Bağlantıda Kalın

Analiz

Online alışverişte Türkiye’de bir ilk gerçekleşiyor!

PayU ve ComPay işbirliği sayesinde milyonlarca internet bankacılığı müşterisi, binlerce e-ticaret sitesi üzerinden yapacakları alışverişlerde banka hesabından, kredili mevduat hesabından ya da bankasının cüzdan uygulamasından kolayca ve güvenle ödeme yapabilecek. İşbirliği, kredi kartı olmayan müşterilerin yanı sıra internet alışverişlerinde kart bilgilerini paylaşmak istemeyenler için de kolay ve güvenli bir ödeme çözümü sunuyor.

Türkiye’nin önde gelen Fintech start-uplarından olan ve online alışveriş esnasında dijital bankacılık kanallarını kullanarak ödeme yapma imkanı sağlayan ComPay Ödeme Çözümleri’nin sunduğu kolay ve güvenli ödeme altyapısı, PayU platformuna entegre oldu. Bu entegrasyonla artık lider ödeme kuruluşu PayU Türkiye’nin güvenli ödeme çözümlerinden faydalanan binlerce e-ticaret sitesinde, ComPay ile ödeme kabulü mümkün oluyor, milyonlarca internet bankacılığı müşterisi artık banka hesabından, kredili mevduat hesabından ya da bankasının cüzdan uygulamasından kolayca ve güvenle ödeme yapabiliyor.

Dünyada ve Türkiye’de son yıllarda hızla büyüyen FinTech alanında öncü iki şirketin gerçekleştirdiği ortaklık, ödeme sistemlerinin dinamiklerini etkileme anlamında da önem taşıyor. Sektörde farklı çözümleri sunabilmek için ciddi entegrasyon maliyetine katlanmak zorunda olan e-ticaret siteleri, bu sayede ek maliyete katlanmadan yenilikçi ödeme çözümüne tek bir kanaldan sahip olabiliyor.

İnternetten alışveriş yaparken farklı ve güvenli ödeme alternatiflerini çok daha yaygın kullanma imkanına kavuşan son tüketici, ödeme anında hesabının bulunduğu bankanın kanallarına bağlanarak bankasının güvenlik standartlarında işlemlerini tamamlayabiliyor.

Online alışveriş ve ödeme konusunda kendi alanlarındaki en iyi iki çözümü sunan PayU ve ComPay’in sahip oldukları avantajları birleştirerek güç birliği yapmaları, hizmet verdikleri e-ticaret firmaları, müşteriler ve bankalar için değer katarak Türkiye’de e-ticaretin gelişmesine de katkı sağlayacak. PayU’nun mevcut ödeme araçlarına ek olarak ComPay’in internet üzerinden farklı ödeme alternatif kanallarını kullanmak isteyen müşterilere yönelik ödeme kolaylıkları birleştiğinde milyonlarca müşteriye kolay ve güvenli ödeme alternatifleri sunulacak. E-ticaret pazarının genişlemesi için bu tip işbirlikleri büyük önem taşıyor ve sektör için örnek teşkil ediyor.

PayU Türkiye CEO’su Y. Emre Güzer, konuyla ilgili şunları söylüyor:  “PayU Türkiye olarak öncelikli amacımız e-ticaret ekosistemini genişletmek. Bu doğrultuda işyerlerimize yeni müşterilere ulaşmalarını sağlayacak alternatif ödeme araçları sunmamız oldukça önem taşıyor. ComPay’in internet bankacılığı kanalları üzerinden ödeme çözümü sayesinde kartı olmayan ya da kartını internet üzerinden alışverişlerde kullanmak istemeyen milyonlarca müşteriye de online alışveriş imkanı sunmuş oluyoruz.  İşyerlerimize de sadece duyulduğunda kulağa ilgi çekici gelen teknolojik yenilikler değil, gerçekten işlerine ve ticaretlerine katma değer sağlayacak, rekabette fark katabilecekleri ürünler sunmak için çalışıyoruz.”

ComPay Kurucu Ortağı İrfan Aslan, konuyla ilgili şöyle konuşuyor: “PayU Türkiye ile olan işbirliğimizden son derece memnunuz. Özellikle proje geliştirme aşamasında hem ComPay hem de PayU’nun ortak paydasının müşterilere değer sağlamak olması dolayısıyla çok kısa sürede projemizi hayata geçirdik. Müşterilerimizin hayatını kolaylaştırıp daha güvenli çözümler sundukça işbirliğimizin gelecekte daha da kapsamlı olacağına ve sektörün de bundan pozitif etkileneceğine inanıyoruz. ComPay olarak artık binlerce e-ticaret firmasına PayU ile çok daha hızlı ulaşmayı ve çok kısa sürede ComPay İnternet Bankacılığı ile ödemenin Türkiye çapında yaygın bir ödeme alternatifi olmasını hedefliyoruz.”

