Bağlantıda Kalın

Donanım

Casper 2017 yılında yüzde 40 büyüdü

Türkiye’nin teknoloji markası Casper, 2017 yılında onlarca yeni bilişim ürünüyle Türk tüketicilerinin beğeni ve ihtiyaçlarına yanıt verdi. Casper, 2017 yılında cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 40 gibi yüksek bir oranda artırarak 720 milyon liraya çıkardı. Casper Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Yıldırım, bu yıl olduğu gibi gelecek yıllarda da sektörün üzerinde bir büyümeyle akıllı telefon pazarında aldıkları payı 2020 yılında yüzde 15’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
 
Telefondan elde edilen ciro bilgisayarı geçti
 
2016 yılında Türkiye’de 12 milyon 550 bin adet telefon satıldığını, bu yıl ise bunun 11 milyon 810 bin adede gerilediğini belirten Yıldırım, “Telefon pazarında yıllardır süregelen büyüme trendi bu yıl düşüşe geçti. Adet bazında telefon satışlarında yüzde 6 daralma yaşandı. Pazardaki daralmaya rağmen Casper olarak, akıllı telefon kategorisinde bu yılı adet bazında yüzde 23, ciro bazında ise yüzde 65 büyümeyle kapatarak önemli bir başarıya imza atıyoruz” dedi. Bilgisayar pazarında da adet bazında yüzde 8’lik düşüş yaşandığını ancak tüketicilerin daha üst kategorideki ürünlere doğru bir yönelime sahip olmaları ve kur artışı ile ciro bazında pazarın yüzde 10 büyüdüğüne dikkat çeken Yıldırım, Casper olarak bilgisayar tarafında da yüzde 22 ile pazarın çok üzerinde bir büyüme sağladıklarının altını çizdi. Casper olarak bilgisayar tarafında pazarın üzerinde büyüme gerçekleştirmelerine rağmen bu yıl ilk kez telefon satışlarından elde ettikleri cironun bilgisayar satışlarından elde ettikleri ciroyu aştığını söyledi.
 
Pazardaki daralmaya rağmen Casper açısında başarılı bir yılı geride bıraktıklarını belirten Yıldırım, 2017 yılında cirolarını bir önceki yıla göre yüzde 40 artırarak 720 milyon liraya çıkardıklarını söyledi. Yıldırım, “Bu yıl sağladığımız büyüme bir anlamda 3 yıl önce gerçekleştirdiğimiz yapısal dönüşümün ilk somut göstergesidir. Bu dönüşümün sonucunda sağladığımız güçlü bir alt yapı, yenilikçi yönetim anlayışı, ürün ve hizmet süreçlerinin tüm aşamalarında “mükemmellik” anlayışımızla gelecek yıllarda da güçlü büyüme performansımızı devam ettireceğiz” dedi.
 
Akıllı telefonla çağın beklentilerini karşıladık
1991 yılında üniversiteden yeni mezun olmuş 3 arkadaşla çıktıkları yolda Türkiye’nin öncü teknoloji şirketi haline geldiklerini dikkat çeken Yıldırım, 26 yıldır teknoloji ve bilişim alanında ürettikleri yenilikçi ürün ve hizmetlerle Türkiye ekonomisine katma değer sağladıklarını söyledi. Casper olarak 3 yıl önce çağın ihtiyaçlarını görerek kapsamlı bir yeniden yapılanma sürecine girdiklerini vurgulayan Yıldırım, “Çeyrek asrı aşan bilgi ve deneyim ışığında 3 yıl önce çok yönlü bir yapılanma sürecinin ardından Casper’in yeni vizyonunu oluşturduk. Casper’ın gelecek 25 yılına damga vuracak bir vizyonunu ortaya koymaya gayret ettik. Bu vizyonu oluştururken de müşteri odaklı bir anlayışı ilke edindik. Vizyonumuzun merkezine “mükemmel ekip”, “mükemmel sistem”i koyduk. Çevresine ise “mükemmel ürün”, “mükemmel servis”, “mükemmel marka” ve “mükemmel satış kanalları”nı yerleştirdik. Aradan geçen kısa sürede ürün ve hizmetlerimizi mükemmel bir noktaya taşımayı sağlayarak, müşterilerimizin ihtiyaçlarına en ideal çözümler üretebildik. Kalite anlayışımız ve müşteri odaklılığımızın bir sonucu olarak sürdürülebilir hızlı büyüme ivmesini yakalayabildik. İkinci 25 yıl için yaptığımız bu yatırımın meyvelerini 2017 yılında almaya başladık. Ürün ve hizmetlerimizde sürekli yeniliklerle gelecek dönemde istikrarlı büyüme sağlamaya odaklandık” dedi. Yıldırım, bu değişimin bir sonucu olarak bilgisayarın yanısıra artık akıllı telefonlarıyla da mobil dünyanın kapılarını kullanıcılarına aralayan bir marka haline geldiklerinin altını çizdi.
 
