Bağlantıda Kalın

Mobil

Apple Kafayı Microsoft’a Taktı!

Geçtiğimiz gün sizlere burada paylaştığımız haberle, Apple’ın iOS tabanlı cihazlarda SkyDrive uygulamasını yasakladığını aktarmıştık. Uygulama içi alım sistemlerinden Microsoft’un Apple’a pay vermediği için getirilenyasağa bir yeni uygulama daha eklenir.

2013’ün ilk çeyreğinde iOS ve Android için çıkacak olan Office, bu gidişleApp Store tarafından yayına girer girmez yasaklanabilir.

Microsoft Office, ücretsiz yapıda olacak fakat bazı ek özellikler için Office365 aboneliği isteyecek. Uygulama içi gelir ve uygulama gelirlerin yüzde 30’unu isteyen Apple ile ters düşen Microsoft ise ne yapacak bilinmiyor.

Mobil Office’in mantığını dışarıdan satılan Office 365 ile harmanlayanMicrosoft’un uygulamada değişikliğe gidecek mi henüz belli değil.

Microsoft’un en büyük gelirlerinden biri Office, biri de SkyDrivehizmetlerinden geliyor. Firmanın yüzde 30 gibi ciddi bir rakamı Apple ile paylaşmayacağı, bunun yerine Apple ile bir anlaşma zemini hazırlamaya çalıştığı biliniyor. Apple tarafında ise kurallardan taviz verilmeyeceği sinyalleri geliyor. Bakalım süreçte neler yaşanacak?

Okumaya Devam Et

Donanım

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu. Huawei’nin yeni amiral gemisi, fotoğraf meraklıları için şu anda piyasada bulunan en gelişmiş akıllı telefon…

DXOMARK, kameraları ve kamera ekipmanlarını puanlayan ve sıralayan köklü bir görüntüleme teknolojileri otoritesidir. Uzmanlar tarafından yaygın olarak güvenilen testleri, milyonlarca bilimsel ölçüm ve algısal analizle desteklenmektedir. Huawei’nin en yeni amiral gemisi akıllı telefonu, dünyanın önde gelen kalite değerlendirme laboratuvarı DXOMARK testinden başarıyla geçti ve üstün genel performansı ve fotoğrafçılık özellikleriyle sektörün en büyük rakiplerini geride bıraktı. HUAWEI Pura 70 Ultra’nın kapsamlı bir incelemesinin ardından, ünlü teknoloji laboratuvarı DXOMARK, HUAWEI Pura 70 Ultra’yı 163 puan vererek DXOMARK’ın en iyi akıllı telefon kamerası olarak taçlandırdı.

Fotoğrafçılıkta Devrim Niteliğinde Bir Adım

HUAWEI Pura 70 Ultra, akıllı telefon pazarına yeni öncü özellikler getiriyor ve akıllı telefon serisinin uzun süredir devam eden damgasını sürdürerek kamera yeniliklerini bir kez daha sunuyor. HUAWEI Pura 70 Ultra, saatte 300 km’ye kadar yüksek hızlı fotoğraf çekimi sağlayarak rekor kıran Ultra Hızlı Anlık Çekim özelliği ile övgüye değer görüldü. Bu, kullanıcıların eve geldiğinizde size doğru koşan bir evcil hayvan veya yüksek enerjili bir maçta en sevdiğiniz futbolcu gibi hayatın en değerli ve geçici anlarını zamanda dondurabilecekleri anlamına geliyor. DXOMARK, incelemesinde kameranın Otomatik Odaklama özelliğini vurgulamış ve test edilen tüm koşullarda doğruluğu ve yüksek hızı için övgüde bulunarak kameraya 125 puan verdi. Bu gelişim, Ultra Parlak ana kamera donanımı ve HUAWEI XD Motion Engine üzerindeki ışık alımındaki artış sayesinde mümkün oldu.

