Bağlantıda Kalın

Analiz

NVIDIA Tesla GPU gen dizici maliyetini azaltıyor

Hızlandırma işlemiyle birlikte, tüm bir insan genomu diziliminin maliyetini on yıl öncenin yaklaşık 1 milyar dolardan dan yakın gelecekteki 1ooo dolara düşmesihedefleniyor. Ion Proton Sistemi teknolojisi, birincil analizi hızlandırmak için GPU’ları kullanan Life Technologies Ion Personal Genome Machine Dizici ile elde edilen verim, doğruluk ve okuma uzunluğu artışındaki hızlı gelişmeleri temel alıyor. Ion PGM dizici, olağanüstü hızı nedeniyle Almanya’daki 2011 ölümcül E. coli bakteri salgınını ilk çözen olmuştu.

Performans, kullanım kolaylığı ve uygun maliyet için yeni standartlar belirleyen Ion Proton Sistemi araştırmacılara hızlı bir şekilde çoklu örnek diziliminden tek bir platformda genom ölçeğinde dizilime geçme olanağı vererek araştırmacılara yüz binlerce dolar tasarruf sağlamayı vadediyor.

Konuyla ilgili konuşan  Life Technologies Corporation Ion Torrent Birimi Yazılım ve Mühendislik Başkan Yardımcısı Alan Williams, GPU hızlandırma ve diğer gelişmiş Ion Proton özelliklerinin, dünya genelindeki her laboratuvarın maliyetli BT yapmadan insan genomu diziliminden hızlı ve kolay bir şekilde yararlanmasına olanak verdiğini söyledi.

GPU hızlandırma yaşam bilimi uygulamaları için hesaplamanın her alanında yaygınlaştığını dile getiren NVIDIA Tesla Hızlandırmalı Hesaplama İş Birimi Genel Müdürü Sumit Gupta, bu konudaki araştırmaların bilimsel buluşların sınırlarını zorlayacağını belirtti. Gupta, GPU’ların kullanımı, gen dizilimi ve dizilim analizinden moleküler modelleme ve tanısal görüntülemeye kadar geniş bir alanda araştırmaların hızını artırdığının altını çizdi.

Okumaya Devam Et

Analiz

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3 milyon kişi kentlere taşınırken, Birleşmiş Milletler‘in tahminlerine göre 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 68’inin kentlerde yaşaması bekleniyor. 44 yıldır bilişimin gücünü akıllı şehir yaklaşımını güçlendirmek ve yaygınlaştırmak için kullanan SAMPAŞ Holding, kentleşmenin ve kentliliğe bağlı sorunların giderek arttığı bir dünyada kentlerin günümüzde ve gelecek nesiller için nasıl daha yaşanılabilir hale getirileceğiyle ilgili çözümleri, 8 Haziran 2024’te İstanbul’da gerçekleştireceği Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde paylaşacak…

2050 yılına kadar dünya genelinde kentsel alanlarda yaklaşık 2,5 milyar daha fazla sayıda insanın yaşayacağı öngörülüyor. Çok hızlı büyüyen ve gelişen ketlerin akıllı ve dirençli bir hale getirilmesi gerekiyor. Bunun da yolu barınmadan ulaşıma, kamu hizmetlerinden güvenliğe, enerji verimliliğinden çevreye duyarlı sistemlere kadar birçok faktörü içinde barındıran bütünsel bir akıllı şehir vizyonunun planlanmasından geçiyor.

SAMPAŞ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı – Şekip Karakaya

Tüm dünyanın üzerine çalıştığı, gelişmiş ülkelerin büyük yatırımlar yaptığı akıllı ve dirençli kent vizyonunu yakalamak için SAMPAŞ Holding tarafından yerel yönetimlerin katılacağı Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi düzenleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu’nun katılımıyla, 8 Haziran tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek zirvede bir kentin akıllı ve dirençli olabilmesi için gerekli olan tüm standartlar masaya yatırılacak ve yerel yönetimlerle birlikte incelenecek.