2018’de hedef 500 bin telefon
Gelecek yıl ile ilgili hedeflerinden de bahseden Yıldırım, mükemmellik anlayışıyla gelecek yıllarda da güçlü büyüme performansını devam ettireceklerinin altını çizdi. Bu yıl 400 bin adet olan akıllı telefon satışlarını, 2018 yılında 500 bin adete çıkarmayı hedeflediklerini belirten Yıldırım, gelecek yıl ağırlıklı olarak orta-üst (Premium) segmentteki modellerle piyasada olacaklarının bilgisini verdi. 2018 yılında GSM tarafında yapacakları güçlü üretim yatırımları ile akıllı telefon pazarındaki paylarını artıracaklarına dikkat çeken Yıldırım, 2020 yılında akıllı telefon pazarında yüzde 15 pazar payı almayı hedeflediklerini vurguladı.
 
Bu yıl 14 milyon lira Ar-Ge yatırımı gerçekleştirdik
Casper CEO’su Charlotte Lamprecht ise bir yıl önce hayata geçirdikleri servis sisteminin müşteriler tarafından çok beğenildiğini belirterek, “Merkez ve 7 bölge servisine gelen tüm Casper ürünlerine 1 saatte servis hizmeti veriyoruz. Bu hızlı ve kaliteli servis hizmetine müşterilerimiz şaşırıyor ve mutlu oluyorlar. Müşterilerimizin mutluluğu bizi de mutlu ediyor” dedi. Casper olarak Ar-Ge ve inovasyona önem verdiklerini belirten Lamprecht, bu yıl Ar-GE’ye 14 milyon lira yatırım yaptıklarını gelecek yılllarda bu yatırımları artırarak sürdüreceklerini söyledi.
 
Casper VIA G1 Plus ile yeni bir deneyim sunuyoruz
Casper VIA G1 Plus akıllı telefonla ilgili bilgiler de aktaran Lamprecht, neredeyse çerçevesiz ekran teknolojisiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. “Casper VIA G1 Plus cep telefonu, 5.99 inç HD Plus Full LCD ekranıyla, telefon alanının maksimum bir şekilde kullanılmasını sağlayarak tüketiciye yeni bir deneyim sunuyor” dedi. Lamprecht sözlerine şöyle devam etti: Casper VIA G1 Plus cep telefonu 16 Megapiksel ön kamerası ve selfie ışığı özelliğiyle kusursuz selfieler çekiyor. 13 Megapiksellik arka kamerasıyla 9 farklı fotoğraf modu özelliği sunan VIA G1 Plus, IPS teknolojisi sayesinde ekrana hangi açıdan bakılırsa bakılsın renklerin çok canlı şekilde görülmesini sağlıyor. Ekranının büyük olması sayesinde sosyal medya dâhil her türlü okumayı kolaylaştırırken, oyun severlerin de ilgisini çekiyor.”

Okumaya Devam Et

Donanım

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu. Huawei’nin yeni amiral gemisi, fotoğraf meraklıları için şu anda piyasada bulunan en gelişmiş akıllı telefon…

DXOMARK, kameraları ve kamera ekipmanlarını puanlayan ve sıralayan köklü bir görüntüleme teknolojileri otoritesidir. Uzmanlar tarafından yaygın olarak güvenilen testleri, milyonlarca bilimsel ölçüm ve algısal analizle desteklenmektedir. Huawei’nin en yeni amiral gemisi akıllı telefonu, dünyanın önde gelen kalite değerlendirme laboratuvarı DXOMARK testinden başarıyla geçti ve üstün genel performansı ve fotoğrafçılık özellikleriyle sektörün en büyük rakiplerini geride bıraktı. HUAWEI Pura 70 Ultra’nın kapsamlı bir incelemesinin ardından, ünlü teknoloji laboratuvarı DXOMARK, HUAWEI Pura 70 Ultra’yı 163 puan vererek DXOMARK’ın en iyi akıllı telefon kamerası olarak taçlandırdı.