HUAWEI Pura 70 Ultra, 8,4 mm inceliğindeki cihaz gövdesine bir inç sensör boyutu ve F1,6 geniş diyafram açıklığı sığdırmayı başaran geri çekilebilir yapısıyla Ultra Parlak Pop-Out Camera’yı da barındırıyor. Gelişmiş Döner İletim Sistemi sayesinde kamera, çekim sırasında kendiliğinden uzayarak dahili kamera yapısı içinde daha fazla alan yaratıyor. Bu özellik sayesinde hafif akıllı telefon, en geniş ışık girişine sahip gelişmiş pop-out kamerayı barındırabiliyor. Aynı zamanda, daha iyi gece sahnesi ve dinamik aralık performansı elde ediyor. DXOMARK, kameranın “dinamik aralığının çok geniş olduğunu ve fotoğraflar HDR ekranda görüntülendiğinde kontrastların olağanüstü olduğunu” ve ayrıca “renklerin HDR ekranda çok hoş olduğunu” belirtti.

HUAWEI Pura 70 Ultra, yeni nesil Ultra Parlak Makro Telefoto Kamera ile de donatıldı. Sektörün en büyük F2.1 diyafram açıklığına sahip periskop telefoto kamerası, aydınlık veya karanlık ortamlarda çekilen fotoğrafların sürekli net görünmesini sağlıyor. Kamera ayrıca ister yakından ister uzaktan fotoğraflansın, keskin görüntüler oluşturan yenilikçi uzun mesafeli kaydırmalı zoom’u da destekliyor. DXOMARK, Ultra Parlak makro telefoto fotoğraf makinesinin yakınlaştırma özelliğini 164 puanla değerlendirirken, özellikle makro işleviyle fotoğraf makinesinin “hoş makro perspektifini ve keskin görüntülerini” övdü. İncelemede ayrıca telefoto zoom kameranın test edilen tüm aralıklarda zoom ile yüksek düzeyde ayrıntı üretebildiği ve düşük ışık koşullarında bile düşük gürültü seviyelerine sahip olduğu vurgulandı.

İlham Veren Esintiler, Küresel Fotoğraf Kültürüne Öncülük Ediyor

Huawei, yıllardır sürekli inovasyon yoluyla mobil görüntüleme teknolojisinin evrimini ve gelişimini yönlendirdi. Ayrıca, Huawei sürekli olarak fotoğraf yarışmaları, topluluk etkinlikleri ve trend raporları gibi küresel faaliyetlerde bulunarak mobil fotoğrafçılık kültürünün dünya çapında yayılmasını teşvik etti. Şimdi HUAWEI XMAGE, akıllı fotoğrafçılığı yeni zirvelere taşıyarak küresel kullanıcılarla birlikte teknolojinin ve deneyimin sınırlarını zorlamaya devam ediyor.

Huawei bu yıl sadece yıllık fotoğraf yarışması HUAWEI XMAGE Awards 2024’ü resmi olarak başlatmakla kalmadı, aynı zamanda Huawei tarihindeki en büyük fotoğraf sergisine olan “Kalpleri Isıtan Bir Dünya – Huawei Fotoğrafçılığının 12 Yılı” teması altında açılan HUAWEI XMAGE Global Sergisi’ni de tanıttı. Sergide, milyonlarca başvuru arasından seçilen ve Huawei akıllı telefonlar tarafından çekilen yaklaşık 300 fotoğraf sergileniyor. Dünyanın her köşesinden sıcaklık, huzur ve parlaklık anlarının yanı sıra sıradan insanların gerçek ilişkiselliğini sergileyen bu görüntüler, HUAWEI XMAGE’in yeni marka felsefesi olan “Görüntünün Gücü”nü kapsıyor. Bu felsefe, üstün görüntüleme teknolojisi ve deneyimleriyle tüketicilerin hayal gücünü, yaratıcılığını ve takdirini ateşlemeyi ve çekilenlerin ötesinde güçlü etkisini sergilemeyi amaçlıyor.

