Yazılım
Windows 10’da varsayılan arama motoru Yandex oldu
Microsoft, yeni nesil işletim sistemi Windows 10 ile birlikte tarayıcıları için arama motoru olarak Yandex’i tercih etti. Buna göre Türkiye, Rusya, Belarus, Kazakistan ve Ukrayna başta olmak üzere çevre ülkelerde Microsoft Edge ve Internet Explorer kullanıcılarının hem açılış sayfası hem de varsayılan arama motoru Yandex olacak.
Microsoft ve Yandex, yukarıda saydığımız ülkeler ve ileride eklenecek bölgedeki diğer ülkelerde kullanıcı deneyimini artırmak adına stratejik iş birliğine gittiklerini duyurdu. Bu iş birliği çerçevesinde Windows 10 işletim sistemli cihazlarda yer alan Microsoft Edge ve Internet Explorer tarayıcılarında Yandex varsayılan açılış sayfası ve arama motoru olarak sunulacak.
Anlaşmanın geçerli olduğu ülkelerde kullanıcılar Windows 10’un sunduğu avantajları özel bir Yandex tanıtım sayfası üzerinden görebilecek, bu sayfa üzerinden Windows 10’u resmi olarak indirip, kullanabilecekler. Hazırlanan özel Yandex sayfasında ayrıca Windows 10 ile yapılabilecekler de detaylıca görülebilecek.
Manşet
İş Yerlerinizi Yeni Nesil Dijital Güvenlik Ürünleriyle Koruyun
Küresel bir yeni nesil dijital güvenlik şirketi olan ESET, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir tehdit algılama ve müdahale çözümü sunmak için yenilikçi Open XDR platformu Stellar Cyber ile iş birliği yaptığını duyurdu. Bu entegrasyon, MSSP’ler (Yönetilen Güvenlik Sağlayıcıları) ve işletmeler için uygun maliyetli, verimli tehdit tespiti ve yanıtı sağlayarak hızla gelişen tehditler karşısında güvenlik operasyonlarını daha güçlü hale getirecek…
ESET ve Stellar Cyber, güvenlik ekiplerini daha verimli ve etkili hale getiren akıllı otomasyona sahip ürünler sunmaya odaklanıyor. ESET’in yapay zekaya dayalı ESET PROTECT Platformu ve modülleri, kurumların tüm iş ortamını kolayca korumasını sağlıyor. ESET’in dünyanın dört bir yanından gelen eyleme geçirilebilir telemetri ile desteklenen proaktif önleme öncelikli yaklaşımı sayesinde fidye yazılımlarının ve diğer saldırıların büyük ölçekli güvenlik olaylarına dönüşmesini engelliyor.
ESET’in zengin, küresel kaynaklı telemetri verileri sayesinde Stellar Cyber’ın Open XDR çözümü, gelişmiş bir proaktif güvenlik duruşuna sahip olacak ve güvenlik operasyonlarının ortamlarını korumak için ihtiyaç duydukları araç sayısını azaltacak. Düşük yanlış pozitif oranları, hızlı düzeltme süresi, düşük işlem ayak izi ve yapay zekaya özgü otomasyon, ESET PROTECT Platformunu son derece cazip bir yeni nesil güvenlik platformu haline getiriyor.
Şüpheli tehditleri otomatik olarak tanımlamak için derin makine öğrenimi modelleri kullanarak farklı ürünlerden gelen verileri işleme ve analiz etme konusunda uzmanlaşan ve tehditlerin hızlı bir şekilde düzeltilmesini sağlayan Stellar Cyber ile entegrasyon, güvenlik ekiplerine saldırganlara karşı kalıcı bir avantaj sağlayacak.
ESET KOBİ ve MSP Segmenti Başkan Yardımcısı Michal Jankech yaptığı açıklamada, “Müşterilerimizin ihtiyaçları bizim için her şeyden önce gelir, Stellar Cyber’ın sunduğu çok sayıda kullanıma hazır entegrasyon sayesinde müşterilerimiz kaynak eklemeden güvenlik operasyonlarını güçlendirebiliyor” dedi.
Stellar Cyber Stratejik İş birlikleri Başkan Yardımcısı Andrew Homer “ESET ile ortaklığımızı ve birleşik çözümlerimizin değerini duyurmaktan heyecan duyuyoruz. ESET, güçlü bir anahtar teslim otomatik çözümle müşterilerimizin güvenliğini sağlamaya yardımcı olma tutkumuzu paylaşıyor” dedi.
İşbirliğinin temel faydaları olarak şunlar öne çıkıyor;
- İşletmelerin ve güvenlik sağlayıcılarının proaktif güvenlik duruşunu geliştirir.
- Bir kuruluşu korumak için gereken araç sayısını önemli ölçüde en aza indirir.
- Verilerin bir araçtan diğerine taşınmasıyla ilgili manuel süreçleri ortadan kaldırarak güvenlik ekibinin üretkenliğini artırır.
- Birleşik çözümde bulunan en son tehdit algılama teknolojilerini kullanarak sektördeki en düşük yanlış pozitif uyarı oranlarını üretir.
Yazılım
iOS 9’un reklam engelleme özelliği yayıncıları endişelendiriyor
iOS 9’un önemli özelliklerinden biri olan reklam engelleyici, daha tanıtıldığı ilk günden bu yana tartışma konusu haline geldi. Kullanıcılar bu özelliği genel olarak başarılı buldu. Ancak görünüşe göre reklam verenler durumdan o kadar da memnun değil.