Fotoğrafçılıkta Devrim Niteliğinde Bir Adım

HUAWEI Pura 70 Ultra, akıllı telefon pazarına yeni öncü özellikler getiriyor ve akıllı telefon serisinin uzun süredir devam eden damgasını sürdürerek kamera yeniliklerini bir kez daha sunuyor. HUAWEI Pura 70 Ultra, saatte 300 km’ye kadar yüksek hızlı fotoğraf çekimi sağlayarak rekor kıran Ultra Hızlı Anlık Çekim özelliği ile övgüye değer görüldü. Bu, kullanıcıların eve geldiğinizde size doğru koşan bir evcil hayvan veya yüksek enerjili bir maçta en sevdiğiniz futbolcu gibi hayatın en değerli ve geçici anlarını zamanda dondurabilecekleri anlamına geliyor. DXOMARK, incelemesinde kameranın Otomatik Odaklama özelliğini vurgulamış ve test edilen tüm koşullarda doğruluğu ve yüksek hızı için övgüde bulunarak kameraya 125 puan verdi. Bu gelişim, Ultra Parlak ana kamera donanımı ve HUAWEI XD Motion Engine üzerindeki ışık alımındaki artış sayesinde mümkün oldu.

HUAWEI Pura 70 Ultra, 8,4 mm inceliğindeki cihaz gövdesine bir inç sensör boyutu ve F1,6 geniş diyafram açıklığı sığdırmayı başaran geri çekilebilir yapısıyla Ultra Parlak Pop-Out Camera’yı da barındırıyor. Gelişmiş Döner İletim Sistemi sayesinde kamera, çekim sırasında kendiliğinden uzayarak dahili kamera yapısı içinde daha fazla alan yaratıyor. Bu özellik sayesinde hafif akıllı telefon, en geniş ışık girişine sahip gelişmiş pop-out kamerayı barındırabiliyor. Aynı zamanda, daha iyi gece sahnesi ve dinamik aralık performansı elde ediyor. DXOMARK, kameranın “dinamik aralığının çok geniş olduğunu ve fotoğraflar HDR ekranda görüntülendiğinde kontrastların olağanüstü olduğunu” ve ayrıca “renklerin HDR ekranda çok hoş olduğunu” belirtti.

HUAWEI Pura 70 Ultra, yeni nesil Ultra Parlak Makro Telefoto Kamera ile de donatıldı. Sektörün en büyük F2.1 diyafram açıklığına sahip periskop telefoto kamerası, aydınlık veya karanlık ortamlarda çekilen fotoğrafların sürekli net görünmesini sağlıyor. Kamera ayrıca ister yakından ister uzaktan fotoğraflansın, keskin görüntüler oluşturan yenilikçi uzun mesafeli kaydırmalı zoom’u da destekliyor. DXOMARK, Ultra Parlak makro telefoto fotoğraf makinesinin yakınlaştırma özelliğini 164 puanla değerlendirirken, özellikle makro işleviyle fotoğraf makinesinin “hoş makro perspektifini ve keskin görüntülerini” övdü. İncelemede ayrıca telefoto zoom kameranın test edilen tüm aralıklarda zoom ile yüksek düzeyde ayrıntı üretebildiği ve düşük ışık koşullarında bile düşük gürültü seviyelerine sahip olduğu vurgulandı.

İlham Veren Esintiler, Küresel Fotoğraf Kültürüne Öncülük Ediyor

Huawei, yıllardır sürekli inovasyon yoluyla mobil görüntüleme teknolojisinin evrimini ve gelişimini yönlendirdi. Ayrıca, Huawei sürekli olarak fotoğraf yarışmaları, topluluk etkinlikleri ve trend raporları gibi küresel faaliyetlerde bulunarak mobil fotoğrafçılık kültürünün dünya çapında yayılmasını teşvik etti. Şimdi HUAWEI XMAGE, akıllı fotoğrafçılığı yeni zirvelere taşıyarak küresel kullanıcılarla birlikte teknolojinin ve deneyimin sınırlarını zorlamaya devam ediyor.