Akıllı telefon fotoğrafçılığında mükemmellik için açık bir platform olan HUAWEI XMAGE Ödülleri, mobil fotoğrafçılığa daha derin bir sanatsal önem ve estetik ifade kazandırmak için benzersiz perspektiflerin ve sınırsız yaratıcılığın kullanılmasını teşvik ediyor. Art arda sekizinci yılına giren yarışma, Huawei’in lider XMAGE görüntüleme teknolojisinden yararlanarak tüketicilere yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini tamamen ortaya çıkarmaları için ilham vermeyi ve her fotoğrafa daha derin duygusal ve kültürel rezonans katmayı amaçlıyor. Bu yılki XMAGE Ödülleri, Huawei’nin Anlık Görüntü, Portre fotoğrafçılığı, telefoto ve makro fotoğrafçılık ve renk stilindeki liderliğini sergileyen “Anlar”, “Yüzler”, “Çok Uzak Çok Yakın” ve “Stil” gibi yeni kategoriler sunuyor. Ayrıca, sanatçıları Huawei’nin amiral gemisi görüntüleme yeteneklerini kullanarak çeşitli ifade biçimlerini ve temaları keşfetmeye teşvik etmek için “Pura Serisinin En İyisi” ve “Mate Serisinin En İyisi” gibi yeni ödüller oluşturuldu.

2017 yılından bu yana, 170’ten fazla ülke ve bölgeden kullanıcılar yarışmaya katılarak bugüne kadar yaklaşık 4 milyon giriş yaptı. Bu milyonlarca giriş, HUAWEI XMAGE Ödülleri’ni dünya çapındaki perspektiflerden insanlık tarihinin parçalarını içeren kendi başına bir kültürel miras haline getiriyor. HUAWEI XMAGE Awards 2024 için kayıtlar şu anda açık ve 15 Eylül 2024 tarihinde Pekin saatiyle 24:00’te (GMT+8) kapanacak

Okumaya Devam Et

Mobil

Dehşan Ertürk: “Akıllı telefon kullanıcı sayısı 1,5 milyarı buldu”

Araştırma şirketi GFK’nin raporuna gore Türkiye’de ise bu oran yüzde 77’ye çıkıyor. Avea’nın Türkiye’deki akıllı telefon pazarında sahip olduğu liderliği 9 çeyrektir sürdürdüğünü dile getiren Ertürk, Avea’nın pazar büyümesinin de üzerine çıkarak; akıllı telefon satışlarını yüzde 100 artırdığını açıkladı.

Dehşan Ertürk, “2016 yılında satılan akıllı telefon adedinin ise tüm dünyada 1 milyarı geçeceği tahmin ediliyor”  dedi.

Dünya akıllı cihaz telefon pazarı hızlı büyümesini sürdürüyor. IDC’nin bu yılın 3. Çeyrek dönemini değerlendiren raporuna göre 2012’de 697 Milyon olan toplam akıllı telefon satışı; 2013’ün ilk üç çeyreğinde 712.5 Milyona yükseldi. Bu büyüme doğrultusunda 3. çeyrekte tüm dünyada gerçekleşen 467.9 milyon telefon satışının yüzde 55.2’sini akıllı telefon satışları oluşturdu.

Gelişen teknoloji ve yaygınlaşan mobil internet kullanımıyla birlikte akıllı telefonların tüketici tercihlerini tamamen farklılaştırdığını; bunun sonucunda akıllı telefonların, artık günlük hayatın ayrılmaz bir parçası haline geldiğini vurgulayan Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk, IDC’in açıkladığı son raporunu sonuçları ile değerlendirdi.

“2-3 Yıl içinde dünyada akıllı telefon satışı 1 milyarı geçecek”

Ertürk değerlendirme kapsamında yaptığı açıklamada şunları söyledi:  “Dünyada toplam akıllı telefon kullanıcı sayısı 1.5 milyarı buldu. IDC’in raporuna göre, geçtiğimiz yıl 697 milyon olarak gerçekleşen toplam akıllı telefon satışından daha fazlası, 712.5 milyon adetle 2013’ün ilk 9 ayında gerçekleşti. Tüm dünyada 3. çeyrekte gerçekleşen 467.9 milyon telefon satışının yüzde 55.2’sini oluşturan akıllı telefon satışlarında, bir önceki yıla kıyasla yüzde 8’lik bir artış yaşandı. 2016 yılında satılan akıllı telefon adedinin ise tüm dünyada 1 milyarı geçeceği tahmin ediliyor.”