Akıllı şehir yaklaşımını güçlendirmek ve yaygınlaştırmak için 42 yıldır bilişimin gücünü kullanan SAMPAŞ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya konuyla ilgili olarak değerlendirme de bulunarak “Kentlerin ve kentlerde yaşayan insanların ihtiyaçları her geçen gün değişirken değişimlere uyum gösteren, gelişen risklere karşı daha dirençli bir yaşam sunan bir kent anlayışı şekillenmeye devam ediyor. Verinin anlık toplanmasını, analiz edilmesini ve kenti yöneten kararlara yön vermesini sağlayan teknolojiler, insan, doğa ve yapılar arasında kusursuz bir uyum oluştururken, bu duruma dayalı kentlerde yaşama potansiyelimizi de artırıyor.

SAMPAŞ Holding olarak biz, verilerin altyapılarla kesintisiz etkileşime girdiği ve tüm canlıların ihtiyaçlarının anında karşılandığı kentlerin kurulabileceğini biliyoruz. İnovasyonun gücüyle, bugünden başlayarak gelecek nesiller için dirençli ve sürdürülebilir şehirler inşa etmek üzere teknolojiler, politikalar ve insanlar arasındaki uyumu ve bu konudaki bilinci artırmayı amaçlıyoruz.

Bu bağlamda, 8 Haziran’da İstanbul’da Türkiye’deki yerel yönetim idarecileriyle kentlerin geleceğini “Akıllı ve Dirençli Ketler Zirvesi’yle” şekillendiriyoruz.

Okumaya Devam Et

Analiz

İşte 2016 yılının en çok aranan ürünleri

Türkiye’de e-ticaretin ev sahibi GittiGidiyor üzerinden 2016 yılında en çok arama yapılan ürünler açıklandı. Teknoloji ürünlerine ilginin devam ettiğini gösteren sıralamaya bazı sürpriz ürünlerin girmesi GittiGidiyor’u ziyaret edenlerin aradıkları her şeyi bulabildiklerini göstermesi açısından da önem taşıyor.

En çok aranan ilk 10 ürün listesinde 1. ve 4. sırada Apple’ın iPhone telefonları yer aldı. LG’nin akıllı telefonları 2. sırada Samsung’un akıllı telefonları ise 10. sırada yer buldu.

Sıralamada bazı sürpriz ürünlerin yükselişi de dikkat çekti. Bunlardan ilki 3. sırada yer alan bisiklet oldu. Bisikletlerin sağlıklı bir ulaşım aracı olmasının yanı sıra, İstanbul gibi büyük şehirlerde trafikten bunalan insanların bisikletlere yönelmesi ve şehir hayatına uygun katlanır bisikletlere artan ilgi bu ürünü en çok aranan 3. ürün yaptı.

Dikkat çeken bir diğer ürün ise 5. sıradaki kol saati oldu. Bu durum özellikle son aylarda moda kategorisi altında yeni mağazalar açan GittiGidiyor’un ortaya koyduğu başarıyı da yansıtıyor. Geçtiğimiz haftalarda GittiGidiyor’da satış yapan markalar arasına Markafoni, Lidyana ve Gardrops gibi modanın önemli markaları da dahil olmuştu.

Sıralamanın devamında 6. sırada TV üniteleri, 7. sırada tablet, 8. sırada PS4, 9. sırada ise Zippo çakmak bulunuyor.

“Teknoloji ürünleri hakimiyetlerini korusa da bazı sürprizler gördük”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan GittiGidiyor Genel Müdürü Öget Kantarcı, “Her yaş grubundan tüketicinin teknoloji kullanımının artması, sıralamada kendisini akıllı telefon, tablet ve oyun konsolları ile gösteriyor. Diğer yandan sektöre öncülük eden bir pazaryeri olarak bu yıl imza attığımız önemli marka işbirlikleri sayesinde moda kategorisi altındaki aksesuar ürünlerinin aranma sayılarında da ciddi bir artış gördük. Kol saati bu aksesuarlar içerisinde öne çıkan ürün oldu. Sıralamadan ortaya çıkan bir diğer önemli sonuç ise artık tüketicilerin fiziksel mağazalarda bulabilecekleri bisiklet ve TV ünitesi gibi bazı ürünleri online olarak satın almaya başlamaları. Bisiklet kelimesinin üçüncü sırada olması bu değişimin en önemli kanıtı.” dedi.