Huawei bu yıl sadece yıllık fotoğraf yarışması HUAWEI XMAGE Awards 2024’ü resmi olarak başlatmakla kalmadı, aynı zamanda Huawei tarihindeki en büyük fotoğraf sergisine olan “Kalpleri Isıtan Bir Dünya – Huawei Fotoğrafçılığının 12 Yılı” teması altında açılan HUAWEI XMAGE Global Sergisi’ni de tanıttı. Sergide, milyonlarca başvuru arasından seçilen ve Huawei akıllı telefonlar tarafından çekilen yaklaşık 300 fotoğraf sergileniyor. Dünyanın her köşesinden sıcaklık, huzur ve parlaklık anlarının yanı sıra sıradan insanların gerçek ilişkiselliğini sergileyen bu görüntüler, HUAWEI XMAGE’in yeni marka felsefesi olan “Görüntünün Gücü”nü kapsıyor. Bu felsefe, üstün görüntüleme teknolojisi ve deneyimleriyle tüketicilerin hayal gücünü, yaratıcılığını ve takdirini ateşlemeyi ve çekilenlerin ötesinde güçlü etkisini sergilemeyi amaçlıyor.

Akıllı telefon fotoğrafçılığında mükemmellik için açık bir platform olan HUAWEI XMAGE Ödülleri, mobil fotoğrafçılığa daha derin bir sanatsal önem ve estetik ifade kazandırmak için benzersiz perspektiflerin ve sınırsız yaratıcılığın kullanılmasını teşvik ediyor. Art arda sekizinci yılına giren yarışma, Huawei’in lider XMAGE görüntüleme teknolojisinden yararlanarak tüketicilere yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini tamamen ortaya çıkarmaları için ilham vermeyi ve her fotoğrafa daha derin duygusal ve kültürel rezonans katmayı amaçlıyor. Bu yılki XMAGE Ödülleri, Huawei’nin Anlık Görüntü, Portre fotoğrafçılığı, telefoto ve makro fotoğrafçılık ve renk stilindeki liderliğini sergileyen “Anlar”, “Yüzler”, “Çok Uzak Çok Yakın” ve “Stil” gibi yeni kategoriler sunuyor. Ayrıca, sanatçıları Huawei’nin amiral gemisi görüntüleme yeteneklerini kullanarak çeşitli ifade biçimlerini ve temaları keşfetmeye teşvik etmek için “Pura Serisinin En İyisi” ve “Mate Serisinin En İyisi” gibi yeni ödüller oluşturuldu.

2017 yılından bu yana, 170’ten fazla ülke ve bölgeden kullanıcılar yarışmaya katılarak bugüne kadar yaklaşık 4 milyon giriş yaptı. Bu milyonlarca giriş, HUAWEI XMAGE Ödülleri’ni dünya çapındaki perspektiflerden insanlık tarihinin parçalarını içeren kendi başına bir kültürel miras haline getiriyor. HUAWEI XMAGE Awards 2024 için kayıtlar şu anda açık ve 15 Eylül 2024 tarihinde Pekin saatiyle 24:00’te (GMT+8) kapanacak

Okumaya Devam Et

Donanım

Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor mu?

Akıllı saatler, fitness takip cihazları ve diğer giyilebilir cihazlar cep telefonlarımız ve tabletlerimiz kadar olağan hale geldi. Bu bağlantılı cihazlar saati söylemekten çok daha fazlasını yapıyor. Sağlığımızı takip ediyor, e-postalarımızı görüntülüyor, akıllı evlerimizi kontrol ediyor ve hatta mağazalarda ödeme yapmak için bile kullanılabiliyorlar…

Dijital güvenlik şirketi ESET, giyilebilir cihazlarla ilgili riskleri araştırdı, önerilerini paylaştı. Giyilebilir cihazlar günlük hayatımıza her zamankinden daha fazla girerken aynı zamanda daha fazla veri topluyor ve giderek artan sayıda başka akıllı sistemlere bağlanıyor. Bu potansiyel güvenlik ve gizlilik risklerini önceden anlamakta fayda var. Tehdit aktörlerinin akıllı giyilebilir cihazlara ve ilgili uygulama ve yazılım ekosistemine yönelik saldırılardan para kazanmalarının birçok yolu bulunuyor. Verileri ve şifreleri ele geçirip manipüle edebilir ve kayıp ya da çalıntı cihazların kilidini açabilirler. Kişisel verilerin üçüncü taraflarla gizlice paylaşılmasıyla ilgili potansiyel gizlilik endişeleri de var.

Giyilebilir cihazların ekosistemleri nerede yetersiz kalıyor?