Okumaya Devam Et

Analiz

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3 milyon kişi kentlere taşınırken, Birleşmiş Milletler‘in tahminlerine göre 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 68’inin kentlerde yaşaması bekleniyor. 44 yıldır bilişimin gücünü akıllı şehir yaklaşımını güçlendirmek ve yaygınlaştırmak için kullanan SAMPAŞ Holding, kentleşmenin ve kentliliğe bağlı sorunların giderek arttığı bir dünyada kentlerin günümüzde ve gelecek nesiller için nasıl daha yaşanılabilir hale getirileceğiyle ilgili çözümleri, 8 Haziran 2024’te İstanbul’da gerçekleştireceği Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde paylaşacak…

2050 yılına kadar dünya genelinde kentsel alanlarda yaklaşık 2,5 milyar daha fazla sayıda insanın yaşayacağı öngörülüyor. Çok hızlı büyüyen ve gelişen ketlerin akıllı ve dirençli bir hale getirilmesi gerekiyor. Bunun da yolu barınmadan ulaşıma, kamu hizmetlerinden güvenliğe, enerji verimliliğinden çevreye duyarlı sistemlere kadar birçok faktörü içinde barındıran bütünsel bir akıllı şehir vizyonunun planlanmasından geçiyor.

SAMPAŞ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı – Şekip Karakaya

Tüm dünyanın üzerine çalıştığı, gelişmiş ülkelerin büyük yatırımlar yaptığı akıllı ve dirençli kent vizyonunu yakalamak için SAMPAŞ Holding tarafından yerel yönetimlerin katılacağı Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi düzenleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu’nun katılımıyla, 8 Haziran tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek zirvede bir kentin akıllı ve dirençli olabilmesi için gerekli olan tüm standartlar masaya yatırılacak ve yerel yönetimlerle birlikte incelenecek.

Akıllı şehir yaklaşımını güçlendirmek ve yaygınlaştırmak için 42 yıldır bilişimin gücünü kullanan SAMPAŞ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya konuyla ilgili olarak değerlendirme de bulunarak “Kentlerin ve kentlerde yaşayan insanların ihtiyaçları her geçen gün değişirken değişimlere uyum gösteren, gelişen risklere karşı daha dirençli bir yaşam sunan bir kent anlayışı şekillenmeye devam ediyor. Verinin anlık toplanmasını, analiz edilmesini ve kenti yöneten kararlara yön vermesini sağlayan teknolojiler, insan, doğa ve yapılar arasında kusursuz bir uyum oluştururken, bu duruma dayalı kentlerde yaşama potansiyelimizi de artırıyor.

SAMPAŞ Holding olarak biz, verilerin altyapılarla kesintisiz etkileşime girdiği ve tüm canlıların ihtiyaçlarının anında karşılandığı kentlerin kurulabileceğini biliyoruz. İnovasyonun gücüyle, bugünden başlayarak gelecek nesiller için dirençli ve sürdürülebilir şehirler inşa etmek üzere teknolojiler, politikalar ve insanlar arasındaki uyumu ve bu konudaki bilinci artırmayı amaçlıyoruz.

Bu bağlamda, 8 Haziran’da İstanbul’da Türkiye’deki yerel yönetim idarecileriyle kentlerin geleceğini “Akıllı ve Dirençli Ketler Zirvesi’yle” şekillendiriyoruz.

Okumaya Devam Et

Analiz

İşte karşınızda Samsung Galaxy M14 5G

Samsung, Mart ayında tanıttığı Galaxy M14 5G modelini nihayet Hindistan’da piyasaya sürüyor. 21 Nisan’dan itibaren, Amazon.in ve Samsung’un online mağazası üzerinden satın alınabilecek olan telefon, küresel sürüme kıyasla şarj hızında yapılan bir iyileştirme ile beraber geliyor.

