Android
Android her yerde!
Android’in cep ve tabletler dışında bu cihazlarda da kullanıldığını görünce çok şaşıracaksınız!
Google’ın Linux tabanlı popüler mobil platformu Android, bizlere kendisini cep telefonları ve tabletlerde gösteriyor. Açık kaynak kodlu işletim sistemi, popülerliği ile geliştiricilerin ve kullanıcıların ilk tercihleri arasında. Ancak Android, sadece cep ve tabletlerde kullanılmıyor. İşte Android’in gücünden faydalanan 8 cihaz daha!
1. Android’li buzdolapları: Android’le çalışan Samsung T9000, Evernote not alma uygulamasıyla geliyor. 10 inç’lik bir dokunmatik ekrana sahip buzdolabı, fotoğraf ve video uygulamalarını, takvim ve yemek tarifi uygulamalarını destekliyor.
2. Android’li televizyonlar: Android’li TV’lere nadir rastlansa da, böyle LG’nin Google TV’si gibi televizyonlar mevcut. Bunun yanında Archos TV Connect (99 Sterlin) gibi bir cihazla TV’nize Android’i ve Google Play’i entegre edebilirsiniz.
3. Android’li otomobiller: Parrot Asteroid ile otomobilinizi Android’li bir araç-içi eğlence sistemiyle donatmanızı mümkün. Cihaz bluetooth ile eller-serbest konuşma işlevinden FM radyosuna ve web erişimine, haritalardan çeşitli Android uygulamalarına birçok işlev sunuyor. İnternete bağlanabilmek için bir USB 3G modeme ihtiyacınız olacak.
4. Android’li kameralar: Samsung Galaxy Camera, Android 4.1 işletim sistemini kullanıyor. 4.8 inç’lik büyük bir ekrana sahip kompakt kamera, herhangi bir Google Play uygulamasını çalıştırabiliyor. Kameranın özellikleri arasında 21x optik zoom lensi, 23mm diyafram genişliği ve 16.3 megapiksellik sensör var. GPS konumu ile etiketlenmiş fotoğraflarınızı Facebook ve Twitter’a anında yükleyebilirsiniz.
5. Android’li saatler: Giyilebilir teknolojilerin önümüzdeki senelerde yaygınlaşması muhtemel. Si14 WearIT Sports Watch prototipi, Android 4.1 ile çalışıyor ve cep uygulamalarını çalıştırabiliyor. Müzik ve video çalabilen saat, Facebook haberlerini size gösterebiliyor. Bunun yanında saat kalp ritminizi ve kanınızın şeker seviyesini de ölçebiliyor.
6. Android’li akıllı gözlükler: Google’ın Glass Explorer Edition gözlükleri, saydam ekranları ile size etrafınızdakiler hakkında bilgiler gösterebiliyor. Vuzix’in M100’ü ise yine Android’le çalı şıyor ve HD kamerası, GPS ve ivmeölçeri sayesinde size küçük ekranı üzerinde fotoğraflar ve bilgiler gösterebiliyor (ancak ekranı saydam değil).
7. Android’li oyun konsolları: Android’li Ouya, son zamanların ilgi çeken projelerinden. OnLive, TuneIn ve XBMX entegrasyonula zenginleştirilmiş cihaz, oyundan fazlasını sunuyor.
Avuç içine sığabilen boyutlarıyla ilgi çeken diğer bir Android’li konsol ise GameStick. GameStick de oyun olduğu kadar medya merkezi işlevleriyle dikkat çekiyor.
8. Android’li ev otomasyonu: Google’ın Android@home bölümü, Android işletim sistemiyle evimizi kontrol altına almamızı sağlayacak. Ancak proje ortaya çıkalı 2 sene olmasına rağmen henüz önemli bir gelişme yaşanmadı.
Ancak her şey Android@home’dan ibaret değil. Tony Fadell’in Nest ev termostatı, Belkin’in WeMo ışık anahtarları ve Lowe’un bulut tabanlı Iris ev otomasyonu sistemi gibi Android’li sistemlerde daha önce tanışmıştık.
Android
Android Oyunu: Transporters
Transporters, aksiyon ve karmaşa dolu bir yarış oyunu. Diğer koşu oyunları gibi sonsuz olan bu yapımda amacımız puan yapmak. 7 farklı aracı kontrol edebiliyoruz. Kullanabildiğimiz araçlardan bazıları otobüs, çöp kamyonu, itfaiye aracı, kar temizleyici ve bot.