Kantarcı sözlerinin devamında şunları söyledi: “GittiGidiyor’daki geniş ürün yelpazesi, fiyat avantajları ve ürünlerle ilgili detaylı bilgiler, internet üzerinden ürün satın almak isteyenlerin platformumuzu seçmesini sağlıyor. Ayrıca yoğun iş temposu altında çalışan kişiler de mağaza mağaza gezerek zaman kaybetmek yerine GittiGidiyor’un kolay alışveriş deneyimini tercih ediyor. Yine ‘aynı gün kargo’, ‘hızlı kargo’ gibi kargo alanındaki hizmetlerimiz de TV ünitesi gibi büyük ve ağır ürünlerin internet üzerinden satın alınmasına ciddi bir katkı sağlıyor.”

Okumaya Devam Et

Analiz

Dijital sevgilim olmadan asla!

Pasaport, uçak bileti, otel rezervasyonu ve tatil planı tamam! Mükemmel ve sorunsuz bir tatil için her detayı planladınız. Peki ya akıllı telefonunuz, tabletiniz veya dizüstü bilgisayarınızın güvenliği için gerekenleri yaptınız mı?

İster macera için Güneydoğu Asya, ister şehir turu için New York, isterseniz rahatlatıcı bir deniz tatili için Antalya’ya gidiyor olsun; artık kimse akıllı telefonları olmadan bir tatil hayal edemiyor. Öyle ki yapılan araştırmalara göre, tatilde üç kişiden biri günlük olarak mobil ağa bağlanıyor; üç kişiden ikisi mobil arkadaşları olmadan evden dışarı adım atmıyor. Bu alışkanlığın gelişmesinde mutlaka sosyal ağlara bağlılığımızın yanı sıra, iş yerinde neler olup bittiğini kontrol etmek isteği de var. Bu nedenle araştırmalar, çok sayıda yöneticinin tatildeyken de mobil cihazlarını kullanmaya devam ettiğini ortaya koyuyor.

Bu verilerden yola çıkan güvenli içerik yönetim çözümleri alanındaki lider şirket Kaspersky Lab, tatil planı yaparken internet bağlantı özelliği olan cihazlarının da güvenlik altına alınması için temel 6 adımı açıklıyor. İşte dijital güvenlik için tatil listenizde göz atılması gerekenler:

1. Güvenlik uygulamaları ve yazılımı kullanın: Dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefon ve tabletler varsayılan korumaya sahip olmayabilir. Bu nedenle cihazlarınıza bir güvenlik uygulaması veya yazılımı yüklemeniz oldukça önemli (örneğin, akıllı telefon ve tabletler için Kaspersky Internet Security for Android veya dizüstü bilgisayarlar için Kaspersky Internet Security). Böylece, kişisel gizliliğinizi ve cihazda kayıtlı bulunan verilerinizi koruma altına alabilir ve çevrimiçi bankacılık gibi hassas işlemlerinizi güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

2. Acil bir durum için hazırlıklı olun: Sağlık sorunlarında bir ilkyardım çantasına ihtiyacınız olduğu gibi, akıllı telefonunuz ya da diğer cihazlarınızla ilgili acil durumlara da hazırlıklı olmanızda fayda var. Mesela telefonunuzu kaybetme riskine karşılık, telefonunuzla ilgili tüm önemli bilgileri bir yere not almış olun. Operatörünüzün yardım hattının numarası, müşteri numaranız, telefon numaranız, telefonunuzun seri numarası olan 15 haneli IMEI (Uluslararası Mobil Cihaz Kodu) ve SIM kart numarası bu notlarda yer alsın.

3. Tedbirli olun: Asla cihazınızı etrafta başı boş bırakmayın. Akıllı telefonlar hırsızlar için oldukça kolay bir hedeftir, siz farkında olmadan gözden kaybolurlar. Böyle bir durumda, eğer telefonunuzda Kaspersky Internet Security for Android gibi bir güvenlik uygulaması varsa cihazınızın yerini belirleyebilir veya gizli verileri silebilirsiniz.

4. Kablosuz internet erişim noktalarına dikkat edin: Oteller veya kafeler gibi halka açık alanlarda ücretsiz Wi-Fi bağlantısı kullanırken, gizli sızıntılara karşı çok dikkatli olun. Güvenli bir VPN bağlantısı kullanmıyorsanız bu noktalardan çevrimiçi bankacılık, alışveriş veya gizli veri kullanmanızı gerektiren herhangi bir işlem yapmamaya özen gösterin. Eğer bu noktalardan birisini kullanmanız gerektiğini önceden biliyorsanız, bir VPN uygulaması veya yazılımı yükleyerek tedbirinizi alın.