Türkiye’de telefon satışlarında yüzde 2’lik az artışa rağmen, akıllı telefon satışları ise yüzde 77 artış kaydetti

Yaygınlaşan mobil internet kullanımının da etkisiyle, akıllı telefonların rekor kırmaya devam ettiğini dile getiren ve Türkiye’de satılan telefonların neredeyse yüzde 80’ini akıllı telefonların oluşturduğuna değinen Ertürk; ”Akıllı telefon satışları tüm dünyada artmakla birlikte Türkiye’de akıllı telefondaki büyüme oranı; dünyadaki büyüme oranının da üstünde. GFK’nın araştırmasına göre 2013’ün 9 aylık döneminde Türkiye’de telefon satışlarında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2’lik az artışa rağmen, akıllı telefon satışları yüzde 77 artış kaydetti. Bu gerçekten önemli bir büyüme”  dedi.

Ertürk, Avea’nın Türkiye’deki mobil operatörler arasında akıllı telefon kullanan abone sayısıyla liderliğini koruduğunun da altını çizdi. Avea’nın, Türkiye’deki akıllı telefon pazarında sahip olduğu liderliği 9 çeyrektir sürdürdüğünü dile getiren Ertürk, Avea’nın akıllı telefon penetrasyonunu bu yılın 3. çeyreğinde yüzde 33’e çıkardığı belirterek şunları söyledi: “GFK’nin raporlarına göre Türkiye’de yılın ilk 9 aylık döneminde, akıllı telefon satışları yüzde 77 oranında artarak 5.6 milyonu buldu. Türkiye’nin en genç ve dinamik operatörü Avea olarak biz ise, 9 çeyrektir Türkiye’deki akıllı telefon pazarında sahip olduğumuz liderliği sürüdürüyoruz. Akıllı telefon penetrasyonumuzu, sadece 3 aylık bir dönem sonunda yüzde 33’e çıkardık. Pazar büyümesinin de üzerine çıkarak akıllı telefon satışlarımızı yüzde 100 artırdık.”

Her 3 Avea Müşterisinden Biri, Akıllı Telefon Kullanıcısı 

Akıllı telefonlara artan bu ilgiyi karşılamak üzere Avea olarak, gerek kendi markalı cihazları, gerekse de diğer iş ortaklarından sağlanan cihazlara yatırım yapmaya devam ettiklerini söyleyen Ertürk; bu yatırımların geri dönüşünü hem mobil internet gelirlerinde hem de akıllı telefon penetrasyonundaki ciddi artışlarla aldıklarını ifade etti.

Dehşan Ertürk; Avea’nın ‘akıllı cihaz’ penetrasyonunda elde ettiği sonuçlarıysa şöyle değerlendirdi: “Geçen yılın 3. çeyreğinde 2.8 milyon olan akıllı telefon kullanıcı sayımız yüzde 63 oranında bir artışla 4.6 milyona çıktı. Türkiye’de mobil bağlantıyı uçtan uca bir organizasyonla yönetmeye başlayan ilk şirket olarak; Mobil Bağlantı Direktörlüğü altında bütün aksiyonlarımızı birleştirdik. Mobil bağlantıyı oluşturan; içerik, erişim ve terminal katmanlarını bir arada yönetirken; bunu en iyi ve avantajlı tariflerle de birleştirdik. Akıllı cihazlardaki sahiplik oranını geçen yılın aynı çeyreğine göre 11 puan artışla yüzde 33’e yükselttik. Yani neredeyse her 3 Avea müşterisinden biri, artık akıllı telefon kullanıyor.

Şebekemizde Türkiye’nin 81 ilinde ve tüm 3G sahalarımızın %98’inde verdiğimiz çift taşıyıcılı Mobil Plus Teknolojisi’ni; Sade, Ekonomik ve Çeşitli (S.E.Ç) tarife ve kampanyalarımızla birleştirerek ‘Akıllara’ hitap etmeyi sürdürdük.  Akıllı telefonlara olan bu ilgiyi en doğru cihaz, uygulama ve çözümlerle karşılamak adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.”