Bir yandan ilerlerken bir yandan da yoldaki engellerden kaçmalısınız. Engeller her araç için aynı iken, kullandığınız araçlara göre de bazı minik görevleriniz var.
Örneğin itfaiye aracı ile yol kenarındaki yangınları söndürmek, otobüs ile yolcu almak, çöp kamyonu ile çöpleri toplamak gibi. Görevleri yapmak şart değil ancak yapılması halinde puan kazanıyorsunuz.
Araçların otomatik olarak gittiği Transporters’da araca sağa ya da sola dokunarak yön verebiliyorsunuz. Bazı araçlarda görevleri yapmak için aracı üstlerine sürmeniz gerekirken bazen de nesnelerin üzerine dokunmalısınz. Yol üzerindeki yangını üzerine dokunarak söndürmek gibi.
Android
Android Oyunu: Beach Buggy Blitz
Google Play Store’a az ama öz oyun sunan bir geliştirici Vector Unit.Daha önce tanıttığımız Riptide GP ve Shine Runner ile başarısını kanıtladı.Beach Buggy Blitz ise en az onlar kadar iyi grafiklere sahip başarılı biryarış oyunu. Aynı zaman Vector Unit’in tek ücretsiz oyunu.
Harika bir müzik ve kuş sesleri arasında açılan oyun, atmosferi ile baştan olumlu puan kazanıyor. Oyuna başlarken yarışların geçtiği adayı kısaca gösteren yapım, \”benim grafiksel yönüm işte bu kadar kuvvetli\” diyor.Beach Buggy Blitz’i hareket sensörleri ile ya da dokunmatik kontrollerle ya da harici bir kol ile oynayabilirsiniz.
Oyuna başlarken neler yapmanız gerektiği anlatılıyor. Yapmanız gereken en büyük görev, zamanınız dolmadan bir sonraki kontrol noktasına ulaşmak. Başaramamanız halinde oyun bitiyor. Oyun içinde topladığımız altınlarla ise güçlendirmeler satın alabiliyoruz.
Android
Android’in Yeni Klavyesi Eski Sürümlerde
Android ekosisteminin son temsilcisi, Nexus 4 ve Nexus 10 ile beraber duyurulan Android 4.2 Jelly Bean oldu. Android 4.2 Jelly Bean’ın getirdiği yeniliklere buradaki makalemizden bakabilirsiniz.
Android 4.2 Jelly Bean’in getirdiği en büyük yeniliklerden biri de Gesture Typing adı verilen, swype destekli yeni klavyesiydi. Artık bu klavye içinAndroid 4.2 Jelly Bean’i beklememize gerek kalmadı.
Yazacağınız kelimelerdeki karakterleri tek tek tuşlamak yerine, elinizi yazacağınız harflere doğru sürüklediğinizde otomatik olarak kelimeleriortaya çıkartan teknoloji artık Google Play Store üzerinden indirilebiliyor.Google’ın burada yayınladığı klavye, ani bir kararla yayından kaldırıldı.
Google tarafından yayınlanan Gesture Typing uygulaması esaısnda dahaönce de mevcuttu fakat Android 4.2’deki değişiklikler şimdi eklenerek yenilendi diyebiliriz. Şimdi yayından kaldırılmasına sebep olarak bazı sorunlar öne sürülüyor. Bakalım Play Store’a uygulama tekrar yüklenecek mi?
Uygulama tekrar yüklenmese de Android sitelerinde apk’sı bulunuyor. Denemek isteyenler aratıp, apk şeklinde uygulamayı yükleyebilirler.
Çalıştırabilmeniz için Android 4.0 Ice Cream Sandwich ve üzeri bir işletimsistemine sahip olmanız gerektiği Gesture Typing’i yüklediğiniz zaman ayarlardaki giriş, klavye ve giriş kısmında ortaya çıkıyor.
-
Mobil8 ay önce
Yeni Samsung Galaxy S10 Ailesi
-
Mobil8 ay önce
Bill Gates’ten iPad yorumu!
-
Internet8 ay önce
IPV6 Forum Türkiye Kuruldu
-
Internet8 ay önce
Kablosuz internet ağları korumasız
-
Android8 ay önce
Android Oyunu: Radiant Free
-
Donanım8 ay önce
AMD Ryzen™ 7 İşlemcilerle
-
Oyun8 ay önce
Cebinizdeki IQ oyunu: NumerIQ
-
Internet8 ay önce
Online alışverişe çığır açan teknolojiler damga vuracak