Her yıl milyonlarca satış rakamına ulaşan iPhone’a gelen bu özellik, reklam verenlerin işini iyiden iyiye zorlaştırıyor. Şu anda yıllık 70 milyar dolara yakın gelir elde edilen reklamlar, en çok zararı reklam engelleyici uygulamalardan dolayı yaşıyor. Geliştiriciler bu uygulamalarla başa çıkmakta zorlanırken bir de Apple’dan böyle bir hamle gelmesi, reklam sektörüne büyük darbe indirecek gibi görünüyor. Digital Content Next’in CEO’su Jason Kint, reklam engelleyici uygulamaların zaten büyük bir sorun olduğunu ve Apple’ın bu hamle ile birlikte reklam engelleme konusunu daha da büyük bir sorun haline getirdiğini ifade ediyor.
Yazılım
En az bir zararlı yazılımla karşılaşma riskimiz yüksek!
Kaspersky Lab tarafından yeni yapılan araştırma, Türklerin çok çeşitli iletişim ve eğlence amaçlı online hizmetleri kullanmaya meyilli olduklarını ortaya çıkardı. Aynı zamanda araştırma raporunda, interneti alışveriş ve finansal işlemler için kullanmaya çoktan alışmış olan Türk kullanıcıların, bankacılık işlemleri açısından dünya ve Batı Avrupa çapında önemli bir orana ulaştığı da ortaya çıkıyor.
Türk internet kullanıcıların yüzde 78i sosyal ağlar üzerinden iletişim kuruyor
Online servis olarak en çok e-posta hizmetini kullanan Türk internet kullanıcılarının yüzde 86sı her gün e-postalarını kontrol ediyor. Türk kullanıcılar arasında ikinci en popüler aktivite olan sosyal ağlar üzerinden ise iletişim yüzde 78lik bir orana sahip. Dünya çapındaki kullanım oranlarına bakıldığında da bu rakamlar pek farklılık göstermiyor.
Internet üzerinden ücretsiz yazılım arayanların oranı yüzde 61
Kasperskynin araştırmasına göre ayrıca, Türk kullanıcıların çoğu internetimultimedya eğlence kaynağı olarak kullanıyor. Kullanıcıların yüzde 75i hergün radyo üzerinden müzik dinlerken, yüzde 72si video izliyor. Türk internet kullanıcılarının yüzde 62si boş zamanlarını oyun oynayarak geçiriyor ve yaklaşık olarak yüzde 61i günlük olarak ücretsiz yazılım araştırmasına giriyor.
Türklerin yüzde 70i online alışverişe alışkın
Finansal işlemleri gerçekleştirmek için internet kullanan Türklerin sayısı ise Dünya ve Batı Avrupa ülkelerdeki oranlarla paralel bir tablo çiziyor. Şu anda Türklerin yüzde 70i her gün online alışveriş yapıyor. Bu oran dünya çapındaki online bankacılık işlemleri açısındanyüzde 69.7 olarak gerçekleşiyor. Yani, Dünya genelinde ve Batı Avrupada internet bankacılığının popüleritesi Türkiyeye oranla yaklaşık yüzde 1 daha düşük.
Internet kullanıcılarının yüzde 37si en az bir defa zararlı yazılımlarla karşılaşıyor
Araştırmaya göre, Türkler internetin kendilerine sunduğu fırsatlardan aktif olarak yararlanıyor. Araştırmaya katılanların çoğu, internetsiz hayatlarının nasıl olacağını hayal bile edemediklerini belirtiyorlar. Bu yüksek faaliyet oranı aynı şekilde zararlı yazılım geliştiricilerinin, hackerların ve diğer zarar amaçlı kullanıcıların oranını da yükseltiyor. Kaspersky Lab analistleri, her gün, 128 binden fazla tehdidi ortaya çıkarıyor. 2012nin üçüncü çeyreğinde siber tehditlerle ilgili gerçekleştirilen bir analiz, Türk kullanıcılarının yüzde 37sinin en az bir defa online zararlı yazılımlarla karşı karşıya kaldığını ortaya koyuyor.
Kaspersky Lab Pazarlama Kurulu Başkanı Alexander Erofeev, araştırma ile ilgili şunları söylüyor;
Farklı oluşturmak bu portre, çağdaş bir internet kullanıcısının alışkanlıklarını, online faaliyetlerini, dijital kişiliğini ortaya koymaktadır. Maalesef, kullanıcıların çoğunun siber tehditlere karşı duyarsız kalması, bu tehditlerin başarılı sonuçlar almasına meydan veriyor. Ancak, kullanıcıların oldukça karmaşık bu tehditlerle baş başa kalmasına izin vermiyoruz. Kullanıcıların, online ödeme gibi aktiviteleri ve internet işlemleri boyunca yalnız bırakmayan Kaspersky Internet Security, dijital dünyadaki verileri koruyan önemli bir güvenlik çözümü olup, kullanıcılar için hem kolay hem de güvenilir bir deneyim sağlıyor.
-
Mobil8 ay önce
Yeni Samsung Galaxy S10 Ailesi
-
Mobil8 ay önce
Bill Gates’ten iPad yorumu!
-
Internet8 ay önce
IPV6 Forum Türkiye Kuruldu
-
Internet8 ay önce
Kablosuz internet ağları korumasız
-
Android8 ay önce
Android Oyunu: Radiant Free
-
Donanım8 ay önce
AMD Ryzen™ 7 İşlemcilerle
-
Oyun8 ay önce
Cebinizdeki IQ oyunu: NumerIQ
-
Internet8 ay önce
Online alışverişe çığır açan teknolojiler damga vuracak