Bağlantıda Kalın

Bilim

Uzay turizmi:Son 40 yıl!

Dünya yüzeyinden 36 bin kilometre yüksekte kurulacak istasyona sahip projenin, ana hatları bu hafta içinde belli olurken, bu “yolculuğun” 1 hafta süreceği tahmin ediliyor. Tokyo merkezli firmaya göre, 2050 yılında hazır olacak uzay asansörünün bir rüya olarak kalmaması için mühendisler hummalı bir çalışma içerisindeler. 1991 yılında keşfedilen çelikten 20 kat daha sert olan“karbon nanoboru” sayesinde asansör için gerekli olan kabloların üretimini sağlayacaklarını belirten şirketin mühendisleri oldukça umutlular.

Yüzeyden 36 bin km yükseklikte

Obayashi’nin planına göre yüzeyden 96 bin km yukarı gönderilecek kablo denge ağırlığa bağlanacakken, diğeri yüzeyde kurulacak uzay istasyonuna bağlı olacak. Asansörün 30 kişilik kapasitesi olması beklenirken, 200 km hızla hareket etmesinin planlandığı belirtildi. İçinde yaşam alanı ve laboratuarların olacağı istasyon yüzeyden 36 bin km yüksekte yer alacak.

Obayashi yetkilileri projenin hayata geçebilmesi için karbon nanoboruların maliyetlerinin karşılanması gerektiğini vurgularken, diğer şirketlerle bu konuda ortaklık yapabileceklerini de söyledi.

Okumaya Devam Et

Bilim

Google’dan ilginç itiraf!

İnternet devi Google’ın, Google X araştırma laboratuvarlarının başında olan isim Astro Teller, South by Southwest Interactive konferansında yaptığı konuşmada ilginç açıklamalarda bulundu.

Teknoloji ve arama motoru devi Google’ın, Google X araştırma laboratuvarlarının başındaki isim Astro Teller, South by Southwest Interactive konferansında yaptığı konuşmada ilginç açıklamalarda bulundu. Teller’e göre teknoloji devi Glass hakkında daha önce yaptığı duyurulardan, reklamlardan, yarattığı büyük beklentiden çok rahatsız durumda. Zira Google Glass’ın henüz çok erken bir ürün olduğunu düşünen şirket, gözlüğüde satıştan çekmiş bulunuyor.

Bilindiği gibi akıllı gözlük henüz final sürümüne ulaşmış değil, sadece geliştiriciler için özel bir sürümü satılıyordu. Ancak şirket artık gözlüğü sadece özel anlaşmalı kurumlara, belirli projeler çerçevesinde satma kararı aldı. Yani bir hastane tüm doktorlarına hasta raporlarına daha kolay ulaşmaları için Google Glass vermek istediğinde şirkete gidip hastaneye özel bir proje geliştirecek ve gözlükleri satın alıp doktorlarına verecek. Teknoloji devi elbette Glass’ı bir gün normal kullanıcıları için satışa sunacak ancak bunun zaman alacağı kesin.

Okumaya Devam Et

Bilim

Pilotsuz F-16 İHA’ların yerini alacak

Boeing’in ürettiği pilotsuz F-16 savaş uçakları yakın bir zamanda Drone’ların (İnsansız Hava Araçları) yerini alacak.

Saatte 2414 km hıza ulaşabilen ve maksimum 50 bin feet yüksekte uçabilen insansız savaş uçağı, yerdeki bir operatör tarafından uzaktan kontrol edilebiliyor.
 

3902 km menzili olan insansız araçtan 126 tanesini filosuna katmaya hazırlanan ABD Hava Kuvvetleri (USAF), Frorida’daki üssüne ulaşan 6 uçakla yakın zamanda test uçuşlarına başlamaya hazırlanıyor.

Pilotsuz F-16’lar Drone’lara kıyasla daha fazla ateş gücüne sahip olacak. Pilotsuz F-16’lar Drone’lara kıyasla daha fazla ateş gücüne sahip olacak.