Ertürk, akıllı cihaz penetrasyonundaki artışın data kulanımını da artırdığını belirterek Avea’nın bu ihtiyaca yönelik teklifler geliştirmeyi önceliği olarak gördüğünü, bunun sonucunda da data gelirlerinin de aynı dönem içerisinde yüzde 43 artış kaydettiğini söyledi.

Okumaya Devam Et

Mobil

TP-Link’ten iPhone kullanıcılarına özel router yazılımı

TP-Link Türkiye Ülke Müdür Yardımcısı Ali Dinçer, şu anda TL-WDR4900 model router için geliştirilen bu çözümün, yakında tüm çift kanallı (dual-band) TP-Linkrouter’larını kapsayacağını açıkladı. iPhone için geliştirilen ve ‘Tether’ adı verilen bu yazılım, bir kolay yönetim uygulaması. iPhone’aAppStore’dan ücretsiz indirilen bu uygulama ile router’a ait tüm bilgilere iPhone’dan erişilebiliyor ve yönetilebiliyor. Kullanım kolaylığı sağlayan bu uygulama ile kaç kullanıcının bağlı olduğu bilgisinden band genişliklerinin ayarlanmasına, USB girişine bağlı harici disk’in ve yazıcının paylaşım ayarlarına kadar router’ıiPhone’dan yönetmek mümkün oluyor.

Kullanıcı dostu olan TP-Link, ürünlerinin daha rahat ve kolay kullanımı için sürekli geliştirme yapıyor. iPhone kullanıcıları için geliştirilen bu uygulamaya benzer çalışmalar TP-Link Ar-Ge biriminin gündeminde yer alıyor. iPhone’dan yönetilebilen TP-Link TL-WDR4900 model router’un, Temmuz ayından itibaren Türkiye’de satılmaya başlanması planlanıyor.

Okumaya Devam Et

Editör Seçimleri

Donanım1 hafta önce

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu....

Donanım1 hafta önce

Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor mu?

Akıllı saatler, fitness takip cihazları ve diğer giyilebilir cihazlar cep telefonlarımız ve tabletlerimiz kadar olağan hale geldi. Bu bağlantılı cihazlar...

Manşet1 hafta önce

İş Yerlerinizi Yeni Nesil Dijital Güvenlik Ürünleriyle Koruyun 

Küresel bir yeni nesil dijital güvenlik şirketi olan ESET, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir tehdit algılama ve müdahale çözümü sunmak...

Analiz1 hafta önce

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3...

Donanım1 hafta önce

Link Bilgisayar İle İkas’tan Stratejik İş Birliği

Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı Link Bilgisayar, yeni nesil e-ticaret altyapısı sunan İkas ile pazar erişimini artıracak bir...

Donanım1 hafta önce

MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar: “MediaMarkt Türkiye olarak kazandığımızı Türkiye’ye yatırmaya, deneyimle büyümeye devam edeceğiz.”

Avrupa ve Türkiye’nin 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt 2024 yılı stratejisini ve yatırım planlarını açıkladı. MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar,...

Mobil2 ay önce

Qualcomm, Alt Seviyeye Krait Vermeyecek

Ünlü mobil çip üreticisi Qualcomm, 2012 yılının en hızlı büyüyen yarı iletken üreticisi olmayı başarmıştı. Firmanın ARM Cortex A15 ve...

Donanım2 ay önce

Philips Smart TV’ye Tasarım Ödülü

TP Vision, Philips 47PFL6907 Smart LED TV ile 2013 iF Ürün Tasarım Ödülü’nü kazandı. iF Ürün Tasarım Ödülü, alanında en...

Android2 ay önce

WhatsApp, BB10’da Yer Almayacak mı?

Nokia S40 platformunda bile kullanılabilen WhatsApp, hızlı bir şekildeSMS’in yerini almaya doğru gidiyor. Mobil internet verisine sahip, herhangi bir numaraya sahip olan...

Donanım2 ay önce

AMD A10-5800K ve AsRock FM2A85X ile 7.93 Ghz

Nick Shih, rekor ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kendisi için 7,93Ghz’in sadece bir ısınma olduğunu hedefinde ise 8GHz olduğunu söyledi....

Trendler