5. Cihazlarınızın tam koruma altında olduğundan emin olun: Güvenlik uygulamaları ve yazılımı ile cihazınız için kapsamlı bir koruma sağlayabilirsiniz. Siz yine de cihazınızın sisteminde bulunan güvenlik özelliklerinin etkin olduğundan emin olun. Örneğin bir akıllı telefon ya da tablet için: öncelikle doğru parolayı tuşlamadan cihaza erişim yetkisi vermeyen ekran kilidini etkinleştirin.

6. Parola stratejinizi gözden geçirin: Birçok kullanıcı her şey için karmaşık bir adet parola kullanırken bir bölümü de farklı hizmetler için farklı ama basit parolalar kullanırlar. Bunun yerine, her hizmet için sayılar, simgeler, büyük ve küçük harflerden oluşan en az 8 karakterli ayrı bir parola oluşturmanız daha güvenli olacaktır.

Okumaya Devam Et

Editör Seçimleri

Donanım1 hafta önce

HUAWEI Pura 70 Ultra DXOMARK Tarihinin En Yüksek Puanını Aldı

HUAWEI Pura 70 Ultra, DXOMARK sıralama tarihinde 163 puanla en yüksek puanı alarak Dünya’nın en iyi kameralı akıllı telefonu oldu....

Donanım1 hafta önce

Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor mu?

Akıllı saatler, fitness takip cihazları ve diğer giyilebilir cihazlar cep telefonlarımız ve tabletlerimiz kadar olağan hale geldi. Bu bağlantılı cihazlar...

Manşet1 hafta önce

İş Yerlerinizi Yeni Nesil Dijital Güvenlik Ürünleriyle Koruyun 

Küresel bir yeni nesil dijital güvenlik şirketi olan ESET, yüksek düzeyde optimize edilmiş bir tehdit algılama ve müdahale çözümü sunmak...

Analiz1 hafta önce

Şehirlerin Geleceği ‘Akıllı ve Dirençli Kentler Zirvesi’nde Değerlendirilecek

Kentleşme her geçen gün artıkça operasyon ve hizmetlerin deneyimini iyileştirmek, altyapıları buna göre planlamak gerekiyor. Küresel olarak her hafta 3...

Donanım1 hafta önce

Link Bilgisayar İle İkas’tan Stratejik İş Birliği

Türkiye’nin önde gelen sektörel yazılım çözümleri sağlayıcısı Link Bilgisayar, yeni nesil e-ticaret altyapısı sunan İkas ile pazar erişimini artıracak bir...

Donanım1 hafta önce

MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar: “MediaMarkt Türkiye olarak kazandığımızı Türkiye’ye yatırmaya, deneyimle büyümeye devam edeceğiz.”

Avrupa ve Türkiye’nin 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt 2024 yılı stratejisini ve yatırım planlarını açıkladı. MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar,...

Mobil2 ay önce

Qualcomm, Alt Seviyeye Krait Vermeyecek

Ünlü mobil çip üreticisi Qualcomm, 2012 yılının en hızlı büyüyen yarı iletken üreticisi olmayı başarmıştı. Firmanın ARM Cortex A15 ve...

Donanım2 ay önce

Philips Smart TV’ye Tasarım Ödülü

TP Vision, Philips 47PFL6907 Smart LED TV ile 2013 iF Ürün Tasarım Ödülü’nü kazandı. iF Ürün Tasarım Ödülü, alanında en...

Android2 ay önce

WhatsApp, BB10’da Yer Almayacak mı?

Nokia S40 platformunda bile kullanılabilen WhatsApp, hızlı bir şekildeSMS’in yerini almaya doğru gidiyor. Mobil internet verisine sahip, herhangi bir numaraya sahip olan...

Donanım2 ay önce

AMD A10-5800K ve AsRock FM2A85X ile 7.93 Ghz

Nick Shih, rekor ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kendisi için 7,93Ghz’in sadece bir ısınma olduğunu hedefinde ise 8GHz olduğunu söyledi....

Trendler