ABD’nin Afganistan ve Irak gibi ülkelerde başvurduğu Drone saldırıları sivil kayıplara sebep olduğu gerekçesiyle senelerdir tepki çekiyor.

Asker kaybını önlemek için hava saldırılarında bu araçlardan yararlanan ABD’nin uzun vadede Drone’lar yerine ateş gücü daha yüksek olan insansız F-16’ları kullanması bekleniyor.

Okumaya Devam Et

Bilim

65 milyon oyuncu onu seçti!

Popüler oyun platformu Steam, 10 yılda büyük bir rekor kırdı ve 65 milyon kullanıcıya ulaştı.
2003 yılında ilk kez oyunseverlere sunulan ve sadece Counter Strike 1.6 oyununun indirilmesine olanak veren Valve’ın oyun servisi Steam zamanla oyun kütüphanesini geliştirerek toplamda 3 bin oyuna ev sahipliği yapmaya başladı. Yani bu servisi kullanan oyunseverler 3 bin kadar oyun içinden istediği oyunu seçip bilgisayarına indirebiliyor.

Toplamda 65 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaşan popüler servis, bu rakamla 48 milyon aboneye sahip Microsoft’un oyun servisi Xbox Live hizmetini de geride bırakmayı başardı.

Geçen yıla göre kullanıcı sayısını yüzde 30 artırdığını dile getiren Valve yetkilileri, servisin hızla genişlemeye devam ettiğini kaydetti.

Okumaya Devam Et

Editör Seçimleri

Donanım4 ay önce

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu....

Donanım4 ay önce

Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor mu?

Akıllı saatler, fitness takip cihazları ve diğer giyilebilir cihazlar cep telefonlarımız ve tabletlerimiz kadar olağan hale geldi. Bu bağlantılı cihazlar...

Manşet4 ay önce

İş Yerlerinizi Yeni Nesil Dijital Güvenlik Ürünleriyle Koruyun 

Küresel bir yeni nesil dijital güvenlik şirketi olan ESET, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir tehdit algılama ve müdahale çözümü sunmak...

Analiz4 ay önce

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3...

Donanım4 ay önce

Link Bilgisayar İle İkas’tan Stratejik İş Birliği

Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı Link Bilgisayar, yeni nesil e-ticaret altyapısı sunan İkas ile pazar erişimini artıracak bir...

Donanım4 ay önce

MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar: “MediaMarkt Türkiye olarak kazandığımızı Türkiye’ye yatırmaya, deneyimle büyümeye devam edeceğiz.”

Avrupa ve Türkiye’nin 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt 2024 yılı stratejisini ve yatırım planlarını açıkladı. MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar,...

Mobil6 ay önce

Qualcomm, Alt Seviyeye Krait Vermeyecek

Ünlü mobil çip üreticisi Qualcomm, 2012 yılının en hızlı büyüyen yarı iletken üreticisi olmayı başarmıştı. Firmanın ARM Cortex A15 ve...

Donanım6 ay önce

Philips Smart TV’ye Tasarım Ödülü

TP Vision, Philips 47PFL6907 Smart LED TV ile 2013 iF Ürün Tasarım Ödülü’nü kazandı. iF Ürün Tasarım Ödülü, alanında en...

Android6 ay önce

WhatsApp, BB10’da Yer Almayacak mı?

Nokia S40 platformunda bile kullanılabilen WhatsApp, hızlı bir şekildeSMS’in yerini almaya doğru gidiyor. Mobil internet verisine sahip, herhangi bir numaraya sahip olan...

Donanım6 ay önce

AMD A10-5800K ve AsRock FM2A85X ile 7.93 Ghz

Nick Shih, rekor ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kendisi için 7,93Ghz’in sadece bir ısınma olduğunu hedefinde ise 8GHz olduğunu söyledi....

Trendler