüne geçmiş olsa da, özellikle kötü niyetli yazılımlara sahip dosyalarını ısrarla makroları aktif hale getirmeye çabaladığı da bir gerçek. 
 
5.Ne olduğunu bilmediğiniz dosya eklerini açmayın: Bazı durumlarda e-posta ekindeki dosyanın istediğiniz dosya olduğundan emin olamaz, bu dosyayı açmak gerektiğini düşünürsünüz. Oysa emin değilseniz açmayın. 
 
6.Kendinize ihtiyacınız olandan daha fazla yetki vermeyin: Kullandığınız sistemde yönetici yetkiniz olsa bile gerekmedikçe dosya açma, internette gezinme ve diğer gündelik işler sırasında sisteme yönetici olarak giriş yapmaktan kaçının.
 
7.Microsoft Office görüntüleyicilerini kullanın: Microsoft Office dosya görüntüleyicileri Word, Excel, PowerPoint gibi dosyaların içeriğini yanlışlıkla makroları aktif hale getirmeden görüntülemenizi sağlar. Böylece dosya içeriğine bakarken tuzağa düşmenizi de engeller.
 
8.Yamalarınızı ihmal etmeyin: Zararlı yazılımlar sadece belli yazılımlarla değil, her türlü sistem açığı üzerinden bilgisayara giriş yapabilirler. İşletim sistemini ve yazılımları ne kadar güncel tutarsanız, güvenlik açıkları nedeniyle zarar görme riskiniz o kadar azalır. 
 
9.İş uygulamalarınızla gelen güvenlik özelliklerini aktif hale getirin: Yeni uygulamalar, beraberinde “internetten gelen dosyalarda makro fonksiyonlarının çalışmasını engelle” gibi yeni özelliklerle gelir. Bunları kullanmayı ihmal etmeyin.
 
10.Çağdaş güvenlik uygulamalarından destek alın: Fidye yazılımları ve benzer inatçı tehditleri sistemlerden uzak tutmak, her aşamada özenli bir koruma gerektirir. Bunun için çağdaş güvenlik yazılımlarından yardım alın.

Okumaya Devam Et

Analiz

Google’dan ‘ameliyat robotları’ projesi

Amerikan teknoloji ve internet devi firma Google, sağlık ve kozmetik sektörü firması “Johnson & Johnson”la, “ameliyat robotu” üretmek üzere bir ekip oluşturdu.

 

Johnson & Johnson şirketler grubundan yapılan açıklamada, gruba bağlı tıbbi cihazlar firması Ethicon’un Google’la stratejik iş birliğine girme konusunda kesin bir anlaşma imzaladığı kaydedildi. Açıklamada, iki firmanın ameliyatlarda, cerrahlara, hasta ve sağlık bakım sistemlerine yardımcı olacak “ameliyat robotları” üretilebilmesi için ” Yaşam Bilimleri” ekibi oluşturdukları belirtildi.

Robot destekli ameliyatlar, cerrahlara operasyonu kontrol etmesi konusunda büyük bir destek sağlarken hastalara da ameliyat sonrası travma ve yara izinin en aza indirilmesi konusunda fayda sağlıyor.

Okumaya Devam Et

Editör Seçimleri

Donanım2 ay önce

Canon, Yeni Çok İşlevli Yazıcısı

Görüntüleme teknoloji lideri Canon, yeni geliştirdiği imageFORCE teknoloji platformuyla çalışan imageFORCE C7165 çok işlevli yazıcısını tanıttı. Modern çalışma alanında sürekli...

Manşet2 ay önce

Nagarro + MBIS

Nagarro + MBIS, Geliştirdiği SpringField Metodolojisiyle İşletmelerin Dijital Dönüşümünü Kolaylaştırıyor  Dijital dönüşüm, işletmelerin rekabet avantajı elde etmelerinde en önemli süreçlerin...

Donanım2 ay önce

Huawei WiFi BE3

Huawei WiFi BE3, Wi-Fi 7 teknolojisi ve 3,6 Gbps’e varan hız performansıyla ev ve iş yerlerinde hızlı, kesintisiz ve güvenli...

Donanım7 ay önce

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu....

Donanım7 ay önce

Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor mu?

Akıllı saatler, fitness takip cihazları ve diğer giyilebilir cihazlar cep telefonlarımız ve tabletlerimiz kadar olağan hale geldi. Bu bağlantılı cihazlar...

Manşet7 ay önce

İş Yerlerinizi Yeni Nesil Dijital Güvenlik Ürünleriyle Koruyun 

Küresel bir yeni nesil dijital güvenlik şirketi olan ESET, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir tehdit algılama ve müdahale çözümü sunmak...

Analiz7 ay önce

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3...

Donanım7 ay önce

Link Bilgisayar İle İkas’tan Stratejik İş Birliği

Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı Link Bilgisayar, yeni nesil e-ticaret altyapısı sunan İkas ile pazar erişimini artıracak bir...

Donanım7 ay önce

MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar: “MediaMarkt Türkiye olarak kazandığımızı Türkiye’ye yatırmaya, deneyimle büyümeye devam edeceğiz.”

Avrupa ve Türkiye’nin 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt 2024 yılı stratejisini ve yatırım planlarını açıkladı. MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar,...

Mobil8 ay önce

Qualcomm, Alt Seviyeye Krait Vermeyecek

Ünlü mobil çip üreticisi Qualcomm, 2012 yılının en hızlı büyüyen yarı iletken üreticisi olmayı başarmıştı. Firmanın ARM Cortex A15 ve...

Trendler