Taktığınız cihaz resmin yalnızca bir parçası. Aslında cihazın yazılımından uygulamasına bağlantı için kullandığı protokollere ve arka uç bulut sunucularına kadar birden fazla unsur vardır. Güvenlik ve gizlilik üretici tarafından gerektiği gibi dikkate alınmadıysa hepsi saldırıya açıktır. İşte bunlardan birkaçı:

Bluetooth: Bluetooth Düşük Enerji genellikle giyilebilir cihazları akıllı telefonunuzla eşleştirmek için kullanılır. Ancak yıllar içinde protokolde çok sayıda güvenlik açığı keşfedildi. Bu açıklar, yakın mesafedeki saldırganların cihazları çökertmesine, bilgileri gözetlemesine veya verileri manipüle etmesine olanak sağlayabilir.

Cihazlar: Genellikle cihaz üzerindeki yazılım, kötü programlama nedeniyle harici saldırılara karşı savunmasızdır. En iyi tasarlanmış saat bile nihayetinde insanlar tarafından üretilmiştir ve bu nedenle kodlama hataları içerebilir. Bunlar da gizlilik sızıntılarına, veri kaybına ve daha fazlasına yol açabilir. Ayrıca cihazlardaki zayıf kimlik doğrulama/şifreleme, cihazların ele geçirilme ve gizli dinlemeye maruz kalması anlamına gelebilir. Kullanıcılar, giyilebilir cihazlarındaki hassas mesajları/verileri halka açık yerlerde görüntülerken omuz sörfçülerinin de farkında olmalıdır.

Uygulamalar: Giyilebilir cihazlarla bağlantılı akıllı telefon uygulamaları bir başka saldırı yoludur. Kötü yazılmış ve güvenlik açıklarıyla dolu olabilirler ve kullanıcı verilerine ve cihazlarına erişimi açığa çıkarabilirler. Uygulamaların ve hatta kullanıcıların veriler konusunda dikkatsiz davranması da ayrı bir risktir. Meşru uygulamalar gibi görünmek üzere tasarlanmış sahte uygulamaları yanlışlıkla indirebilir ve kişisel bilgilerinizi bunlara girebilirsiniz.

Arkadaki sunucular: Belirtildiği gibi sağlayıcıların bulut tabanlı sistemleri, konum verileri ve diğer ayrıntılar dahil olmak üzere cihaz bilgilerini depolayabilir. Bu, saldırganlar için cazip bir hedef teşkil eder. Güvenlik konusunda iyi bir geçmişe sahip saygın bir sağlayıcı seçmek dışında bu konuda yapabileceğiniz pek bir şey yoktur.

Giyilebilir cihazları güvende tutmak için ipuçları

  • Saygın giyilebilir cihaz sağlayıcılarını seçmeye özen gösterin.
  • Doğru yapılandırıldıklarından emin olmak için gizlilik ve güvenlik ayarlarını yakından inceleyin.
  • Yetkisiz eşleştirmeyi önlemek için ayarları değiştirin.
  • İki faktörlü kimlik doğrulamayı açın.
  • Kilit ekranlarını parola ile koruyun.

Akıllı telefonunuzu koruyun:

  • Yalnızca yasal uygulama mağazalarını kullanın
  • Tüm yazılımları güncel tutun
  • Cihazları asla jailbreak/root etmeyin
  • Uygulama izinlerini sınırlayın
  • Cihaza saygın bir güvenlik yazılımı yükleyin

Akıllı evinizi koruyun:

  • Giyilebilir cihazları ön kapınızla senkronize etmeyin
  • Cihazları misafir Wi-Fi ağında tutmaya özen gösterin
  • Tüm cihazları en son aygıt yazılımına güncelleyin
  • Tüm cihaz şifrelerinin fabrika varsayılan ayarlarından değiştirildiğinden emin olun
Okumaya Devam Et

Donanım

Link Bilgisayar İle İkas’tan Stratejik İş Birliği

Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı Link Bilgisayar, yeni nesil e-ticaret altyapısı sunan İkas ile pazar erişimini artıracak bir iş birliğine imza attı. İş birliği sayesinde İkas, müşterilerine Link Bilgisayar’ın sektör öncüsü Kurumsal Kaynak Planlaması ve muhasebe çözümlerini sunacak…

Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı Link Bilgisayar, e-ticaret alanında pazar erişimini genişletmek üzere stratejik bir iş birliğine imza attı. Yapılan iş birliği çerçevesinde, yeni nesil e-ticaret altyapısı İkas kendi müşterilerine Link Bilgisayar’ın sektörel çözümlerini sunacak.