Telefonun teknik özellikleri hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse, cihazda 6.6 inçlik bir LCD ekran ve V şeklinde bir çentik bulunuyor. FHD+ çözünürlük ve 90Hz yenileme hızına sahip bu ekran, Exynos 1330 yonga seti ile 4 veya 6GB RAM ve 128GB dahili depolama alanı ile kombine edilmiş. Ayrıca telefonda MicroSD kart yuvası olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

İşte karşınızda Samsung Galaxy M14 5G

Telefon üçlü kamera kurulumuna sahip. Burada 50MP ana kameraya, 2MP derinlik sensörü ve 2MP makro ünitesi eşlik ediyor. Cihazda yer alan selfie kamerası ise 13MP çözünürlüğe sahip. Samsung Galaxy M14 5G, 6.000mAh’lık büyük bir pile sahip ve bu batarya, 25W hızlı şarjı destekliyor. Ancak telefonun kutusundan maalesef ki şarj cihazı çıkmıyor. Telefon, Samsung’un en son OneUI 5.1 arayüzü ve Android 13 işletim sistemi ile birlikte geliyor.

Mavi, yeşil ve gümüş renk seçenekleri mevcut olan telefonun 4GB / 128GB bellek kombinasyonu 13.490 rupilik fiyat etiketine sahipken, 6GB / 128GB varyasyonu 14.990 rupi olarak belirlendi.

Samsung Galaxy M14 5G’nin Hindistan’da piyasaya sürülmesi, kullanıcıların yüksek hızda internet erişimi için önemli bir seçenek sunuyor. 5G teknolojisinin desteği sayesinde, daha yüksek hızlarla internete bağlanmak mümkün olacak. Bununla birlikte, telefonun uluslararası fiyatları hakkında herhangi bir bilgi henüz mevcut değil.

Okumaya Devam Et

Analiz

Zcash ile Kripto Para Madenciliği Artıyor

Geçtiğimiz Ekim ayında yeni bir kripto para birimi olan ve yaratıcıları tarafından Bitcoin’e göre daha güvenli olduğu söylenen Zcash kullanıma sunuldu. Zcash’in değeri kısa bir süre içerisinde büyük oranda artarken, para birimini üretmek için kullanılan uygulamanın yüklendiği kişisel bilgisayarların sayısında da bir artış gözlemlendi. Uygulama çoğu zaman başka bir yazılım gibi görünerek gizlenirken, kullanıcılar da bilgisayarlarının suçlular tarafından Zcash üretmek için kullanıldığından habersizdi.

Blockchain temelli para birimlerinin en önemli özelliklerinden biri, yeni “bir birim para”nın (coin) özel “madenci” yazılımlar sayesinde ve bilgisayarların işlemci gücünden faydalanılarak yaratılabilmesidir. Aynı zamanda Blockchain konseptine göre ne kadar çok miktarda para üretilirse, tek bir birim paranın üretimi için gerekli zaman ve işlemci gücü de o oranda artar.

Örneğin 2009’da, bilinen ilk ve en popüler kripto para birimi olan Bitcoin yaratıldığında, binlerce birim parayı üretmek için sadece birkaç güne ve orta performanslı bir bilgisayara ihtiyaç vardı. Günümüzde ise tek bir birim Bitcoin üretmek için binlerce yıla, yüksek miktarda işlemci gücüne ve elektrik enerjisine ihtiyaç bulunuyor. Zcash gibi Blockchain temelli alternatif para birimleri için ise bu söz konusu değil.

2009’da Bitcoin ile olduğu gibi, sadece birkaç ay önce kullanıma sunulan ve henüz çok fazla miktarda üretilmemiş olan Zcash için birim para üretmek günümüzde nispeten kolay bir süreç. Fakat Bitcoin’in aksine, Zcash’in değeri neredeyse piyasaya sürülür sürülmez büyük bir hızla arttı. Bir ara Zcash birim fiyatının 10.000 dolar seviyesine ulaştığı görüldü.

Bu gibi gelişmeler Zcash’i siber suçlular için çok cazip bir hale getirdi. Yeni para biriminin yeraltı dünyasına etkilerini gözlemleyen Kaspersky Lab araştırmacıları, Zcash madenciliği için yazılım yüklenmiş 1000’in üzerinde bilgisayar keşfetti. Söz konusu yazılım genellikle Görev Yöneticisi araçları şeklinde gizleniyor, suçlular Zcash madenciliği uygulamalarını torrent dosyaları aracılığıyla, ücretsiz veya korsan yazılımlarla birlikte yayıyordu. Uygulamaların gerçek amacından haberdar olmayan kullanıcılar, bu tür yazılımları bilgisayarlarına gönüllü olarak kuruyor. Geçtiğimiz Kasım ayında, tespit edilen bilgisayarların suçlulara her hafta 6000 dolar kar sağlayacak şekilde Zcash ürettiği ortaya çıktı.