“Duyurmaktan gurur duyduğumuz bu iş birliği Link Bilgisayar’ın pazardaki ayak izini artırma stratejimiz çerçevesinde attığımız adımların biri” açıklamasını yapan Link Bilgisayar Genel Müdürü Murat Pekmezyan şunları söyledi: “Geçtiğimiz yılın sonundan bu yana Re-Pie Portföy çatısı altında yer alan şirketimizin, yine Re-Pie Portföy’ün yatırımıyla desteklediği bir girişim olan İkas’la olan iş birliği, iki kurumun birlikte büyümesini destekleyen verimli bir ekosistem anlayışının güzel bir göstergesidir. İkas’ın KOBİ ve girişimleri de kapsayan geniş müşteri kitlesi, Link Bilgisayar’ın Yeni Nesil Ticari çözümlerini ve Güneş Sistemi Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) ürünlerini, alıştıkları İkas kolaylığı ile kullanabilecek.”

İşletme verimliliğini artıran çözümler

Link Bilgisayarın sektörde 17 yıla ulaşan deneyimiyle mükemmelleştirilen Güneş Sistemi Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) sistemi, orta ve büyük ölçekli kurumların finans, üretim, satış, satın alma, planlama ve benzeri tüm iş süreçlerini bir bütün olarak ele alarak maliyet optimizasyonu, stok yönetimi, kurumsal kaynak planlaması ve veriye dayalı öngörü alanında kurumların verimini artıran bir çözüm olarak öne çıkıyor. Muhasebe alanında ise mali mevzuat ve genel kabul görmüş prensipler dikkate alınarak geliştirilen sistem, hesapların döviz cinsiyle takip edilmesi, birden fazla hesap planı tanımlanması, işlemlerin masraf merkezlerine göre ayrılması gibi özellikler ile yasal yükümlülüklerin ötesinde sunduğu analiz ve değerleme imkanları ile her sektörden kuruluş tarafından tercih ediliyor.

Okumaya Devam Et

Editör Seçimleri

Donanım1 hafta önce

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu....

Donanım1 hafta önce

Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor mu?

Akıllı saatler, fitness takip cihazları ve diğer giyilebilir cihazlar cep telefonlarımız ve tabletlerimiz kadar olağan hale geldi. Bu bağlantılı cihazlar...

Manşet1 hafta önce

İş Yerlerinizi Yeni Nesil Dijital Güvenlik Ürünleriyle Koruyun 

Küresel bir yeni nesil dijital güvenlik şirketi olan ESET, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir tehdit algılama ve müdahale çözümü sunmak...

Analiz1 hafta önce

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3...

Donanım1 hafta önce

Link Bilgisayar İle İkas’tan Stratejik İş Birliği

Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı Link Bilgisayar, yeni nesil e-ticaret altyapısı sunan İkas ile pazar erişimini artıracak bir...

Donanım1 hafta önce

MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar: “MediaMarkt Türkiye olarak kazandığımızı Türkiye’ye yatırmaya, deneyimle büyümeye devam edeceğiz.”

Avrupa ve Türkiye’nin 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt 2024 yılı stratejisini ve yatırım planlarını açıkladı. MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar,...

Mobil2 ay önce

Qualcomm, Alt Seviyeye Krait Vermeyecek

Ünlü mobil çip üreticisi Qualcomm, 2012 yılının en hızlı büyüyen yarı iletken üreticisi olmayı başarmıştı. Firmanın ARM Cortex A15 ve...

Donanım2 ay önce

Philips Smart TV’ye Tasarım Ödülü

TP Vision, Philips 47PFL6907 Smart LED TV ile 2013 iF Ürün Tasarım Ödülü’nü kazandı. iF Ürün Tasarım Ödülü, alanında en...

Android2 ay önce

WhatsApp, BB10’da Yer Almayacak mı?

Nokia S40 platformunda bile kullanılabilen WhatsApp, hızlı bir şekildeSMS’in yerini almaya doğru gidiyor. Mobil internet verisine sahip, herhangi bir numaraya sahip olan...

Donanım2 ay önce

AMD A10-5800K ve AsRock FM2A85X ile 7.93 Ghz

Nick Shih, rekor ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kendisi için 7,93Ghz’in sadece bir ısınma olduğunu hedefinde ise 8GHz olduğunu söyledi....

Trendler