Kaspersky Lab Küresel Araştırma ve Analiz Takımı Baş Güvenlik Uzmanı Alexander Gostev, “Sorun aslında madencilik yapan yazılımın zararlı kategorisine girmemesi ve güvenlik çözümleri sağlayan şirketlerin çoğunluğu tarafından ‘temiz’ olarak tespit edilmesi. Eskiden madencilik botnetleri vardı. Yani kullanıcıların bilgisayarlarını kullanarak Bitcoin üreten yazılımlar bulaştırılmış olan bilgisayarlardan oluşan ağlar. Zamanla, ufacık bir miktar Bitcoin üretmek için gerekli zaman ve kaynağın çok artması sebebiyle Bitcoin madenciliği cazibesini yitirdi ve botnetler ortadan kayboldu. Zcash’in ses getiren ortaya çıkışı bu tarz botnetlerin yeniden dirilmesine sebep olabilir.” diyor.

Bir bilgisayara kripto para birimi madenciliği yazılımı yüklenmesi, kullanıcıların verileri için mutlaka kötü sonuçlar doğacağı anlamına gelmiyor. Fakat enerji tüketimi artan makineler elektrik faturalarına olumsuz yansıyor. Bir başka sonuç ise bilgisayarın RAM’ine çok yüklenilmesi çünkü madencilik yazılımları mevcut belleği %90’lara varan oranda kullanıyor ve cihazların performansını kayda değer ölçüde düşürüyor.

Bilgisayarların Zcash veya diğer bir kripto para birimi için birer madencilik aracına çevrilmesini önlemek için, yasal yazılımların kötü amaçlar için kullanıldığını tespit edebilip bunu engelleyen güvenlik çözümleri kullanmak öneriliyor. Kaspersky Lab ürünleriyle birlikte gelen bu özellik “Tehditler ve İstisnalar” ayarları üzerinden aktif hale getirilebiliyor.

Suçlular tarafından kullanıcıların bilgisayarlarında Zcash üretmek için kullanılan yazılım, Kaspersky Lab ürünleri tarafından aşağıdaki isimler altında tespit ediliyor:

RiskTool.Win64.BitCoinMiner.bez

RiskTool.Win64.BitCoinMiner.bfa

Okumaya Devam Et

Editör Seçimleri

Donanım4 ay önce

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu....

Donanım4 ay önce

Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor mu?

Akıllı saatler, fitness takip cihazları ve diğer giyilebilir cihazlar cep telefonlarımız ve tabletlerimiz kadar olağan hale geldi. Bu bağlantılı cihazlar...

Manşet4 ay önce

İş Yerlerinizi Yeni Nesil Dijital Güvenlik Ürünleriyle Koruyun 

Küresel bir yeni nesil dijital güvenlik şirketi olan ESET, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir tehdit algılama ve müdahale çözümü sunmak...

Analiz4 ay önce

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3...

Donanım4 ay önce

Link Bilgisayar İle İkas’tan Stratejik İş Birliği

Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı Link Bilgisayar, yeni nesil e-ticaret altyapısı sunan İkas ile pazar erişimini artıracak bir...

Donanım4 ay önce

MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar: “MediaMarkt Türkiye olarak kazandığımızı Türkiye’ye yatırmaya, deneyimle büyümeye devam edeceğiz.”

Avrupa ve Türkiye’nin 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt 2024 yılı stratejisini ve yatırım planlarını açıkladı. MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar,...

Mobil6 ay önce

Qualcomm, Alt Seviyeye Krait Vermeyecek

Ünlü mobil çip üreticisi Qualcomm, 2012 yılının en hızlı büyüyen yarı iletken üreticisi olmayı başarmıştı. Firmanın ARM Cortex A15 ve...

Donanım6 ay önce

Philips Smart TV’ye Tasarım Ödülü

TP Vision, Philips 47PFL6907 Smart LED TV ile 2013 iF Ürün Tasarım Ödülü’nü kazandı. iF Ürün Tasarım Ödülü, alanında en...

Android6 ay önce

WhatsApp, BB10’da Yer Almayacak mı?

Nokia S40 platformunda bile kullanılabilen WhatsApp, hızlı bir şekildeSMS’in yerini almaya doğru gidiyor. Mobil internet verisine sahip, herhangi bir numaraya sahip olan...

Donanım6 ay önce

AMD A10-5800K ve AsRock FM2A85X ile 7.93 Ghz

Nick Shih, rekor ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kendisi için 7,93Ghz’in sadece bir ısınma olduğunu hedefinde ise 8GHz olduğunu söyledi....

Trendler